Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Καμία παράταση για τα αυθαίρετα

Τον Ιούνιο στη Βουλή το ν/σ
Καμία παράταση για τα αυθαίρετα
Στις 31 Μαΐου λήγει η προθεσμία υπαγωγής στο νόμο 4014/2011 για τα αυθαίρετα, όπως επίσης και όλες οι διαδικασίες του νόμου 3843/2010 για τους ημιυπαίθριους χώρους και σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν θα δοθεί καμία παράταση.
Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν εκκρεμότητες οικονομικές (π.χ υπόλοιπα δόσεων) ή θέλουν να μεταβιβάσουν άμεσα το ακίνητό τους θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις σχετικές διαδικασίες έως το τέλος Μαίου.
Το ΥΠΕΚΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ολοκληρώνει την επεξεργασία των προτάσεων που κατατέθηκαν στην δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο περί αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο και θα το καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή, μέσα στον Ιούνιο.
Στο νομοσχέδιο, περιλαμβάνονται ήδη διατάξεις για όσους έχουν ενταχθεί στις διατάξεις του Νόμου 4014/2011, ή άλλων προγενέστερων νομοθετικών ρυθμίσεων. Οι πολίτες που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του Νόμου 4014/2011 θα καλυφθούν από τις διατάξεις του νέου νόμου, χωρίς την καταβολή νέου παραβόλου και με συμψηφισμό των ποσών που έχουν ήδη καταβληθεί.
Επίσης,  εντός των επόμενων ημερών θα ταθεί σε δημόσια διαβούλευση το Προεδρικό Διάταγμα για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, μέσω της οποίας θα μπορέσει το Κράτος να αποκτήσει πλήρη εικόνα του δομημένου χώρου, ώστε να προχωρά αποτελεσματικά ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός και να διασφαλίζεται ο πλήρης και διαρκής έλεγχος της ασφάλειας και νομιμότητας των κατασκευών.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India