Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Η κρίση θέλει ...να τολμάς, fotos.


Βραβεία σε έξι επιχειρήσεις που ξεχώρισαν το 2013 απονεμήθηκαν από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λασιθίου κατά τη χθεσινή εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας.



Παρόντες στην εκδήλωση o Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, που ευλόγησε τη βασιλόπιτα, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Κωστής Δερμιτζάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης και εκπρόσωποι των παραγωγικών και επαγγελματικών τάξεων.

Θέμα επιβίωσης
«Την περίοδο αυτή οι εξαγωγές και γενικότερα η αναζήτηση ευκαιριών ανάπτυξης εκτός συνόρων, αποτελούν θέμα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις μας αλλά και για την οικονομία μας γενικότερα.  Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, πολλές όμως από τις επιχειρήσεις του νομού μας τολμούν μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον και παρά τις δυσκολίες πετυχαίνουν να διατηρούν υψηλή την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους», τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θωμάς Χαριτάκης.
«Σε μια εποχή – πρόσθεσε – όπου η ελπίδα για το ξημέρωμα μιας νέας πιο αισιόδοξης μέρας συγκρούεται με σενάρια αμφισβήτησης και αβεβαιότητας για το μέλλον της οικονομίας μας, σε μια εποχή όπου οι επιχειρήσεις πασχίζουν να επιβιώσουν μέσα σε ένα καθεστώς υπέρμετρης φορολόγησης και απουσίας ρευστότητας, που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει, καλούμαστε όλοι να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να προσπαθήσουμε με τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας να βοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων προκειμένου η παρούσα κατάσταση στο ορατό μέλλον να μπορέσει αναστραφεί».
Ο κ. Χαριτάκης εξήγησε ότι η πρωτοβουλία της βράβευσης έγινε με την ελπίδα να τονωθεί η υγιής επιχειρηματικότητα και να επιβραβευτούν οι επιχειρήσεις που συμβάλουν πραγματικά στην ανάπτυξη του τόπου μας.  
 

«Θεωρώ ότι οι επιχειρήσεις που διακρίνονται θα αποτελέσουν το παράδειγμα προς μίμηση αλλά και κίνητρο εισόδου νέων επιχειρηματιών με νέες ιδέες σε μια  αγορά που τους χρειάζεται», είπε.
Ευλογώντας τη βασιλόπιτα, ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος, αφού αναφέρθηκε στην ενότητα του Νομού Λασιθίου, που το Επιμελητήριο Λασιθίου προάγει και υποστηρίζει, σχολίασε την εποχή του ζούμε δανειζόμενος τη φράση ενός ασκητή: «Ζούμε σε μια εποχή που ακόμα και ο δαίμονας δαιμονίστηκε».
Τόνισε ότι η Εκκλησία παραμένει πάντα στο πλευρό της τοπικής επιχειρηματικότητας, συνεχάρη τις επιχειρήσεις που ξεχώρισαν το 2013 και συμπλήρωσε ότι όλοι μαζί θα αγωνιστούμε και θα τα καταφέρουμε.
 
Ενωτικός στο χαιρετισμό του ήταν και ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, που εξήρε τη συνεργασία των Επιμελητηρίων της Κρήτης με την Περιφέρεια. Είπε ακόμα ότι έχει φτάσει ο καιρός για την Αποκέντρωση, αφού «μόνοι μας πλέον μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα, χωρίς να έχουμε ανάγκη την κεντρική πολιτεία. Καταφέραμε και εντάξαμε 1364 νέες επιχειρήσεις σε ευρωπαϊκά και όχι μόνο προγράμματα χρηματοδότησης. Αυτό δείχνει τη δυναμική που πηγάζει από την προσπάθεια όλων μαζί.»


Ο Βουλευτής Κωστής Δερμιτζάκης τόνισε ότι «έχουμε παραμείνει ακόμα όρθιοι παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα και οι επαγγελματίες έχουν διαψεύσει το μύθο που ήθελαν κάποιοι για εμάς ότι είμαστε τεμπέληδες. Οι Έλληνες μεγαλουργούμε γιατί είμαστε ενωμένοι και στο Νομό μας το Επιμελητήριο Λασιθίου πρωτοστατεί σε αυτό».


Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης είπε με τη σειρά του ότι «μπορεί να μετράμε απώλειες σαν νομός σε ότι αφορά την ανάπτυξη που οι υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης έχουν, έχουμε καταφέρει όμως να εντάξουμε αρκετά έργα σε προγράμματα και αυτό το κάνουμε γιατί βοηθάμε τον οικονομικό - κοινωνικό ιστό του τόπου μας. Εμείς είμαστε υπέρ των δομών σε Σητεία, Ιεράπετρα και Οροπέδιο Λασιθίου γιατί πιστεύουμε στο κοινό καλό όλης της Ανατολικής Κρήτης. Οι κρατικοί πόροι που μας αναλογούν είναι ελάχιστοι και πραγματικά νιώθουμε περήφανοι που επιχειρήσεις του Νομού πρωτοστατούν στην ανάπτυξη, την προώθηση και την καινοτομία.»

Οι βραβευθέντες
* Βραβείο Καινοτομίας απονεμήθηκε στην εταιρία ΕΜΜ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Α.Ε. και το παρέλαβε ο ίδιος ο κ. Βασιλάκης. Πρόκειται για μια επιχείρηση που, όπως τόνισε ο κ. Χαριτάκης παρουσιάζοντάς την, εφαρμόζει σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους στην παραγωγή, επεξεργασία και ιχνηλασιμότητα των προϊόντων της. Η εταιρία παρότι είναι πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονα μέσα προβάλει τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και των καλών πρακτικών της γεωργίας.  


* Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας απονεμήθηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κριτσάς και το παρέλαβε ο Πρόεδρός του κ. Νίκος Ζαχαριάδης. Οι εξαγωγές του συνεταιρισμού τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν – επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου – το σημείο επιτυχίας του, με διεθνή παρουσία που θα ζήλευαν πολλοί. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κριτσάς έχει να επιδείξει μια σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα στο ελαιόλαδο με έντονη παρουσία στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις και με πολλές και σημαντικές βραβεύσεις για την εξαιρετική ποιότητα του ελαιολάδου.  Με τις ενέργειές του αυτές έχει κάνει το όνομα «Κριτσά» συνώνυμο του ποιοτικού ελαιολάδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 


* Βραβείο Τουρισμού & Παράδοσης, απονεμήθηκε στην εταιρία ΜΙST AE και το παρέλαβε η εργαζόμενη κ. Μαρία Λουμπουνάκη. Όπως είπε ο κ. Χαριτάκης, ο Τουρισμός στην περιοχή μας είναι ουσιαστικά μια από τις μεγάλες ελπίδες για ανάπτυξη. Όταν συνδυάζεται δε με την παράδοση, τότε αποκτά μεγαλύτερη αξία και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται στα πρόσωπα των επισκεπτών της περιοχής μας. Η εταιρία ΜΙST AE είναι μια από τις εταιρίες που επένδυσε ακριβώς σε αυτό. Στη δημιουργία και εκμετάλλευση καταλυμάτων που σέβονται και αναδεικνύουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα των μικρών χωριών της ανατολικής Κρήτης.



* Βραβείο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, απονεμήθηκε στην εταιρείαDiodebell AE, που το παρέλαβε ο κ. Μανόλης Αντωνιδάκης. Όπως είπε ο κ. Χαριτάκης, «με δεδομένο ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στο νομό μας επικεντρώνεται στον τουρισμό και τα τρόφιμα είναι πάντα ευχάριστο το γεγονός να βλέπουμε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται επιτυχημένα στον τομέα της τεχνολογίας και εξάγουν σε πολλές χώρες του κόσμου να έχουν την έδρα τους εδώ. Το Βραβείο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης απονέμεται για την επιτυχημένη δραστηριότητά της στην ανάπτυξη και εξαγωγή καινοτόμων προϊόντων.»

* Βραβείο Αναπτυσσόμενης Μικρομεσαίας Επιχείρησης, δόθηκε στην εταιρία SOFTCOM-INT ΕΠΕ και το παρέλαβε η κ. Ζωή Αικατερινίδη. Πρόκειται, είπε ο κ. Χαριτάκης, παρουσιάζοντάς την, για μια νέα επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της πληροφορικής, η οποία κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναπτυχθεί, να δημιουργήσει αρκετές νέες θέσεις εργασίας για Έλληνες επιστήμονες και με εξωστρέφεια να συνάψει συνεργασίες με εταιρίες της Γερμανίας, της Ελβετίας αλλά και άλλων χωρών για την υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων.


* Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης απονεμήθηκε στην εταιρεία  ΚΤΕΛΗρακλείου - Λασιθίου Α.Ε. και το παρέλαβε ο Πρόεδρός της κ. Μανόλης Χαχλιούτης. Όπως τόνισε ο κ. Χαριτάκης, το ΚΤΕΛ έχει βοηθήσει αλλά και συνεχίζει να βοηθά με ουσιαστικό τρόπο με την κοινωνική συνεισφορά του στο σύνολο. Η δωρεάν μεταφορά γευμάτων σε απόρους και ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, η παροχή ειδικών καρτών χαμηλού κόστους για την μεταφορά εργαζομένων, οι διάφορες χορηγίες που κάνει βοηθώντας πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην ανάπτυξη είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που συνθέτουν το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρίας. Οι Λασιθιώτες επιχειρηματίες - μέτοχοι της εταιρίας έχουν συμβάλει ενεργά στην επιτυχία της και στην κοινωνική συνεισφορά της.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ / e-fonien.blogspot.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India