Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Σύσκεψη για τη δημιουργία Δικτύου Ελληνικών Φεστιβάλ

hr.jpg
Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013, σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, με θέμα τη δημιουργία Δικτύου Ελληνικών Φεστιβάλ στα επιχειρησιακά προγράμματα ΕΣΠΑ. Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπεύθυνοι πολιτισμού των Δήμων της Κρήτης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Φεστιβάλ και Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Ανδρέου.

Στόχος του Ελληνικού Δικτύου Φεστιβάλ είναι η διασύνδεση όλων των φεστιβάλ παραστατικών τεχνών της Ελλάδας με το εξωτερικό και ο μεταξύ τους συντονισμός

Σκοπός του θα είναι να διερευνήσει την επιρροή που έχει η τέχνη στην κοινωνία και το κοινό καθώς και η δημιουργία διαύλου επικοινωνίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων (οργανωτές, Υπουργείο, καλλιτέχνες, επαγγελματίες).

Όραμα είναι η δημιουργία φεστιβάλ σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, που με τα κατάλληλα κίνητρα που θα παρέχει το δίκτυο, να προωθούν την εγχώρια πολιτιστική κληρονομία καθώς και η μακροπρόθεσμη παρουσία των ελληνικών φεστιβάλ στον διεθνή πολιτιστικό τουριστικό χάρτη.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους φορείς πολιτισμού των Δήμων της Κρήτης που παρουσιάζουν ένα σύνολο πολιτιστικών δράσεων στη διάρκεια του έτους, ώστε να δημιουργηθεί το Δίκτυο των Φεστιβάλ και να μπορέσουν δι’ αυτού να αποκομίσουν οφέλη μέσα από μια οργανωμένη δομή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι εκπρόσωποι των Δήμων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας. Το Δήμο Αγίου Νικολάου εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Μαρία Κωστάκη.

Άγιος Νικόλαος, 29-10-2013
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India