Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει όρια ... επιλέγει όμως να θέτει όρια σε όλους τους υπόλοιπους !!!

Ο Γ. Φθενάκης απαντά στη Δημοτική Συνεργασία

Χαίρομαι ιδιαίτερα που η μεγάλη ομάδα του γραφείου Τύπου της Δημοτικής Συνεργασίας «κουράστηκε» να δίνει απαντήσεις στα κείμενα μου , βάζοντας …αυτογκόλ στο τέρμα της, με τον τίτλο «Τελευταία απάντηση στον κ. Φθενάκη».

Όπως δηλώνει, δεν θα ξανασχοληθεί μαζί μου, όμως δεν το πιστεύω γιατί και άλλες φορές το έχει αναφέρει αλλά …ΔΕΝ!!!

Τους αρέσουν τα κείμενα μου, που τα έχουν μάθει απ’ έξω και ανακατωτά.

Έτσι, δεν μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ορισμένες φορές χρησιμοποιούν δικές μου διατυπώσεις και εκφράσεις όπως ο περίφημος …καθρέπτης. Πριν από έναν χρόνο, είχα συμβουλεύσει ορισμένους που λένε ανοησίες να κοιταχθούν στον καθρέπτη. Όμως, αυτός …ράγισε. Τώρα, τα …κομμάτια του καθρέπτη, με συμβουλεύουν να κοιταχθώ στο καθρέπτη για να μάθω τι εστί βλακεία. Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι, έλαβα απάντηση, χωρίς να ραγίσει ο καθρέπτης.

Βλακεία λοιπόν είναι όταν κάποιοι αναφέρουν ότι …υποβαθμίζω το πολιτικό διάλογο, επειδή: α) στα κείμενα μου, ενημερώνω την τοπική κοινωνία για τις όποιες εξελίξεις συμβαίνουν στον τόπο που τόσο αγαπώ, β) δεν τους αρέσουν τα βήματα προόδου και ανάδειξης – προβολής γεγονότων και γ) απαντώ στις αιχμές που αφήνουν προς το πρόσωπό μου.

Βλακεία είναι όταν ορισμένοι που διχάζουν την κοινωνία μας, γράφουν κείμενα …πολιτισμένα, …δαγκώνοντας όμως τη γλώσσα τους, στη προσπάθεια τους να διαφημίσουν το ...υψηλό τους επίπεδο!!!!! Μάλιστα, είναι τα ίδια πρόσωπα που χτυπούν πόρτες συμπολιτών μας και κυρίως ηλικιωμένων τάζοντας λαγούς με πετραχήλια ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σας τον χαρίζω αυτόν τον …Πολιτισμό ή αλλιώς την ξεφτίλα!

Βλακεία είναι όταν κάποιοι αναφέρουν ότι γνωρίζουν τον τρόπο γραφής μου. Μέχρι στιγμής πάντως είναι …light, μπορώ να γίνω … σκληρός, αν προκληθώ περισσότερο.

Υπήρξε και η …βλακώδη τάχα μου παρεξήγηση όταν χαρακτήρισα « Βλακασώτες», εκείνους που αυτοαποκαλούνται μέσα από τα δικά τους κείμενα ως … «κακοί, υπερβολικοί και αναίσθητοι»!

Αν ενοχλεί τόσο η λέξη «Βλακασώτες» για τους συγκεκριμένους, τότε την διορθώνω σε «Βλαχασώτες, αφού δυσφημίζουν τον τόπο, την ιστορία και τον Πολιτισμό μας, με τις υπερβολές και …φοβίες τους, την ώρα μάλιστα που η δημοτική αρχή και φορείς καταβάλλουν προσπάθειες ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.

Βλακεία είναι όταν κάποιοι αναφέρουν ότι εκθέτω την περιοχή μας, τον Πολιτισμό μας κ.α. Το αντίθετο, δείχνουν οι προσπάθειες μου, τόσο στον τομέα του Πολιτισμού όσο και του Τουρισμού.

Πολύ εύκολα κάνετε …delete στην μνήμη σας, όταν προσκαλώ πολίτες και επισκέπτες να παρευρεθούν σε σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα και εκδηλώσεις σε Σίσι και Βραχάσι, τα οποία διοργανώνει είτε η Τοπική Κοινότητα, είτε η Επιχειρησιακή Βραχασίου, είτε είτε ο Δήμος Αγίου Νικολάου!!!

Να σας φρεσκάρω λίγο τη μνήμη, με τις δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσικοχορευτικές βραδιές και βεβαίως ανοιχτές συσκέψεις – συζητήσεις, όπως η παρουσίαση των ανασκαφών του Μινωικού αρχαιολογικού χώρου Σισίου (στη θέση Μπούφος) από τον Διευθυντή της Βελγικής Αρχαιολογικής σχολής κ. Driessen, στην αίθουσα του κοινοτικού καταστήματος Βραχασίου.

Προφανώς, ξεχάσατε και την φαντασμαγορική και επιτυχημένη γιορτή Τουρισμού στο Σίσι, με τα δεκάδες πυροτεχνήματα, τη ζωντανή μουσική, τους πλούσιους μπουφέδες με εδέσματα κ.α.

Ξέχασα όμως το βασικότερο. Οι άνθρωποι που επικαλούνται τον Πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα μας, δεν θυμούνται τα παραπάνω γιατί απουσιάζουν από τις εκδηλώσεις Πολιτισμού. Μπορείτε όμως να ανατρέξετε στη μηχανή αναζήτησης, το google, ώστε να πάρετε μια δυνατή γεύση Πολιτισμού. Μπορείτε να διαβάσετε και άρθρα μου, τα οποία άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους αναγνώστες όπως αυτό με τον τίτλο: «Η Κρήτη δεν είναι μόνο ο δικός μας παράδεισος»!!!

Σίγουρα, Πολιτισμός δεν είναι οι παρακάτω φράσεις που ειπώθηκαν για το πρόσωπο μου, επώνυμα και ανώνυμα από ορισμένους.

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω, τον Πολιτισμένο πολιτικό μονόλογο, για να βγάλουν οι συμπολίτες μου, τα συμπεράσματα τους.


«ΡΕ ΦΘΕΝΑΚΗ ΡΕ ΦΘΕΝΑΚΗ….


…έχεις γίνει ντουντούκα του κάθε πικραμένου



…μνημονεύεις και τον υποβολέα σου που σου γράφει όλες αυτές τις παπαριές



…εσύ περπατάς στην Αγία Βαρβάρα στα κρυφά για να μην βλέπουν τις κοιλιές σου



…εμείς φθενακη δεν βγάζουμε φωτογραφίες μόνο τη φάτσα μας



…δώσε μου ρε γραβαντάκια λίγο από την ευαισθησία σου



…βρήκαν το χαζό του χωριού να απαντά σε όλα, αλλά που μυαλό ο γραβαντάκιας»



..«eisai toso noymero»



«Ήρθε ο Βραχασώτης να κάνει υποδείξεις στην πρωτεύουσα.



έχει βάλει μπροστά το φελλό τον ΦΘενάκη.



Γιατί ασχολείστε με τις παπαριές που εκφράζει ο Φθενάκης;

Απαντήστε του επί της ουσίας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Για να πάψει ο τόπος του και δικός μας βέβαια να ....ασχολείται με ανίκανους και ψεύτες.


Βγάλε την γραβάτα που ούτε να δέσεις δεν ξέρεις ,άφησε την πολιτικοδημοτική παπαρολογία σου στην άκρη»



“ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΟ!!!


Οι παραπάνω …«Πολιτισμένες διατυπώσεις» «φιλοξενήθηκαν» στο ιστολόγιο της Δημοτικής Συνεργασίας, μέλη της οποίας είχαν βάλει και τον εξής τίτλο για τα κείμενα μου:… «Όσο δε πέφτει η θερμοκρασία, τόσο τα αντίστοιχα δημοσιεύματα πληθαίνουν».

Καλά δεν έχετε καταλάβει ότι «είμαι παντός καιρού!». Δεν πέφτω σε χειμερία νάρκη. Όλες τις εποχές, γράφω τις σκέψεις μου. Άδικα, ευελπιστείτε ότι τα δημοσιεύματα μου, θα μειωθούν σε αριθμό και ουσία, με τη πτώση της θερμοκρασίας!

Επίσης, στη στήλη «ΤΣΙΟΥ», η ομάδα των συντακτών της δημοτικής συνεργασίας, φροντίζει να διαχωρίζει τα …πολιτισμένα σχόλια της από τα δελτία Τύπου!

Στη στήλη «ΤΣΙΟΥ» , καταγράφονται τα …παραλειπόμενα του πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου, τα οποία διαβάζουμε με τον καφέ, όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Λυπάμαι τους …υποψήφιους δημάρχους καθώς η όποια δραστηριότητα τους θα αναδειχθεί με τον ….καλύτερο τρόπο, στην επίμαχη στήλη. Εννοώ, θα …θαφτεί ή αλλιώς θα …βουλιάξει, όπως περιγράφουν οι ίδιοι στο κείμενο με τίτλο: « Οι υποβρύχιες εξορμήσεις …ενός μαέστρου του είδους!!!». Ας απολαύσουμε λοιπόν με τον καφέ, αυτά που αναφέρει:

...Αργά ή γρήγορα λοιπόν αγαπητέ υποψήφιε υποβρύχιε Δήμαρχε θα αναδυθείς ... και τότε , μήπως θυμάσαι τι πάθαιναν τα υποβρύχια που προσπαθούσαν να κάνουν ζημιές στους αντιπάλους και λόγω συνθηκών αναγκάζονταν να αναδυθούν ;Βέβαια ζημιές παθαίνουν τα υποβρύχια και κατά την υποβρύχια διαδρομή τους και πολλές φορές οι ζημιές αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την οριστική βύθιση . Λες ;Το Πουλάκι ΤΣ...

Με βάση τα παραπάνω, τα οποία είναι μόνο αρχή, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι θα υπάρξουν και άλλοι …υποβρύχιοι δήμαρχοι, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές.

Βλακεία είναι όταν ορισμένοι γράφουν ότι τα «ψηφαλάκια» δεν είναι αυτοσκοπός. Μάλιστα, αναφέρουν … «όταν με το καλό μας ανατεθεί η διοίκηση του Δήμου». Πολύ …έξυπνο! Ποιον κοροϊδεύουν;;; Εμένα, πάντως ΟΧΙ. Χωρίς πολλές ψήφους, καρέκλα δεν … καταλαμβάνεται!!! Αν πέσει ένα αστέρι από τον ουρανό, δεν σημαίνει ότι η ευχή σας θα πραγματοποιηθεί!!! Και …κομήτης να πέσει, οι ευχές παραμένουν ευχές.

Πάντως, μια ευχή σας, όπως εσείς περιγράφετε, πραγματοποιήθηκε. Από «φιμωμένοι» όπως εσείς υποστηρίζετε, βρήκατε διέξοδο στο πρόβλημα, προφανώς μέσω της ιστοσελίδας, όπου πέρα από τις τοπικές εξελίξεις, τα άστοχα πολλές φορές σχόλια, αναρτάται φωτογραφίες με… ανθρώπινες στιγμές με «πρωταγωνιστή» τον επικεφαλή της παράταξης κ. Καρατσή αλλά και άλλες φωτογραφίες με δημοτικούς συμβούλους που χαλαρώνουν από τη δουλειά μέσα από την παρέα και τις όμορφες στιγμές!!!

Μου άρεσαν πάρα πολύ οι φωτογραφίες, ιδιαίτερα η φωτογραφία που ο κ. Καρατσής χαϊδεύει τη γατούλα!

Είναι φιλόζωος, όπως ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και άλλοι. Όμως, αν κάνει κάτι παρόμοιο ο κ. Κουνενάκης κάποιοι θα βγάλουν τα …νύχια τους!!!

Όπως καταλαβαίνετε, προσωπικά δείχνω ανωτερότητα και σ’ αυτό το κομμάτι της καθημερινότητας μας, σε αντίθεση με ορισμένους που εκτοξεύουν τα βέλη τους για τις φωτογραφίεςς, σε αντίθεση με ορισμένους που εκτοξεύουν τα βέλη τους για τις φωτογραφίες που συνοδεύουν δημοσιεύματα σε σχέση με διάφορες συναντήσεις και συσκέψεις που έχω στο γραφείο της Κοινότητας με φορείς, Βουλευτές κ.α. καθώς και αυτές στο Σεληνάρι, όπου συμμετείχα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του πολύπαθου οδικού έργου αλλά και στα όσα ακολούθησαν με το κλείσιμο του δρόμου προς Σίσι, από το ύψος της Εθνικής οδού, μετά την παράδοση του έργου.

Δείχνουν τη μικροψυχία τους, επειδή στις φωτογραφίες φαίνομαι και εγώ!!! Εκφράζουν την ενόχληση τους, επειδή κάνω δηλώσεις στην τηλεόραση για διάφορα ζητήματα.

Αντιθέτως, επικροτούν τις φωτογραφίες με τις «ανθρώπινες εικόνες και στιγμές» που αναβαθμίζουν την εικόνα προς τα έξω.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν το ιστολόγιο της δημοτικής συνεργασίας δημοσίευε «ανθρώπινες εικόνες και στιγμές» άλλων υποψήφιων Δημάρχων, δημοτικών συμβούλων άλλων δημοτικών παρατάξεων και όχι μόνο.

Αν ναι, να στείλουμε μερικές φωτογραφίες!!!!

Τέλος, άκουσα τη …συμβουλή της δημοτικής συνεργασίας να αναζητήσω στο google τη φράση που χρησιμοποιώ στα κείμενα μου για ορισμένους Hi – TECK συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Τι εντόπισα;;; Το κείμενο μου όπως διαπιστώνω είναι επίκαιρο και ταιριάζει …γάντι σε όποιον προσπαθήσει να αφήσει για άλλη μια φορά οποιαδήποτε αιχμή προς το πρόσωπό μου.

Στις 24 Αυγούστου 2013, ανέφερα μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

"απόντες" των Συμβουλίων

Οι " απόντες των δημοτικών συμβουλίων παθαίνουν ...κρίση όταν: α) εκφράζω την ικανοποίηση μου για ορισμένα θέματα, β) όταν "φωτογραφίζομαι με διασημότητες που έρχονται στο Σίσι για διακοπές, γ) όταν επισημαίνω την αναγκαιότητα ότι θα πρέπει να γίνουν και άλλα έργα υποδομών που σχετίζονται άμεσα με την αναβάθμιση της περιοχής μας και δ) όταν παίζω τάβλι!

Δεν ήξερα ότι πρέπει να ...ρωτήσω πρώτα τους... Hi-tech δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης για το τι θα γράψω, για το πότε θα ..."αναπνεύσω", για το ποιά γραβάτα θα συνδύασω με το πουκάμισο για την εμφάνιση μου στα Τοπικά συμβούλια Βραχασίου (αφού και η ...γραβάτα μου έχει ...μπει στο στόχαστρο των σχολίων τους) και για το τι θα κάνω στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου!!!!

Είναι τιμή μου που έχω αναπτύξει φιλίες με διάσημα πρόσωπα, τα οποία όχι μόνο στηρίζουν τον Τουρισμό στο Σίσι, κάθε χρόνο αλλά διαφημίζουν ταυτόχρονα τις ομορφιές του τόπου μας σε άλλες διασημότητες στον χώρο της Πολιτικής, της Τέχνης και του Αθλητισμού. Χαίρομαι τέτοιες φιλίες!!!

Χαίρομαι που είμαι εξωστρεφής άνθρωπος και όχι κλεισμένος στο "καβούκι" του ...παραλογισμού, όπως ορισμένοι ...ωρομίσθιοι που αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο της εργασίας τους, στα παραπλανητικά άρθρα τους και στα σχόλια - δηλητήριο που τελικά πίνουν οι ίδιοι!!!!

Χαίρομαι που ξέρω να παίζω τάβλι, γιατί και αυτό απαιτεί εξυπνάδα και μυαλό!!!!!

Όταν οι αντίπαλοι" μου παίζουν ..."πόρτες" στη ..."λάσπη" ή ..."φεύγα" από τα προβλήματα, εγώ παίζω "πλακωτό", "εγλωβίζοντας" τους αντιπάλους μέχρι τη νίκη.

Και όπως αναφέρει το λεξικό: " Το βασικό χαρακτηριστικό στο Πλακωτό είναι η δυνατότητα αιχμαλωσίας ("πλακώματος") εχθρικών πουλιών ώστε να εμποδίζεται η κίνησή τους για όσο διάστημα βρίσκονται πλακωμένα".

Προσωπικά, έχω το θάρρος να εκφράσω τη γνώμη μου, χωρίς να ξεπερνώ τα όρια όπως ορισμένοι …ανώνυμοι που με αποκαλούν, «Ρε, Ανίκανο, Ψεύτη, Σούργελο, Φερέφωνο, Γραβαντάκια» και άλλα πολλά!

Απέδειξα στους συμπολίτες μου, ποιοι υποβαθμίζουν τον πολιτικό διάλογο πίσω από τις κουκούλες!

Σε ότι αφορά τέλος στο τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα “ Strangers in the night” που αφιέρωσα σε σύμβουλο της αντιπολίτευσης που κάνει βόλτες τις νυχτερινές ώρες με τη μηχανή, καταγράφοντας τα …κακώς κείμενα, προσωπικά μου αρέσει πολύ, γιατί ακούω και ποιοτική μουσική.

Με αγάπη

Γιώργος Φθενάκης
Πρ. Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου

merambellonews.blogspot.gr


Σχόλιο Ιστολογίου: Οπως έχουμε γράψει δεν πρόκειται να απαντήσουμε ξανά σε κανένα απο τα κείμενα σας , αναγνωρίζοντας ότι το παθολογικό μίσος αυτών που σας γράφουν τα κείμενα, είναι τόσο που μπορούν να γράφουν ως τις επόμενες εκλογές. 
Απο την άλλη θα θέλαμε απλά να σας πούμε ότι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θα δημοσιεύει πάντα τα κείμενα σας καθώς και ότιδήποτε άλλο υλικό αποστείλεται (φωτογραφίες , ανθρώπινες στιγμές και οτιδήποτε άλλο). 
Βλέπετε αγαπητέ Πρόεδρε εμείς δεν υπακούμε σε κανένα , δεν παίρνουμε γραμμένα κείμενα απο κανένα ... είμαστε ελεύθεροι και σαφώς όχι πολιορκημένοι !!! Εις ότι αφορά την φρασεολογία που χρησιμοποιούν κάποιοι , θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε , όμως όταν κάνουν επώνυμες αναρτήσεις παίρνουν και το βάρος αυτών.
Καλό διάβασμα των κειμένων σας κ. Πρόεδρε !!!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India