Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ακόμα μια κίνηση ;


Ξεκινά κάτι απο τα...κάτω.

Μέρες τώρα έχει ξεκινήσει μέσω προσωπικών συναντήσεων και συζητήσεων σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης να εκφράζεται η αγωνία πολιτών του Μεραμπέλλου, κυρίως της πάνω του περιοχής για το μέλλον του τόπου και τις προοπτικές που μπορεί να υπάρξουν.

Δεκάδες άνθρωποι καθημερινά εκφράζουν την διάθεση τους να συμμετάσχουν σε μια κίνηση πολιτών μέσα από στην οποία θα καταθέσουν απόψεις και ιδέες ώστε από την ίδια την κοινωνία να ξεκινήσει κάτι να γίνεται.

Στην ανταλλαγή των απόψεων αυτών δεν κυριαρχεί ούτε συζητιέται επίσημα ακόμα η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν σε μερικούς μήνες με μια ακόμα νέα πρόταση, από την στιγμή που θα ήταν πολύ ανώριμο να γίνει κάτι τέτοιο . Βασικός γνώμονας είναι να ακουστεί ο λόγος της κοινωνίας και των ανθρώπων της για τον τόπο, τα προβλήματα τους τις τυχών ιδέες που υπάρχουν και κυρίως τι αναπτυξιακό μπορεί να γίνει και αν δημιουργηθεί το οποίο θα ωφελούσε τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Ο διάλογος δεν αποκλείει κανέναν που θα θέλει να δώσει το παρόν στην πρώτη συνάντηση η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Όλοι οι πολίτες κάθε ηλικίας, φύλου και ιδεολογίας έχουν το δικαίωμα να έχουν λόγω και άποψη, σημειώνεται στις επαφές των μελών της κίνησης η οποία δεν ξεκινά με σκοπό να διεκδικήσει κάτι άμεσα και θα αφήσει τον χρόνο και τον χώρο ώστε από την συμμετοχή και από τα κάτω που λένε να ξεκινήσει να γίνεται το οτιδήποτε με τον οποιοδήποτε τρόπο αλλά με βασικό στόχο την ανάπτυξη και την προώθησε των θεμάτων της περιοχής η οποία για τους ίδιους χρειάζεται ώθηση, όραμα και αρκετή δουλειά.

Προς το παρόν δεν έχουν ακουστεί ονόματα αυτών που θα ηγηθούν ή που θα χαρακτηριστούν επικεφαλής της κίνησης αυτής, ενώ το θέμα της κομματικής προέλευσης του κάθε ένα μένει μακριά πολύ από τις συζητήσεις. Ο κύκλος των επαφών, των συζητήσεων και το ζυμώσεων έχει οριστεί να κλίσει το βράδυ της Κυριακής και από εβδομάδα να οριστεί η ώρα και το μέρος της συνάντησης των πολιτών που θα συζητήσουν για τον τόπο τους.

Θετικό δε μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι έστω και τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, πολίτες της ευρύτερης περιοχής αναζητούν τρόπο και χώρο έκφρασης και διάθεσης των ιδίων σε μια κίνηση – ομάδα πολιτών που ξεκινά με στόχο να αναδείξει τις ανάγκες τους τόπου και των ανθρώπων του και που με τρόπο ενωτικό και πέρα από αγκυλώσεις του χθες να αποκτήσει χώρο στα τοπικά δρώμενα αυτοδιοιηκιτικά και μη.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ www.anatolh.com / e-fonien.blogspot.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India