Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η ώρα των απαντήσεων ... απο την Ιωάννα Καϊσερλή.


                                                                                         
Όλο και μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα η επόμενη κυβέρνηση να είναι της Αριστεράς. Η πλειονότητα του κόσμου αρχίζει να το πιστεύει.
Όμως, κακά τα ψέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπαιρνε ποτέ αυτά τα ποσοστά αν δεν είχε προηγηθεί η πρωτόγνωρη κρίση και αν δεν είχε βγει από το παιχνίδι το ΠΑΣΟΚ. Η απόγνωση της κοινωνίας οδηγεί το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ή μάλλον μπορεί να τον οδηγήσει.
Το ερώτημα που τίθεται από όλο και περισσότερους είναι άλλο. Μπορεί μια κυβέρνηση της Αριστεράς να τα καταφέρει; Γιατί αν το νέο αυτό σχήμα αποδειχτεί κατώτερο των περιστάσεων, απλώς θα αποτελέσει μια παρένθεση, την οποία θα ακολουθήσει η  θριαμβευτική επαναφορά του παλιού γνωστού συστήματος εξουσίας.
Τι θα γίνει άραγε;
Το ερώτημα απαιτεί άμεση απάντηση. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν υπάρχει η σιγουριά για μια μεγάλη αλλαγή. Ίσως σ΄αυτό να οφείλεται ότι οι δημοσκοπήσεις δε δείχνουν μεγάλο εκλογικό ρεύμα υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δείξει ότι μπορεί να νικήσει. Σίγουρα έχει ένα ηθικό πλεονέκτημα.
Τα δύο κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν πρέπει να αναρωτηθούν τι συνέβη και από κόμματα κυρίαρχα έχουν χάσει πια το λαϊκό τους έρεισμα; Αναρωτιέμαι πόσα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν τα κότσια να το κάνουν μετά από τόσα χρόνια εξουσίας. Να αναρωτηθούν ή να καταλάβουν γιατί δεν αρέσουν πια.
Ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάλογα ερωτήματα, που δεν αφορούν φυσικά την ηθική της πολιτικής, αλλά την άσκηση της πολιτικής. Καθαρά και ξάστερα. Κερδισμένος θα βγει.



 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India