Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

«Η χαρά των traders» το ΧΑ, ασανσέρ οι τράπεζες

«Η χαρά των traders» το ΧΑ, ασανσέρ οι τράπεζες
Μετά από μια φρενήρη  κούρσα τεσσάρων ημερών, με σωρευτικές αποδόσεις έως 285% σε τραπεζικά χαρτιά και άνοδο του κλαδικού τους δείκτη κατά 60%, η χρηματιστηριακή αγορά αλλάζει κατεύθυνση. Αιτία, αφ' ενός οι ρευστοποιήσεις βραχυχρόνιων κερδών και αφ' ετέρου η μεταστροφή κλίματος, καθώς τις προσδοκίες για την έκβαση των ανακεφαλαιοποιήσεων διαδέχονται πάλι οι αμφιβολίες και ο σκεπτικισμός. Μεγάλες απώλειες στο τραπεζικό ταμπλό, σε καθοδική τροχιά και τα υπόλοιπα blue chips. Το βραχυχρόνιο ρίσκο αυξάνεται, συνέχιση της μεταβλητότητας με έντονες διακυμάνσεις προβλέπεουν οι αναλυτές.
Η ανακοίνωση της Eurobank για ΑΜΚ που συνδυάζεται με reverse split μετοχής έριξε λάδι στη φωτιά των ανησυχιών, οι οποίες δεν κατευνάσθηκαν από δημοσιεύματα και πληροφορίες ότι Εθνική-Eurobank εξασφαλίζουν τα κεφάλαια που απαιτούνται για να να μην πέσουν στην "αγκαλιά" του ΤΧΣ.
 Ενδεικτική της μεταστροφής κλίματος και διαθέσεων της αγοράς είναι η πορεία της μετοχής της Eurobank: Το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης  κινούνταν στο +16% με +18%, εν συνεχεία  υποχώρησε ταχύτατα βυθιζόμενη στο -20% (από σχεδόν 0,45 ευρώ στα 0,30) και πάλι ανέκαμψε θεαματικά μέχρι τα 0,415 ευρώ (+8%). Η  ενδοσυνεδριακή της απόδοση από το χαμηλό ημέρας είναι περίπου 40%!
Η Εθνική βρίκεται από την αρχή της συνεδρίασης στο κόκκινο. Πήγε μέχει -16%, ανέκαμψε στο -6% και εν συνεχεία κινείται με έντονες διακυμάνσεις,  δίνοντας ευκαιρίες εισόδου-εξόδου σε τολμηρούς traders. Τώρα υποχωρεί κατά 7,5% στα 0,635 ευρώ.  6,5% χάνει η Πειραιώς, στο - 2% η Alpha. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί ξκατά 4,5% έχοντας γράψει χαμηλό ημέρας  -11,08%
 Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,7% στις  920 μονάδες. Νωρίτερα πήγε μέχρι  -2,43% στις 904,38 μονάδες.
 Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης του FT25 (-1,2%), εκτός της Eurobank ανοδικά κινούνται η Ελλάκτωρ (+5,6% από -4,4%),  η ΤΕΝΕΡΓΑ (+3,2%), η Intralot και η ΕΥΠΡΟ (+1%). Σε απώλειες προηγούνται οι τραπεζικοί τίτλοι και ακολουθούν:  MIG  και ΟΛΠ -3,5%, Follie  Βιοχάλκο -1,8%, EXAE, OTE και ΔΕΗ -1.7%.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India