Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση ''Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση''

h_meg_synanthsh.jpg
Με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, η Παγκρήτια έκθεση «Kρήτη: η Μεγάλη Συνάντηση», που πραγματοποιείται στην Αθήνα στο στάδιο TAE KWON DO στο «Δέλτα Φαλήρου», έως τη Δευτέρα 27 Μαΐου.

Στην έκθεση, προβάλλονται τα προϊόντα, ο τουρισμός, οι γεύσεις και οι υπηρεσίες του νησιού και συμμετέχουν περισσότερες από 180 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας. Η έκθεση συμβάλλει στην ανάδειξη και την προώθηση των εμπορικών και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Κρήτης αλλά και στην προβολή του νησιού. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν και να γευτούν τα εξαιρετικής ποιότητας κρητικά προϊόντα και να θαυμάσουν τις ομορφιές του νησιού.
img_3684.jpg

Στην έκθεση συμμετέχει και ο Δήμος Αγίου Νικολάου με δικό του περίπτερο στο οποίο παρουσιάζεται με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό ο Δήμος Αγίου Νικολάου σαν προορισμός διακοπών, ο τουρισμός της περιοχής μας, ο πολιτισμός, τα παραδοσιακά χωριά, η Μαρίνα και το λιμάνι Αγίου Νικολάου καθώς και τα παραδοσιακά, εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου μας. Στο περίπτερο του ο Δήμος φιλοξενεί παραγωγούς της περιοχής μας οι οποίοι θα εκθέσουν και θα παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους.

Επικεφαλής της Μεραμπελλιώτικης αποστολής ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης ενώ το συντονισμό και την ευθύνη του περιπτέρου έχουν η κα Μαρία Καφετζάκη, Δημοτική Σύμβουλος και υπεύθυνη σε θέματα τουρισμού και η κα Μαρία Βάρδα, υπάλληλος του Δήμου. Η επισκεψμότητα του περίπτερου του Δήμου μας είναι μεγάλη. Ήδη έχουν επισκεφθεί το περίπτερο οι Βουλευτές κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και κ. Μίμης Ανδρουλάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Βρέντζου πολλοί από τους προσκεκλημένους ! αλλά τους εκπροσώπους των Σωματείων.
meg_syn.jpg

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 7 το απόγευμα από τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων μαζί με τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι Βουλευτές Κρήτης, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, συντοπίτης μας, κ. Μίμης Ανδρουλάκης, οι κ.κ. Σεραφείμ Τσόκας, Γ.Γ Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, Δήμαρχοι, Εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Κρήτης και πολλών Διμερών Επιμελητηρίων καθώς και εκπρόσωποι φορέων του Δημοσίου. Δεκάδες επίσης ήταν και οι εκπρόσωποι των Κρητικών Σωματείων της Αττικής.
img_5147.jpg

Η τελετή των εγκαινίων πλαισιώθηκε από από πλούσιες εκδηλώσεις με πολιτιστικό, μουσικό και ενημερωτικό χαρακτήρα που ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης. Συμμετείχε με χορευτικό πρόγραμμα ο Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος "ΚΡΗΤΕΣ" και το συγκρότημα του Γιώργου Δαγαλά. Ακολούθησε μεγάλο κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Μανώλη Κονταρού.

Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί η διοργάνωση διαγωνισμού κρητικής κουζίνας με θέμα «Το πιο ευφάνταστο κρητικό πιάτο»
. Θα βραβευθούν τα τρία καλύτερα πιάτα που θα δημιουργήσουν οι σεφ των εστιατορίων με υλικά από την κρητική γη. Κριτές του Διαγωνισμού θα είναι οι Ευάγγελος Αγάλου, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, Διονύσιος Κούκης, Εκδότης Αθηνοράματος - UMAMI, διεθνώς διακεκριμένος κριτικός γεύσης, Ηλίας Μαμαλάκης - Δημοσιογράφος & συγγραφέας, σύμβουλος σε ειδικά θέματα γαστρονομίας και Αντώνης ΠαναγιωτόπουλΡ ς, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης.
img_0250.jpg

Την ίδια μέρα διοργανώνονται ημερίδες και ομιλίες με θέματα την προώθηση των εξαγωγών μέσω Διαδικτυακού Μάρκετινγκ, τις δυνατότητες συνεργασίας με άλλες αγορές, την παραγωγή, τυποποίηση, γαστρονομία και τον τουρισμό, τον Περιφερειακό Σχεδιασμός για τη στήριξη των Αγροτικών Προϊόντων κ.α.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία κρητικού ελαιόλαδου με διοργανωτή το Δίκτυο Κρητικού Ελαιόλαδου.

Την Κυριακή 26 Μαϊου στις 11 το πρωί η καρδιά της ρήτης χτυπάει στο περίπτερο του Δήμου Αγίου Νικολάου, οδός Βιτσέντζου Κορνάρου 12 (Δ12-Δ14), όπου θα προσφέρθεί Μεραμπελλιώτικο κέρασμα με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Το απόγευμα της Κυριακής θα γίνουν ομιλίες αφιερωμένες στην συνεισφορά της Κρήτης στην ελληνική Ιστορία, Οικονομία, Γράμματα και Πολιτισμό καθώς και στη Μάχη της Κρήτης με τη συνδιοργάνωση της Παγκρήτιας Ένωσης. Θα συντονίζει ο Γιώργος Μαριδάκης πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης.
img_5182.jpg

Τη Δευτέρα προγραμματίζεται το HELLENIC-CHINESE BUSINESS FORUM 2013 και μετά το σημαντικότατο αυτό επιχειρηματικό φόρουμ, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της έκθεσης με ένα αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συνδιοργάνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων και το Ίδρυμα "Νίκος Καζαντζάκης".

Στην Έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση» φιλοξενείται η συλλογή του κ. Κώστα Μπαντουβά με έργα του Ζωγράφου Ρουσσέτου Παναγιωτάκη και θέμα "Η Μάχη της Κρήτης" καθώς παρουσιάζονται και εκθέματα από το Ιστορικό – Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω του κ. Γιάννη Περράκη

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και μέχρι τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 στις 7 το απόγευμα.
Άγιος Νικόλαος, 25-05-2013
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India