Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Δημοσκόπηση Pulse: Διευρύνεται και παγιώνεται η διαφορά υπέρ ΣΥΡΙΖΑ



Κατά 3% ποσοστιαίες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ  της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse, που δημοσιεύεται σήμερα στο "Ποντίκι".  Τα στοιχεία της έρευνας επιβεβαιώνουν τα ευρήματα τριών άλλων  γκάλοπ που  δημοσιοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα και έδειξαν ότι σταδιακά διευρύνεται και παγιώνεται η διαφορά  υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της  Pulse αποκαλύπτουν επίσης μία σημαντική "ποιοτική" διαφοροποίηση στις εκτιμήσεις των ψηφοφόρων: Πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να είναι το κόμμα το οποίοεμπιστεύονται οι περισσότεροι ψηφοφόροι για τη διααχείριση της οικονομίας. Στον τομέα αυτόν υπερτερούσε σταθερά μέχρι τώρα η ΝΔ, ανεξάρτητα από τα ποσοστά που συγκέντρωνε στην πρόθεση ψήφου.
Η διαχείριση του δημοσιονομικού προβλήματος και η πολιτική εξόδου από την οικονομική κρίση ήταν μεχρι τώρα το  "αδύνατο σημείο" του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προσθούσε να αξιοποιεί πολιτικά και επικοινωνιακά η ΝΔ, ελπίζοντας ότι  εκεί μπορεί να κερδίσει "στα σημεία".
Στη δημοσκόπηση  που δημοσιεύται σήμερα στο "Ποντίκι", ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίίζεται να κερδίζει περίπου 0,5% σε σχέση με τα αποτελέσματα της προηγούμενης δημοσκόπησης που διενήργησε η ίδια εταιρία τον Δεκέμβριο. Η ΝΔ εμφανίζεται στάσιμη στο ίδιο ποσοστό..
Ο  ΣΥΡΙΖΑ  συγκεντρώνει 23% στην πρόθεση ψήφου, ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει  στο 20%.
Ακολουθούν  Χρυσή Αυγή με 11% (-0,5%), ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 5,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. 4,5% και ΔΗΜ.ΑΡ. 2,5% (-0,5%).
Ηποσοστιαία διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων διατηρείται και μετά την αναγωγή επί των εγκύρων αντήσεων/ψήφων.

Με αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 25% και η Ν.Δ. 22%. Ακολουθούν Χ.Α. με 12%, ΠΑΣΟΚ 6%, ΚΚΕ 5,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. 5% και ΔΗΜ.ΑΡ. 3%.

sofokleousin.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India