Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Καθυστερούν η δόση και ο ανασχηματισμός

Με μια δήλωση του Γ. Στουρνάρα καταρρέει ο επικοινωνιακός σχεδιασμός του Μαξίμου

Καθυστερούν η δόση και ο ανασχηματισμός
 Εκτός σχεδιασμών των κυβερνητικών βγαίνει τελικά η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ενώ τα ομόλογα που έληγαν στις 20 Απριλίου πληρώθηκαν από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να αιτηθεί την έγκριση της δόσης στις 13 Μαΐου και όχι στο EuroWorking Group της Μεγάλης Δευτέρας, 29 Απριλίου. Με αυτή τη δήλωση καταρρίπτεται εν ριπή οφθαλμού ολόκληρος ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της κυβέρνησης καθώς και οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για εισροή ρευστότητας στην οικονομία.

Αν και η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες ώστε το θέμα να περάσει στα «ψιλά» εν τούτοις η καθυστέρηση αυτή αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα καθώς η κυβέρνηση συμφώνησε μεν με την τρόικα αλλά χωρίς να υπάρχει προηγουμένως ομοφωνία στο εσωτερικό.

Αυτό προκύπτει από τις καθυστερήσεις στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αποτελεί τον εφαρμοστικό νόμο της νέας συμφωνίας με την τρόικα.

Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να αιτιολογηθεί και το ψυχροπολεμικό κλίμα που έχει εδραιωθεί μεταξύ των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη και στη βάση του οποίου συζητείται η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας καθώς και ο ανασχηματισμός.

Ο Γιάννης Στουρνάρας ερωτηθείς αν η δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα εγκριθεί από το EuroWorking Group της Μεγάλης Δευτέρας (29 Απριλίου), ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Δε νομίζω». Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε: «Πιστευω ότι θα είμαστε έτοιμοι ως τις 13 Μαϊου», ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία οι 17 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα.

www.sofokleousin.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India