Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Καλά Ξυπνητούρια κ. Δήμαρχε και κύριοι που χειριζόσαστε το θέμα !!!

Ξεσπούν οι επαγγελματίες του Σταυρού στον Άγιο Νικόλαο.


Παράσταση διαμαρτυρίας στην περιοχή Σταυρός, όπου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής του κόμβου Κριτσάς, πραγματοποίησαν χθες ιδιοκτήτες, οι ιδιοκτησίες των οποίων θίγονται από τα κατασκευαζόμενα έργα, λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει από την εισδοχή του Βόρειου Οδικού Άξονα στο Σχέδιο Πόλεως Αγίου Νικολάου.
Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο ανέκυψε εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, αλλά μέχρι σήμερα, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και αιτήματα των θιγομένων, ο Δήμος Αγίου Νικολάου δεν φαίνεται να δίνει πειστικές λ.ύσεις στην αντιμετώπισή του, αλλά αρνείται και να το εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση, δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης.

 Περί «κρατικής αναλγησίας» έκανε λόγο και χθες ο τεχνικός σύμβουλος των διαμαρτυρόμενων κατοίκων της περιοχής Σταυρού, κ. Αντώνης Ζερβός, περιγράφοντας την πολύχρονη ταλαιπωρία των κατοίκων.

Την «επικάλυψη» του κλάδου-1 του ΒΟΑΚ επί του Σχεδίου Πόλεως αναγνώρισε ο εντεταλμένος για τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Κερούλης, ο οποίος μετέβη επί τόπου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Μιχ. Σγουρό και άκουσαν τα παράπονα των δημοτών που θίγονται από τα έργα του ΒΟΑΚ.

πηγη www.anatolh.com
Σχόλιο Ιστολογίου:.
Δες τε απλά τι λέγαμε στις 08.11.2012 , με επίκαιρη επερώτηση που είχαμε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου. Φυσικά απάντηση ως σήμερα δεν λάβαμε. Αναρωτιόμαστε βέβαια τι απάντηση μπορούσαμε να πάρουμε απο ανθρώπους που Διοικούν τον Δήμο μας αποκρύπτοντας τα πάντα και βγάζοντας προς τα έξω την εικόνα ότι όλα βαίνουν καλώς , ενώ για τα κακώς κείμενα φτάινε μόνιμα όλοι όσοι μας έφεραν ως εδώ. Αλήθεια καθρέπτη έχουν στα σπίτια τους ;
Από:  κ. Πανίκο Καρατσή (ως επικεφαλής Συνδυασμού)      Προς:  Δήμαρχο Αγίου Νικολάου
                                                                                       Κοινοποίηση: 1.Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου
                                                                                                                2. Μ.Μ.Ε.


Άγιος Νικόλαος , 08.11.2012

Κύριε Δήμαρχε

Στην περιοχή του κόμβου Κριτσάς έχει κυρωθεί το νέο σχέδιο πόλης σύμφωνα με την ισχύουσα , για όλη την πόλη , πράξη εφαρμογής , που έχει μεταγραφεί και επομένως τα οικόπεδα που έχουν δημιουργηθεί έχουν καταστεί τελικά οικόπεδα , οριστικά κατά θέση και μορφή και μέγεθος , σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία .
Στην ίδια περιοχή υπάρχει και η απαλλοτρίωση του ΒΟΑΚ , που για να είμαστε ακριβείς δεν γνωρίζουμε αν έχει τελικά συντελεσθεί την δεκαετία του 1970 , και που λογικά το σχέδιο πόλης την έλαβε υπ’ όψιν του . Ακόμα όμως και αν δεν την έχει λάβει υπ’ όψιν του και υπήρχε ζήτημα με την ιδιοκτησία του δημοσίου , το δημόσιο μπορούσε να έχει παρέμβει έγκαιρα , κατά τα ενδιάμεσα στάδια όταν δίνονταν οι σχετικές εγκρίσεις από τους διάφορους φορείς του – μήδε του ΥΠΕΧΩΔΕ εξαιρουμένου , άρα να έχει εντοπισθεί η προβαλλόμενη σήμερα δικαιολογία ότι ‘’καταπατείται’’ δημόσια γη .
Σήμερα πλέον τα οικόπεδα είναι τελικά και σήμερα , με την κείμενη νομοθεσία δεν μπορούν να αλλάξουν. Αν μπαίνει ζήτημα με το δημόσιο , ΛΟΓΙΚΑ θα τακτοποιηθεί με αποζημίωση, με την λογική προσκύρωσης ιδιοκτησίας τρίτου για αρτιοποίηση οικοπέδων .
Μαθαίνουμε ότι το 2003 συντάσσεται η μελέτη Αγ. Νικολάου – Καλού Χωριού και στην περιοχή διαμορφώνεται κόμβος .
Η μελέτη εγκρίνεται αρμοδίως χωρίς να εντοπισθεί ξανά ότι κατά την σύνταξη της μελέτης ο μελετητής δεν είδε ότι παρεμβαίνει στο σχέδιο πόλης ρυμοτομώντας οικόπεδα και κτίσματα . Αυτό εντοπίζεται από τους εργολάβους που υλοποιούν εργολαβίες στην  περιοχή και μπαίνει ο ένας στα χωράφια του άλλου .
Μαθαίνουμε ότι οι θιγόμενοι , στις 23/6/2011 , αποστέλλουν έγγραφο στην ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ εντοπίζοντας το πρόβλημα και ζητώντας λύση , αφού είναι οι μόνοι που δεν έχουν ευθύνη για την όλη διαδικασία και κυρίως για το που βρίσκονται σήμερα .
Μαθαίνουμε ότι η ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ , 25/7/2011 , αποστέλλει την επιστολή στους μελετητές ζητώντας λύσεις.
Μαθαίνουμε ότι στις 15/9/2011 η μελετητική ομάδα στέλνει απάντηση προτείνοντας τροποποίηση του σχεδίου πόλης !!!
Μαθαίνουμε ότι στις 26/1/2012  , (έξη μήνες μετά !!!!!) , η ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ στέλνει έγγραφο στον Δήμο Αγ. Νικολάου για τις δικές του ενέργειες . Άραγε ποιες ;
Μετά την αναφορά των παραπάνω , παρακαλούμε όπως μας δοθούν απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:
1. Είστε γνώστης όλης αυτής της αλληλογραφίας και αν ΝΑΙ , σας παρακαλούμε όπως μας χορηγηθούν ακριβή αντίγραφα του συνόλου της αλληλογραφίας.
2. Έχει κατατεθεί αίτημα των ιδιοκτητών των θιγομένων ακινήτων ώστε το θέμα να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν ΝΑΙ , πότε κατατέθηκε το αίτημα και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει προς συζήτηση αλλά ούτε και προς ενημέρωση το εν λόγω θέμα. Επίσης παρακαλούμε για αντίγραφο αιτήματος.
3.  Αληθεύει ότι από την ιστορία αυτή προκύπτουν ρυμοτομούμενα ακίνητα καθώς και κτίρια ;
4.  Αληθεύει ότι το θέμα αυτό έχει μπλοκάρει την αποπληρωμή του περιφερειακού δρόμου και αληθεύει ότι τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί ο Δήμος σε ένα αγώνα για την αποπληρωμή του εν λόγω εργολάβου. Αν ΝΑΙ , γιατί ;


Με ιδιαίτερη εκτίμηση


Πανίκος Καρατσής
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India