Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Στάχτη στα ματια μας το νεο ΑΘΗΝΑ


Στάχτη στα μάτια μας χαρακτηρίζει την νέα πρόταση του σχεδίου Αθηνά η προϊσταμένη του τμήματος του ΤΕΙ Κρήτης στον Άγιο Νικολάου Φωτεινή Βούλγαρη από την στιγμή που παρόμοιο τμήμα θα συνεχίσει να λειτουργεί και στο Ηράκλειο.
«Πρόκειται για μια λύση προσωρινή στην οποία εάν τελικά προχωρήσει ως έχει σήμερα δεν το βρίσκω βιώσιμο και του δίνω ένα χρονικό περιθώριο το πολύ 2 με3 3 χρόνια. Έχει ένα φοβερό ανταγωνισμό από το αστικό κέντρο που είναι στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να δείξουν εκεί προτίμηση από την στιγμή που εκεί υπάρχει ακριβώς το ίδιο τμήμα με την μοναδική διαφορά ότι εκεί έχει των τουριστικών επιχειρήσεων και σε μας εδώ τα πληροφοριακά συστήματα στην διοίκηση κρατώντας με κάποιο τρόπο το άλλο τμήμα του παραρτήματος εδώ και σαφώς ένας φοιτητής που δεν γνωρίζει θα προβάλει πρώτο το Ηράκλειο.

Εμείς εδώ θα έχουμε όσους περισσέψουν, όσους δηλαδή θα έχουν χαμηλότερη βαθμολογία και θα έρθει μετά κάποιος υπουργός για να πει ότι στα τμήματα με βάσεις χαμηλές και ίσως κάτω του δέκα τους κόβω. Οπότε τίποτα σημαντικό με χρονική εγγύηση δεν έχει επιτευχθεί και είναι μια προσωρινή διευκόλυνση ίσως για να μας πείσουν ότι κάτι έχουν κάνει και για εμάς σαν νομό ώστε να παύσουμε τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας.

 Να μας αποδείξουν με κάποιο τρόπο ότοι κάτι έκαναν για εμάς ώστε να σωπάσουμε και να ρίξουμε τους τόνους της αντίδρασης μας την ώρα που στην Ιεράπετρα τους κρατούν έως το 2018 και μετά τους πάνε στο Ηράκλειο. Οπότε με βάση το σχέδιο ως έχει έως σήμερα σαφώς και δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε ή να νοιώθουμε δικαιωμένοι.» είπε ξεκάθαρα ενώ όσο το βλέπει ξανά και ξανά πείθεται ότι είναι στην ουσία μια προσωρινή λύση χωρίς απολύτως κανένα εκπαιδευτικό μέλλον.

«Για να μην ήμουν έτσι αρνητική καλό θα ήταν το μάρκετινγκ να μην ήταν μόνο εδώ όχι και στο Ηράκλειο ώστε να είναι πιο ειδικευμένο εδώ με πληροφοριακά συστήματα και μάρκετινγκ. Ή ακόμα και να πάει το μάρκετινγκ στο Ηράκλειο και να έρθει εδώ του τουριστικό εδώ κρατώντας το κομμάτι το πληροφοριακό ώστε να έχει στην συνέχεια το τμήμα ένα άλλο χαρακτήρα ώστε να έχει κατεύθυνση προς τα πληροφορικά συστήματα, αυτό δηλαδή που σήμερα θέλουν οι επιχειρήσεις.

Αυτό ίσως φαίνεται κάπου προς τα πίσω όμως έτσι που είναι έως σήμερα η μορφή του αυτό δεν διακρίνεται. Αν ονομάζονταν μηχανικών διοίκησης επιχειρήσεων έχοντας μετά πληροφοριακά συστήματα και e μάρκετινγκ, τότε θα λέγαμε ότι το δικό μας τμήμα είναι διαφορετικό.» πρόσθεσε η κ. Βούλγαρη μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ για τη νέα αυτή εξέλιξη.

Με ένα τέτοιο τμήμα θα μπορούσαμε να σταθούμε καλά και να ανταγωνιστούμε ακόμα και το Ηράκλειο, με κόπο και μεγάλη προσπάθεια πάλι, πρόσθεσε ακόμα.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India