Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού - Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού - Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται βροχές και καταιγίδες


Αλλάζει το σκηνικοό του καιρού από την Τετάρτη με την κακοκαιρία να χτυπάει όλη τη χώρα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ξεκινώντας από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σημαντική πτώση θα σημειώσει και η θερμοκρασία.
Συγκεκριμένα για την Τετάρτη προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σταδιακά μέχρι το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου.
Για την Πέμπτη έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και βόρεια και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.
Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη .
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. τη νύχτα στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές . από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά έντονες κυρίως στην Πελοπόννησο.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγιδες.τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού αιγαίου νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες. στα Δωδεκάνησα αρχικά λίγες Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
  • Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγιδες τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και τη νύχτα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 ως 22 βαθμούς κελσίου.


Πηγή: Αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού - Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται βροχές και καταιγίδες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/126276#ixzz2hrIFNgJv

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India