Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η ΔΑΕΑΝ δεν πληρώνει το χρέος των 400.000 ευρώ προς τη ΔΕΥΑΑΝ

8.00 ΑΓ ΝΙΚ ΝΤ-ΔΑΕΑΝ
Το χρέος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας προς την Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης - Αποχέτευσης συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ, αναδεικνύοντας το ζήτημα το οποίο έχει απασχολήσει επί χρόνια το Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τα διοικητικά συμβούλια των εμπλεκόμενων δημοτικών επιχειρήσεων, χωρίς, όμως, να έχει δοθεί λύση.

Όπως φαίνεται, το θέμα μετά την... διαγραφή του χρέους (με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) και την εσπευσμένη επανεγγραφή του (αφού η διαγραφή δεν είχε νομική βάση), έχει παγώσει. Και θα μπορούσε να... ξεχαστεί αν επρόκειτο για ένα επουσιώδες χρηματικό ποσό, αλλά η οφειλή είναι πολύ μεγάλη και κανείς δεν μπορεί να την παραβλέψει.

Πρόκειται για 400.000 ευρώ, τα οποία στέκουν ανάμεσα στις δύο επιχειρήσεις του Δήμου, βαραίνοντας ακόμη περισσότερο την πολύπαθη ΔΑΕΑΝ, η οποία έχει στην «πλάτη» της και το ταμειακό έλλειμμα των 170.000 ευρώ περίπου από το έλλειμμα που άφησε η παρελθούσα διαχείριση και η οποία «σέρνεται» στα δικαστήρια εδώ και χρόνια.
Όπως διεφάνη στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ, η εταιρεία δεν έχει πρόθεση να πληρώσει άμεσα την οφειλή. Όχι μόνον αυτό, αλλά έγινε σαφές ότι η ΔΑΕΑΝ δεν αναγνωρίζει πλήρως το χρέος στο σύνολό του.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

anatolh.com

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India