Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Απάντηση με φιλική διάθεση απο τον κ. Καρατσή Πανίκο προς τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου


Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ Δημήτρη,
Με λύπη μου διάβασα το γραπτό κείμενο που δώσατε στη δημοσιότητα, ως απάντηση σε δική μας ανακοίνωση. Επαναλάβατε δηλαδή τα όσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Μαΐου 2013, είπατε.
Αναφέρεστε σε χυδαιότητα, νοσηρή φαντασία, ψεύδη, και εκφράζετε τη μεγάλη δυσφορία σας γιατί στη μακρόχρονη πολιτική σας διαδρομή, για πρώτη φορά τα συναντάτε.
Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή και για πολλές φορές τη δική μας δήλωση, στη προσπάθεια μου να αντιληφθώ ποιο είναι αυτό που τόσο πολύ σας ενόχλησε και που σας έβγαλε στη κυριολεξία από τα ρούχα σας και σας οδήγησε τελικά στη συγκεκριμένη απάντηση σας.
Με ειλικρίνεια ομολογώ πως δε μπόρεσα να βρω κάτι που να μπορούσε σε προσωπικό επίπεδο να σας ενοχλήσει, ή έστω να υπονοεί κάτι μεμπτό για την ανθρώπινη διάσταση σας και που να δικαιολογεί την οργισμένη αντίδραση σας.
Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζετε, ή οφείλατε να γνωρίζετε, ότι η πολιτική δεν είναι για μικρά παιδιά και δεν είναι μια εύκολη δουλειά. Είναι μια δύσκολη, σκληρή και ψυχοφθόρα δουλειά, με πολλές πίκρες, δυσκολίες, απογοητεύσεις και λίγες πρόσκαιρες χαρές.
Είναι για ανθρώπους με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ικανότητες, αρχές, αξίες, γνώσεις, θέληση, θάρρος, τόλμη και τη φιλοδοξία και πρόθεση προσφοράς. Πάνω όμως και από αυτά πρέπει να διαθέτουν ψυχικά αποθέματα και αντοχές στη δημόσια κριτική και κυρίως στη διαφορετική άποψη και θέση και να αντιδρούν ψύχραιμα και νηφάλια, για να μπορούν να διαχειρίζονται τις διάφορες κρίσεις, όπως αυτή τη κρίση που εσείς σήμερα βιώνετε.
Να διαθέτουν δηλαδή χαρακτηριστικά ηγέτη.
Κύριε Δήμαρχε, κατανοώ και γνωρίζω τους λόγους της οργίλης, αλλά αβάσιμης αντίδραση σας.
Δε μπορείτε ακόμη να πιστέψετε, ότι ακόμη υπάρχουμε ως καλά οργανωμένη και καλά λειτουργούσα δημοτική παράταξη.
Δε μπορείτε να αντιληφθείτε το πώς και το γιατί γνωρίζουμε και δημοσιοποιούμε πράγματα και γεγονότα και τα οποία επαληθεύονται στη συνέχεια στο 100 της 100%.
Τι αλήθεια να πρωτοθυμηθούμε;
Το ότι ανακοινώσαμε πρώτοι τη δέσμευση σας για να πάρετε όλα τα απορρίμματα της Ιεράπετρας και εισπράξαμε την αντίδραση σας και τη διάψευση σας;
Τελικά τα πήρατε. Ποιο διαψεύσατε και ποιο κοροϊδέψατε;
Διαψεύσατε τον εαυτό σας και κοροϊδεύατε τους δημότες.
Το ότι θα ορίζατε πρόεδρο και αντιπρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου το κ. Σγουρό και κ. Μελισσουργάκη αντίστοιχα;
Δικαιωθήκαμε μέσα σε λίγες ώρες.
Το ότι ηγείστε μιας ομάδας χωρίς καμιά συνοχή και ομοιογένεια, που ο κάθε ένας έχει και ακολουθεί το δικό του δρόμο;
Δικαιωθήκαμε.
Μέχρι σήμερα μετράτε την αποχώρηση ενός δημοτικού συμβούλου από την παράταξη σας, την παραίτηση ενός άλλου, τη παραίτηση τριών προέδρων τοπικών συμβουλίων, την ανοχή και τυπική συμμετοχή πολλών άλλων και ας μη ξεχνάμε και την αποχώρηση της μισής δημοτικής ομάδας στην πρώτη σας θητεία.
Τα έχετε ξαναδεί, ή ξαναζήσει αυτά στη μακρόχρονη πολιτική σας διαδρομή;
Το ότι ανακοινώσαμε τις πολλές αστοχίες στη κατασκευή του περιπτέρου στους Εξω Ποτάμους και στο απίστευτα υπέρογκο κόστος κατασκευής; (με τη συμμετοχή σε διάφορες εργασίες από τις δημοτικές υπηρεσίες το κόστος ανεβαίνει ή και ξεπερνά τις 4500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο).
Δικαιωθήκαμε σε λίγες ώρες.
Τα όσα καταγγείλαμε, έγιναν αποδεκτά και μάλιστα έγινε και πρόταση θεραπείας από τον αρμόδιο πρώην αντιδήμαρχο και τώρα προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, αλλά και από μέλος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.
Το ότι ενώ γνωρίζετε ότι υποχρεούστε από το νόμο να απαντάτε στις γραπτές μας ερωτήσεις εγγράφως και εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος; και δε το πράττετε;
Μόνος σας μας ζητήσατε να επανυποβάλουμε τις ερωτήσεις γιατί τις ξεχάσατε και μας δικαιώσατε και σε αυτό.
Μένει ακόμη να δικαιωθούμε, ή όχι, σε κάτι.
Στο αν θα είσαστε υποψήφιος για κάποιο άλλο αξίωμα με το ΣΥΡΙΖΑ σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Η προσωπική μου άποψη είναι, ότι αυτό, είναι και θεμιτό και προσωπική σας επιλογή. Σε καμιά περίπτωση όμως, δεν είναι ούτε μεμπτό, ούτε κατακριτέο.
Επειδή ο τρόπος λειτουργίας σας και από προηγούμενες πρακτικές σας, μας είναι γνωστός, (εξασφάλιση χρίσματος και στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα αν σήμερα σας προκαλεί αλλεργία ακόμα και το άκουσμα αυτής της λέξης, τουλάχιστον σε δημόσιο χώρο, γιατί διαφορετικά κρατάμε και τις γέφυρες ανοικτές),  υποθέσαμε μετά και την εγγραφή σας ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτό ήταν μια φυσιολογική συνέπεια.
Αν θα δικαιωθούμε ή όχι, απομένει να το δούμε.
Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ Δημήτρη,
Διάβασα ξανά άλλη μια φορά την ανακοίνωση μας, πριν αποφασίσω να δημοσιοποιήσω αυτή, τη σε προσωπικό ύφος επιστολή μου σε εσένα, γιατί ήθελα πραγματικά να δω στα γραφόμενα μας, που βρίσκεται η χυδαιότητα, η νοσηρή φαντασία και τα ψεύδη στα οποία αναφέρεσαι και που μεγαλόψυχα δηλώνεις ότι δε θα προσφύγεις στη δικαιοσύνη και να μας υποβάλεις στη βάσανο της αποδείξεως των λεγόμενων μας.
Λυπούμε, αλλά είμαι υποχρεωμένος να πω ότι πουθενά δε βλέπω χυδαιότητα, ούτε νοσηρή φαντασία, ούτε ψεύδη.
Λυπούμε επίσης, αλλά είμαι υποχρεωμένος να πω, ότι βλέπω καθαρά και χωρίς καμιά αμφιβολία τους λόγους που σας οδήγησαν στην οργίλη αντίδραση σας, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και τη δημοσιοποίηση και με το ίδιο ύφος της ανακοίνωσης σας στο τύπο.
Οι λόγοι είναι καθαροί και είναι:
Πρώτο, η παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης σας, που ήρθε να επιβεβαιώσει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο, τα όσα εμείς καταγγείλαμε, με τη δήλωση-καταγγελία ότι δε μπορεί να συμμετέχει σε μια παράταξη(αυτό το ακούσαμε και στη ψηφοφορία για πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, από άλλο μέλος της παράταξης σας), που άλλα υπόσχεται, άλλα λέει και άλλα στο τέλος κάνει, όπως ας πούμε με τα απορρίμματα της Ιεράπετρας.
Δεύτερο, τα όσα εμείς ανακοινώσαμε ήδη και γνωρίζατε ότι είσαστε αναγκασμένοι να μας επιβεβαιώσετε μέσα σε λίγες ώρες, πράγμα που έγινε.
Με την εμπειρία που διαθέτετε, γνωρίζατε ότι μια όξυνση του κλίματος, θα αποσιωπούσε πιθανό τον αντίκτυπο από τις καταγγελίες του μέχρι τότε συμβούλου σας, για την αθέτηση των υποσχέσεων και των θέσεων σας σε βασικά θέματα.
Κυρίως όμως, από τον αντίκτυπο από την απόφαση σας για πλήρη αποδοχή των απορριμμάτων, ύστερα μάλιστα και από τους μέχρι πραγματικής υστερίας, πατριωτικούς και πύρινους λόγους στη προσπάθεια σας να πείσετε τους πάντες ότι τα απορριμματοφόρα της Ιεράπετρας θα περνούσαν πάνω από τα κορμιά εσάς  και των συντρόφων σας για να φτάσουν στο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου.
Αυτά φοβηθήκατε κύριε Δήμαρχε.
Ο αντιπερισπασμός, ήταν η μόνη σας ελπίδα διαφυγής. Δυστυχώς για εσάς, δεν έπιασε.
Όπως λέει και το τραγούδι. «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τα είπες με το πρώτο σου το γάλα».
Στη προκειμένη περίπτωση αυτά λέχθηκαν προεκλογικά. Δυστυχώς για όλους μας συνεχίζετε  και μετεκλογικά και κυρίως υλοποιείτε τα όσα κρυφά δεσμευτήκατε και ψευδώς αποκρύψατε.

Με πάντα φιλική διάθεση

Πανίκος  Καρατσής

Επικεφαλής
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ







 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India