Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η Ώρα της Γης 2013 - Σάββατο 23 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Νικολάου



Η Ώρα της Γης 2013
Σάββατο 23 Μαρτίου  
στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Νικολάου

«Χάρισε ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι!»
για τα παιδιά που έχουν ανάγκη…
από τις 19.30 έως τις 20.30

«Λαμπαδηφορία για τον πλανήτη!»Ελάτε με τα φαναράκια σας να περπατήσουμε στους δρόμους της πόλης!
από τις 20:30 έως  τις 21.30
Για πέμπτη συνεχή  χρονιά ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει τον συντονισμό των δράσεων που οργανώνουν οι φορείς που θα συμμετέχουν  στην εκστρατεία που διοργανώνει η WWF ΕΛΛΑΣ, «H Ώρα της Γης» και προσκαλεί όλουςτους τοπικούς φορείς  και τα σχολεία  της πόλης μας να συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας για τη διάσωση όχι  μόνο του  πλανήτη αλλά και την  προστασία των σταθερών αξιών. 
Φέτος η εκστρατεία υιοθετεί το σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, αν το κάνεις» (“I will if you will”), το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα. 

Η χώρα μας υιοθετεί το «Θα το κάνω, αν το κάνεις» καλώντας τους πολίτες να πρασινίσουν τα μπαλκόνια τους, να χαρίσουν ένα αντικείμενο που δε χρειάζονται ή να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ή τα πόδια για τις μετακινήσεις τους.
Δήμος Αγίου Νικολάου επέλεξε τη θεματική δράση
«Χάρισε ένα αντικείμενο που δε χρειάζεσαι!»  για τα παιδιά που έχουν ανάγκη…

«Ο Δήμος θα βοηθήσει τα παιδιά που έχουν ανάγκη,
αν τους χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι!»
Σκέψου από τα πράγματα που πετάς ή δε χρησιμοποιείς, τι αξία μπορεί να έχουν για κάποιον άλλον. Μήπως ένα βιβλίο που διάβασες και σκονίζεται σε ένα ράφι, μπορεί να είναι ένα νέο ταξίδι γνώσης για κάποιον;  Τα παλιά παιχνίδια που δεν έχουν καμία αξία για σένα μπορεί για κάποιον άλλο να είναι απαραίτητα και χρήσιμα!  Τα παιδικά ρούχα συνήθως διατηρούνται σε καλή κατάσταση, πολλά παιδιά σήμερα τα έχουν ανάγκη! Δώσε νέα ζωή σε παλιά πράγματα και … είναι σίγουρο ότι θα  δώσεις μεγάλη  χαρά σε κάποιους που τα χρειάζονται. 

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 από τις 19.30  έως τις 20.30, όσοι επιθυμείτε να χαρίσετε ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεστε, θα υπάρχουν στην Πλατεία  ειδικά σημεία εναπόθεσης για παιδικά βιβλία, παιδικά ρούχα και παιδικά παιχνίδια. 

Επίσης θα πραγματοποιηθεί «Λαμπαδηφορία  για τον Πλανήτη»  όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο  με φαναράκια και κεριά, η οποία θα ξεκινήσει από την κεντρική Πλατεία Αγίου Νικολάου και θα καταλήξει  στη Λίμνη όπου θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις των φορέων που συμμετέχουν.

«Η έως τώρα συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ώρα της Γης 2013 αποδεικνύει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τους συμβολισμούς και να αφήσουμε απτή κληρονομιά στην ποιότητα ζωής μας. 
Η δέσμευση για μία καλύτερη ζωή μάς αφορά όλους και οι δήμοι μπορούν να δώσουν το παράδειγμα, όπως ακριβώς και ο κάθε ενεργός πολίτης. Ελπίζουμε ότι μέχρι το Σάββατο 23 Μαρτίου η πρόκληση για μία καλύτερη ζωή θα έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα και η φετινή Ώρα της Γης θα είναι απλά η αρχή», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του WWF Ελλάς.
Στο πλαίσιο του μηνύματος που έχει υιοθετήσει φέτος η εκστρατεία «Η Ώρα της γης»
ο Δήμος μας δεσμεύεται
 επίσης στις παρακάτω δράσεις:

«Ο Δήμος Θα τοποθετήσει περισσότερους κάδους ανακύκλωσης,
Αν όλοι εφαρμόζουμε τα προγράμματα ανακύκλωσης!»

«Ο Δήμος Θα πρασινίσει τους κοινόχρηστους χώρους,
Αν διατηρούμε τις γειτονιές μας καθαρές»
Στείλτε κι εσείς το δικό σας μήνυμα! 
dimos.agn@gmail.com
polathorg@gmail.com

Θα τα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα και στο facebook του Δήμου!

Η επόμενη συνάντηση όλων των φορέων που επιθυμούν να  συμμετέχουν στην «‘Ωρα της Γης» θα γίνει την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013, στις 6.00 μ.μ.,  στη Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη. Τηλέφωνα επικοινωνίας:  6944 34 22 22, 28413 40 113 & 6945 739 654.
Από  το Δήμο Αγίου Νικολάου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India