Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Χαρίζουν κανάλι εθνικής εμβέλειας στον Καρατζαφέρη

Χαρίζουν κανάλι εθνικής εμβέλειας στον Καρατζαφέρη
Μια απόφαση που θα προκαλέσει πολιτικούς και επιχειρηματικούς κλυδωνισμούς έλαβε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο εκχωρώντας άδεια εκπομπής εθνικής εμβέλειας στον σταθμό Τηλεάστυ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η κίνηση αυτή έχει πολλαπλές ερμηνείες ενώ σίγουρα σηματοδοτεί την επιστροφή του πολιτκού στην οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα όμως αναμένεται να αποτελέσει αφετηρία και επιχειρηματικών εξελίξεων, ιδιαίτερα στα media.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποκτά ένα ακόμα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, τη στιγμή μάλιστα που η τρόικα πιέζει για τη δημοπράτηση των αδειών ώστε να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα και να αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές.
Η απόφαση αυτή δρομολογεί πολιτικές και επιχειρηματικές εξελίξεις καθώς όπως όλα δείχνουν ανοίγει πλέον η πόρτα της ΝΔ για την επανεισδοχή του Γ. Καρατζαφέρη, ενώ στον μικτιακό χώρο θα ισχυροποιηθεί τόσο ο Σπύρος Καρατζαφέρης όσο και ο Γιώργος Κύρτσος.
Πρόκειται για απόφαση η οποία επιφέρει σημαντικές αλλαγες στις ισορροπίες του τηλεοπτικού πεδίου καθώς ουσιαστικά αυξάνει τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας κατά ένα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενόψει και της ψηφιακής μετάβασης.
Ο σταθμός «Τηλεάστυ» είναι σταθμός τοπικής εμβέλειας. Υπέβαλε ωστόσο αίτηση για άδεια εθνικής εμβέλιας στην τελευταία διαγωνιστική διαδικασία. Υπήρξε νόμος ο οποίος ανέφερε τους τοπικούς και περιφερειακούς θεωρώντας ότι όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία αδειοδότησης θεωρούνταν νόμιμοι. Η πλειοψηφία των μελών του ΕΣΡ,  δέχτηκε ότι ο νόμος αυτός ισχύει αναλογικά και για την περίπτωση των σταθμών που αιτήθηκαν άδεια εθνικής εμβέλειας.
Η απόφαση αυτή εγκρίνει τη μετάδοση του αναλογικού προγράμματος του καναλιού, από το κέντρο εκπομπής Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, μπορεί ωστόσο να επεκτείνει βάσει αυτής της απόφασης τη νομιμότητα των εκπομπών του για όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
Υπερ της απόφασης ψήφισαν η αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου, η Εύη Δεμίρη, ο Κώστας Στεφανάκης και ο Άρης Σταθάκης
Κατά της απόφασης ψήφισαν ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης ο Ιωάννης Παπακώστας και ο Κώστας Αποστολάς.
 
sofokleousin.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India