Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Με τον κτηνοτροφικό Σύλλογο Λασιθίου στον ΟΠΕΚΕΠΕ



Συναντήθηκε σήμερα ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Πλακιωτάκης με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάτο στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Μπρόκος και ο αντιπρόεδρος κ. Θραψανιώτης αντίστοιχα , Στα πλαίσια της συζήτησης που διεξήχθη σε θετικό κλίμα τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους-παραγωγούς και γενικότερα τον αγροτικό κόσμο του Λασιθίου .


Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην δυσμενή οικονομική κατάσταση που βιώνει ο κτηνοτροφικός κόσμος του νομού τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της γενικότερης κρίσης και της αύξησης του κόστους παραγωγής .


Στην συνέχεια επισήμανε τα προβλήματα που προέκυψαν τόσο με την ενιαία ενίσχυση όσο και με την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης με αφορμή την τελευταία πληρωμή καθώς πολλοί από τους δικαιούχους παραγωγούς του Νομού Λασιθίου να απορρίπτονται από το σύστημα με κυριότερη αιτία την δήλωση της νόμιμης κατοικίας.


Ο πρόεδρος αναγνώρισε πράγματι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με συνέπεια την καθυστέρηση στις πληρωμές και τόνισε ότι μελετούνται από την αρχή όλοι οι παράμετροι που καθορίζουν την καταβολή των αποζημιώσεων με σκοπό την διασφάλιση σαφώς της νομιμότητας της διαδικασίας αλλά και την αποφυγή επιπλοκών εις βάρος των δικαιούχων. Για την ημερομηνία πληρωμής δήλωσε ότι θα καταβληθεί η εξισωτική το αργότερο μέχρι τα μέσα του μηνός Οκτωβρίου.

Ο κ. Πλακιωτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μεταρρύθμιση της ΚΑΠ ως μία από τις βασικότερες νομοθετικές παρεμβάσεις στην αναπτυξιακή πολιτική καθώς ο νέος σχεδιασμός , η διαχείριση και η αξιοποίηση των ενισχύσεων είναι μία καλή ευκαιρία για δικαιότερη και αποτελεσματικότερη κατανομή των πόρων μεταξύ των Νομών με αναπτυξιακά κριτήρια.

Ο Νομός του Λασιθίου, συνέχισε, είναι κατεξοχήν αγροτικός και η στήριξη των φορέων- παραγωγών του κλάδου της περιοχής μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας σε βασικούς μοχλούς ανάπτυξης για το αύριο του τόπου. Αρκεί οι φορείς να είναι συνομιλητές στην διαμόρφωση της νέας Αγροτικής πολιτικής. Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ συμφώνησε απόλυτα και δεσμεύτηκε ότι στην τρέχουσα περίοδο θα επισκεφτεί με συνεργάτες του το Λασίθι .

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India