Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

«ΟΙ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ»…


Στη χώρα που ανθεί… «φαιδρά πορτοκαλέα», δεν χρειάζεται να προβληματίζεται κανείς, για να βρει απαντήσεις σε σύνθετα πολιτικοοικονομικά ζητήματα.
Τα μυαλά και η ευφυΐα, περισσεύουν!
Οι λύσεις και οι απαντήσεις είναι γρήγορες,  έξυπνες, αλλά και πονηρές και μάγκικες.
Έτσι λοιπόν, υπό μίαν «εαρινήν, προανθίζουσα, φαιδράν πορτοκαλέαν», συνήλθαν εις σύνοδον κορυφής, Τσίπρας - Καμμένος και απάντησαν με συνολικά ευφυή τρόπο, για την σημερινή Ευρώπη και τις πολιτικές της ηγεσίες, έτσι απλά!
Να η απάντηση… Οι γκάνγκστερς του Βορρά και οι προδότες του Νότου!!
Εδώ είναι οι λύσεις… τύφλα να έχουν οι αναλυτές, οι ιστορικοί επιστήμονες, οι διεθνολόγοι, οι οικονομολόγοι, οι γεωστρατηγικοί πολιτικοί αναλυτές που ασχολούνται για το μέλλον της Ευρώπης… η απάντηση ήταν τόσο απλή, τόσο σύντομη, τόσο εύκολη, γιατί να βασανίζονται;
Πολύ απλά, Τσίπρας - Καμμένος απάντησαν και όλοι οι πολίτες, θαυμάζουν για την ευρηματικότητα και την πειστικότητα της απάντησης… οι γκάνγκστερς του Βορρά, οι προδότες του Νότου.!!
Όλη αυτή η εικόνα των δυο σοφών «αρχηγών», κάτω από άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να δώσει μπόλικο επιθεωρησιακό υλικό,  αν είχαμε σήμερα κατάλληλους επιθεωρησιογράφους, όπως ο Γιαννακόπουλος και ο Σακελάριος, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει και μια άριστη πηγή έμπνευσης για την συγγραφή σύγχρονων κωμειδυλλίων…
Τα πράγματα, αν δεν αφορούσαν την ηγεσία δυο πολιτικών κομμάτων, από τους οποίους μάλιστα ο ένας, είναι και επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα μπορούσαν να αναχθούν και σε διαφορετικές σφαίρες,  άλλων εποχών.
Όμως εδώ, βρισκόμαστε αλλού, βρισκόμαστε «εν ου παικτοίς»…
Τα πράγματα είναι σοβαρά, διότι αφορούν την χώρα και τον τρόπο, που τμήματα της πολιτικής της ηγεσίας, προσδιορίζουν το στρατηγικό της περιβάλλον και το πώς πρέπει να κινηθεί μέσα σ αυτό.
Στρατηγικό λοιπόν περιβάλλον για την Ελλάδα, οι γκάνγκστερς του Βορρά και οι προδότες του Νότου, έτσι απλά, έτσι σοβαρά και αυτά, δεν τα λέει ούτε η Μαρίκα Παλαίστη, ούτε ο Δελαπατρίδης.
Όμως ας σοβαρευτούμε, η Ελλάδα και ο Ελληνισμός, βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και μπροστά σε κινδύνους.
Χρειαζόμαστε μια νέα ανάλυση των διεθνών συσχετισμών και σαφή προσδιορισμό των σχέσεών μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρύτερο περιβάλλον.
Χρειαζόμαστε ευελιξία πολιτικής, αλλά με σταθερό στρατηγικό πλαίσιο, ως χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και χώρας της νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τις δικές της γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές ιδιαιτερότητες και κυρίως, χρειαζόμαστε αυτογνωσία και ρεαλισμό, με λελογισμένες κινήσεις, μέσα σε όλο πιο σύνθετες συνθήκες, με πολλές απροσδιοριστίες και αοριστίες.
Κυρίως χρειάζεται σοβαρότητα και ευθύνη και εδώ ακριβώς, κρίνονται  οι πολιτικές δυνάμεις και τα πολιτικά πρόσωπα.
Είναι πραγματικά λυπηρός και επικίνδυνος αυτός ο εκχυδαϊσμός, η απλουστευτική και απλοϊκή προσέγγιση καθώς και η κατάργηση κάθε μορφής ορθολογισμού και  σοβαρής  ανάλυσης  των πραγμάτων.
 Και εδώ ανακύπτει ένα τεράστιο ερώτημα….
Είναι ποτέ λογικό και σοβαρό, να μας  αντιμετωπίζουν με αξιοπιστία άλλες χώρες και άλλες κυβερνήσεις, όταν από την Ελλάδα εκπέμπεται το μήνυμα Τσίπρα - Καμμένου, ότι η Ευρώπη αποτελείται από τον γκανγκστερικό βορρά και τον προδοτικό Νότο?
Και κάτι άλλο …. Μαρξιστές όλου του κόσμου, σχίστε τις αναλύσεις σας για την παγκοσμιοποίηση και τις διεθνείς αντιθέσεις… δεν χρειάζονται πια … η απάντηση δόθηκε, όχι αναλυτικά, αλλά «δογματικά Μαρξιστικά» κατά Τσίπρα και Καμμένο!!
Το νέο Ευρωπαϊκό δόγμα είναι… Ο Γκανγκστερικός Βορράς και ο προδοτικός, δουλικός Νότος!!

Βασιλική Σουλαδάκη

Η Βασιλική Σουλαδάκη είναι υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India