Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αφιέρωμα στον Καβάφη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου

kav3.jpg

‘’ Στο φως των κεριών΄΄ πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, αφιέρωμα στον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου και με αφορμή το «έτος Καβάφη», καθώς φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννησή του.

kav2.jpgΗ αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγίου Νικολάου γέμισε με κόσμο και σε ανάλογη ατμόσφαιρα και με μοναδικό το φως των κεριών, συμπολίτες μας απήγγειλαν ποιήματα του Αλεξανδρινού ποιητή.

Προβλήθηκε η ταινία ‘’Εγκλεισμός και Παγίδευση’’ του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Κύπρου, παραγωγής 2004, η οποία έχει ως βασικό θεματικό άξονα την προσέγγιση του ανθρώπου, ποιητή που αναζητά έναν ασφαλή χώρο για να ενεργοποιήσει τη μνήμη του και παρουσιάζει την προσπάθεια του Κωνσταντίνου Καβάφη να «στήσει» τα τείχη της προσωπικής του εξορίας.

Την επιμέλεια και συντονισμό της βραδιάς, ανέλαβε εκ μέρους του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου, η Αντιπρόεδρος, κα Μαρία Κωστάκη.


Ποιήματα
απήγγειλαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο κ. Γιάννης Χρονάκης, η κα Πόπη Μαστοράκη, ο κ. Οδυσσέας Σγουρός, η κα Μαρία Κωστάκη, η κα Κατερίνα Γιωτοπούλου, η κα Αθηνά Ανδρουλάκη, η κα Κατερίνα Γκιλφέση, ο κ. Νίκος Τζώρτζης, η κα Πόπη Σηφαντωνάκη και η κα Χρυσούλα Πατεράκη.
kav1.jpg
Η Σοφία Αρακαδάκη στο πιάνο και η Ξανθούλα Πορφυράκη στο τραγούδι έντυσαν μουσικά την εκδήλωση.

Η ζεστή βραδιά ολοκληρώθηκε με κρασί και αποξηραμένα φρούτα στο χώρο της βεράντας της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Άγιος Νικόλαος 23-04-2013
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India