Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Εμπλοκή με ΟΠΑΠ, 48ωρη προθεσμία στον Μελισσανίδη

Το προσφερόμενο τίμημα ήταν σε discount από το κλείσιμο της Παρασκευής. Βόμβα ΣΥΡΙΖΑ για στημένο διαγωνισμό
Εμπλοκή με ΟΠΑΠ, 48ωρη προθεσμία στον Μελισσανίδη
Αγονος θα κριθεί κατά πάσα πιθανότητα ο διαγωνισμός για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ καθώς η 48ωρη προθεσμία που δόθηκε στην Emma Delta, την οποία ελέγχει ο όμιλος Μελισσανίδη, δεν αναμένεται να αλλάξει ουσιωδώς το πολύ χαμηλό τίμημα που έχει προσφερθεί και το οποίο ανέρχεται στα €622 εκατ. Αν και μετά την απόρριψη της προσφοράς του Third Point παρατηρείται σχετική κινητικότητα από άλλους μνηστήρες που συζητούν τώρα με την Emma Delta.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για "στημένη" διαδικασία στην πώληση του ΟΠΑΠ, ενώ προειδοποιεί όσους την προσυπογράψουν με ποινικές ευθύνες. Παράγοντες της αγοράς και τραπεζίτες υποστηρίζουν ότι οπιδήποτε τίμημα κάτω του 1,3 δισ. θεωρείται ¨ξεπούλημα" καθώς η εταιρία είναι μονοπώλειο και παράγει ήδη 500 εκατ. κέρδη ετησίως, που σημαίνει ότι με το προσφερόμενο τίμημα ο επενδυτής θα κάνει πλήρη απόσβεση σε 3 χρόνια, σε συνθήκες κρίσης.
Αξίζει να σημεωθεί ότι η αποτίμηση του 33% του ΟΠΑΠ στο ταμπλό του ΧΑ διαμορφώθηκε την Παρασκευή στα 739 εκατ., πολύ υψηλότερα από τα 622 εκατ. που προσέφερε η Emma Delta για την εξαγορά του. Η Emma Delta φέρεται επίσης να προσφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο το μέρισμα που επρόκειτο να καταβάλει ο ΟΠΑΠ στους μετόχους του, συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ.
Το αργότερο έως το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης αναμένεται να υπάρξουν οι οριστικές αποφάσεις για την κατάληξη του διαγωνισμού, υπάρχουν όμως πληροφορίες που αναφέρουν ότι η τελική απάντηση της Emma Delta προς το ΤΑΙΠΕΔ θα δοθεί νωρίτερα.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ :
"Εξετάστηκαν σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σε κοινή συνεδρίαση με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, οι φάκελοι υποψηφιότητας για την απόκτηση ποσοστού 33% της ανώνυμης εταιρείας «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε. (ΟΠΑΠ Α.Ε.)», που είχαν υποβάλει οι υποψήφιοι Emma Delta και Third Point στις 17 Απριλίου 2013.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η μη αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της Third Point, καθώς υπέβαλε προσφορά υπό αίρεση, γεγονός που όπως επεσήμαναν οι χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, δεν επιτρεπόταν από τη διαδικασία του διαγωνισμού. Ως εκ τούτου, αποσφραγίστηκε μόνο η οικονομική προσφορά της Emma Delta, παρουσία εκπροσώπων της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του  ΤΑΙΠΕΔ αφού έλαβε υπόψη το προσφερόμενο ποσό, την εισήγηση των χρηματοοικονομικών του συμβούλων Deutsche Bank και NBG Securities, την αποτίμηση που διενήργησε ο ανεξάρτητος αποτιμητής Duff & Phelps και τη γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ζήτησε από την Emma Delta να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του  ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα εντός της εβδομάδος.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India