Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Κυβερνητική κρίση για τα μάτια του κόσμου

Αδειάζει το Μαξίμου τον Βενιζέλο, τον παραδίδει βορά στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα ψηφίσουν ότι τους δώσουμε διαρρέει η κυβέρνηση

Κυβερνητική κρίση για τα μάτια του κόσμου
Σε ελιγμούς και επικοινωνιακά τερτίπια ενόψει του ανασχηματισμού αποδίδονται οι ενδοκυβερνητικές έριδες των τελευταίων ημερών και ενώ το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να επισπεύσει τη διαδικασία ψήφισης των συμφωνηθέντων με την τρόικα ώστε να εκταμιευθεί η δόση. Η προσπάθεια Βενιζέλου να ανεβάσει τους τόνους ζητώντας άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ δεν υπάρχει σχετική συμφωνία με την τρόικα δείχνει ότι στόχος είναι ο περιορισμός του πολιτικού κόστους και η προσπάθεια ανακοπής φυγόκεντρων τάσεων.
Η απάντηση του Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών με΄σω διαρροών δείχνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν σκοπεύει να σηκώσει το γάντι και να τραυματίσει με αντιπαράθεση την κυβερνητική συννοχή. Παράλληλα οι χειρισμοί του Μαξίμου παραδίδουν τον Ευ. Βενιζέλο βορά στην αντιπολίτευση καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει χρεωθεί την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% επί υπουργίας του.
Για την ώρα η προσπάθεια Βενιζέλου να κινηθεί επιθετικά και να σπάσει την εσωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ αντιδρώντας και στον σχηματισμό κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο καθώς και στη δημοσκοπική κάμψη, φαίνεται ότι εξελίσσεται σε παταγώδη αποτυχία.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει κερδίσει την πολιτική κυριαρχία και επιβάλει με σχετική άνεση την ηγεμονία του στην συγκυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός, διαθέτοντας τον έλεγχο της κυβέρνησης κινείται στην ουσία χωρίς υπουργικό συμβόλιο ελαχιστοποιόντας τις τριβές και επιτυγχάνοντας το μίνιμουμ διαρροών.
Παράλληλα τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και η Νέα Δημοκρατία βγαίνουν οφελημένοι από την κόντρα υψηλών τόνων με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ενιοσχύεται η συσπείρωση και αποδυναμώνονται οι κυβερνητικοί τους εταίροι. Όπερ σημαίνει ότι τόσο ο Ε. Βενιζέλος όσο και ο φώτης Κουβέλης ακολουθούν την κυβερνητική πολιτική με σπασμωδικούς λεονταρισμούς αλλά αδυνατώντας να αρθρώσουν ουσιαστικό πολιτικό λόγο.
Εκμεταλλευόμενος αυτή την κατάσταση ο Αντώνης Σαμαράς επιτρέπει την επέλαση του κράτους της Δεξιάς στη μηχανή του Δημοσίου αφήνοντας αναπάντητες τις αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όπως συμβαίνει και στην υπόθεση του διοικητή του ΟΑΕΔ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι χειρισμοίο του Μαξίμου στις τριβές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων καθώς διαρρέται ότι δεν θα προκαλέσει προβλήματα στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ στο θέμα δεν αποκλείεται να αναφερθεί το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης.
Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θεωρούν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου, με το σκεπτικό ότι κανένας από τους κυβερνητικούς εταίρους, ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ, δεν θέλει να χρεωθεί μια αρνητική εξέλιξη.

www.sofokleousin.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India