Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

"Γύρισαν τούμπα" οι τράπεζες, κόκκινο το ΧΑ

"Γύρισαν τούμπα" οι τράπεζες, κόκκινο το ΧΑ
Το επταήμερο ράλι των τραπεζικών μετοχών τερματίζεται και οι χρηματιστηριακοί δείκτες αλλάζουν  κατεύθυνση,  καθώς επιχειρείται τώρα η κατοχύρωση βραχυχρόνιων κερδών  με αθρόες ρευστοποιήσεις.  Η "φιλολογία" για τα αποτελέσματα των διεθνών επαφών Σαμαρά με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων δεν φαίνεται να βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο ΧΑ.Μαζί μετα τραπεζικά χαρτιά βυθίζονται και τα υπόλοιπα bllue chips, ενώ το ψυχολογικό κλίμα επιδεινώνεται και το ρίσκο αυξάνεται. Ο εξαιρετικά υψηλός τζίρος  υποδηλώνει έντονη δραστηριότητα ισχυρών χαρτοφυλαίων.
 Η μεταβλητότητα είχε αυξηθεί από τις τελευταιες συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας και οι αναλυτές προέβλεπαν ότι  θα διατηρηθεί, εν αναμονή γνωστοποίησης των όρων  για τις ΑΜΚ Εθνικής - Πειραιώς. Σε βραχυχρόνια διόρθωση συνηγορούσαν άλλωστε και τα τεχνικά στοιχεία, καθώς πολλοί δείκτες είχαν περάσει σε υπεραγορασμένα εεπίπεδα.
Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν πάντως ότι ότι προς το παρόν δεν αλλάζει η βραχυχρόνια τάση της αγοράς. Οι βασικοί δείκτες βρλίσκονται ακόμη σε περιοχές βραχυχρόνιων στηρίξεων, οι οποίες μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν ισχυρές αντιστάσεις. Για τον ΓΔ η στήριξη εντοπίζεται περί τις 1.020 μονάδες.
 Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης κινείται στα χαμηλά ημέρας, στις 1.117-1.118 μονάδες, με απώλειες  3% έχοντας σημειώσει υψηλό +0,64%, στις 1.160 μονάδες.
 Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 12%, έχοντας σημειώσει υψηλό +4,48%.
 Πρώτη σε απώλειες η Αττικής  (-25%). Η  Eurobank -20%,  Πειραιώς 16%, Εθνική -15%. Alpha -0,5%.  Κατά 14% υποχωρεί το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ της Alpha,  που βρίσκεται στα 1,60ευρω.
Από τις υπόλοιπες μετοχές του FT25 ανοδικά κινείται μόνον η ΜΙG (+1,6%). Στον αντίποδα ΕΧΑΕ -3,3%,  ΟΠΑΠ και 3Ε Coca-Cola -3,2%, Βιοχάλκο  -3%, ΟΤΕ -2,6%

sofokleousin.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India