Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου (10-04-2013)


logo_agn.jpgΤην Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα, ήταν και η υποβολή πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο των ΟΣΑΠΥ, έργων ανάπλασης των οικισμών Καλού Χωριού, Βρυσσών, Χουμεριάκου, Λιμνών, Φουρνής, Καστελίου Φουρνής, Λατσίδας, Βραχασίου και Βρουχά.

Ο προϋπολογισμός των έργων σύμφωνα με τις μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίου Νικολάου είναι 1.180.000€ και 1.168.500€ και στόχο τους είναι η βελτίωση των καθημερινών λειτουργιών των ντόπιων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών των χωριών. Επιλέχθηκαν παρεμβάσεις οι οποίες εναρμονίζονται στην αρχιτεκτονική του οικισμού, χωρίς να αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία τους. Κύριος σκοπός των έργων είναι η διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων αλλά και η καλύτερη αξιοποίηση του χώρου.

Περιλαμβάνουν πλακοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις δημιουργία πεζοδρομίων, ανάπτυξη χώρων πρασίνου, φωτισμό και διαμορφώσεις ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χωριού.

Επίσης, εγκρίθηκαν οι όροι για την λήψη τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους 850.000€, για την αποπεράτωση του «Κλειστού Γυμναστηρίου Τ10». Μετά από επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης με τον εργολάβο, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, μέσα στο έτος προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η αποπεράτωση, ώστε να παραδοθεί προς χρήση.

Άγιος Νικόλαος, 10-04-2013
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India