Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ο Άγιος Νικόλαος υποδέχεται σπουδαίες προσωπικότητες των γραμμάτων

18-20.10.2013_____-_.jpg
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ

1913-2013: Κρήτη, ένας αιώνας ιστορίας και πολιτισμού

Ο Άγιος Νικόλαος υποδέχεται σπουδαίες προσωπικότητες των γραμμάτων

Ο Άγιος Νικόλαος, στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 χρόνων της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, υποδέχεται σπουδαίες προσωπικότητες των γραμμάτων επισημαίνοντας την αξία του πολιτισμού, ως της μόνης αξιόπιστης σταθεράς σε ένα ασταθές και νεφελώδες περιβάλλον.

Γιάννης Κοκκινάκης: επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται στα ακόλουθα γνωστικά πεδία: Νομισματική πολιτική στο ελληνικό κράτος, 19ος-20οςαιώνας. Ιστορία των Νομισματικών Συστημάτων, 17-21ος αιώνας. Πρόνοια και κοινωνική πολιτική στο ελληνικό κράτος τον 19ο-20o αιώνα. Ιστορία της Κρήτης, τέλη 19ου-αρχές 20ού αιώνα. Ιστορία των ΗΠΑ, 18ος-19ος αιώνας.

Μάνος Περάκης: Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης.Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: Οικονομική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, Κρητική οικονομία και κοινωνία 18-20ός αιώνας, Οικονομία και κοινωνία της νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου κατά το 19ο και 20ό αι.

Μάρω Δούκα: Η Μάρω Δούκα, από τις σημαντικότερες συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας, γεννήθηκε το 1947 στα Χανιά. Το 1966 μετακόμισε στην Αθήνα, όπου έκτοτε ζει. Αποφοίτησε από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1974. Τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη. Ενδεικτικά: Αθώοι και φταίχτες, Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ, η αρχαία σκουριά, Ουράνια μηχανική, ένας σκούφος από πορφύρα, κλπ

Ρέα Γαλανάκη: ξεχωριστή προσωπικότητα στο χώρο της λογοτεχνίας,γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1947. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Αθήνα. Ζει στην Πάτρα. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα και δοκίμια. Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων (το 1981). Έργα της έχουν μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, ολλανδικά, τσεχικά, βουλγαρικά, σουηδικά, λιθουανικά, τουρκικά, αραβικά, κινεζικά, εβραϊκά και αλβανικά. Ενδεικτικά: Ο αιώνας των λαβυρίνθων, Φωτιές του Ιούδα, ο Βίος του Ισμαήλ Φερίκ πασά, Η Ελένη ή ο Κανένας, Θα υπογράφω Λουί κ.α.
Μανώλης Πρατικάκης: Βραβευμένος ποιητής, κατάγεται από το Μύρτος, χωριό του Λιβυκού πελάγους, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Ιατρική και πήρε την ειδικότητα του νευρολόγου-ψυχιάτρου. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το 2012 έλαβε το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για την ποιητική του συλλογή «Κιβωτός».

Lucile Arnou- Farnou: Επίκουρη Καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Tours (Γαλλία)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India