Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Τα σπάνε ΑΚΕΛ-κυβέρνηση, στον αέρα τα νομοσχέδια

Εξοδο απο το ευρώ ζητά ο Άντρος Κυπριανού. Καίγονται τα νομοσχέδια της κεντρικής τράπεζας

Τα σπάνε ΑΚΕΛ-κυβέρνηση, στον αέρα τα νομοσχέδια
Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι στην κυπριακή πολιτική σκηνή με το ΑΚΕΛ να διαφοροποιείται πλήρως από τη στάση και τους χειρισμούς της κυβέρνησης με δημόσιες δηλώσεις του γγ του κόμματος. Ο Άντρος Κυπριακνού αφού κατέκρινε την κυβέρνηση χρεώνοντας στον Νίκο Αναστασιάδη μονομερείς και άστοχες ενέργειες (Eurogroup και Λαϊκή) ζήτησε να εξεταστεί από μηδενικής βάσεως το σενάριο εξόδου από το ευρώ.
Οι εξελίξεις πυροδοτούνται από τις κοινωνικές αντιδράσεις και από τη συγκεχυμένη πληροφότηση που έχει θολώσει τα νερά. Η τοποθέτηση του ΑΚΕΛ απαντά στις επιτακτικές εκκλήσεις του διοικητή της κεντρικής τράπεζας για ψήφιση των εννέα νομοσχεδίων που έχουν κατατεθεί και μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας και η θέσπιη ορίων στις συναλλαγές.
Τα νέα δεδομένα ανατρέπουν τις ισορροπίες και όλα δείχνουν πως τα νομοσχέδια της Κεντρικής Τράπεζας για τα οποία εκφράστικε θετικά το Eurogroup και η τρόικα δεν θα περάσουν από το Κοινοβούλιο και συνεπώς "καίγονται".
Οι θέσεις του ΑΚΕΛ βρίσκουν στήριξη απο τους τραπεζίτες τόσο της Λαϊκής Τράπεζας όαι της Τράπεζας Κύπρου, οι οποίοι έχουν αντιτεθεί στα σχέδια του Πανίκου Δημητριάδη για διάσπαση της ΛΑϊκήςκαι τις υπερεξουσίες που θέλει να αναλάβει η Κεντρική Τράπεζα.

Πηγή: www.sofokleousin.gr
 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India