Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Νέα μείωση του κατώτατου μισθού

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει διεμβολισμό των εργασιακών σχέσεων με τροπολογία του ΠΑΣΟΚ

Νέα μείωση του κατώτατου μισθού 
 
 Μεθοδεύσεις που οδηγούν σε νέα μείωση του κατώτατου μισθού μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις διατάξεις που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και έκανε αποδεκτές ο Γιάννης Στουρνάρας. Όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου αν και η τροπολογία αφορά μόνο τους ανέργους εν τούτοις διεμβολίζει τις εργασιακές σχέσεις και απορρυθμίζει το πλαίσιο καθορισμού του κατώτατου μισθού.

Από την Ιπποκράτους επιμένουν ότι στόχος είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η επανένταξη ανέργων στην παραγωγική διαδικασία, επισημαίνοντας ότι το θέμα είναι η μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις ώστε να έχουν κίνητρα για την πρόσληψη ανέργων.

Η επίμαχη διάταξη που προκάλεσε την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «5. Οι καθαρές αμοιβές ορίζονται κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, σε 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους - εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους - εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών. Εκτός από τα παραπάνω καταβαλλόμενα ποσά, οι δικαιούχοι φορείς δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν οποιαδήποτε άλλη παροχή ή ενίσχυση στους ωφελούμενους- εργαζόμενους».

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Λαφαζάνης έθεσε το θέμα στον κ Στουρνάρα, ο δεύτερος απάντησε «σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ανέργους».

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India