Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Tι θα γίνει στην Ελλάδα με τις τράπεζες και τις καταθέσεις


Ετοιμα σχέδια έχει η ελληνική κυβέρνηση για τις θυγατρικές των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σε συμφωνία με τις αποφάσεις του Eurogroup, ώστε να θωρακίσει τη σταθερότητα του συστήματος χωρίς να επιβαρύνει το δημόσιο χρέος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα το βασικό σενάριο της ελληνικής κυβέρνησης προβλέπει:
  • τα καταστήματα θα μεταβιβαστούν σε ελληνική τράπεζα
  • οι υποψήφιοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι η Alpha Bank, η Πειραιώς
  • το κόστος για την ανακεφαλαιοποίηση των εν λόγω υποκαταστημάτων εκτιμάται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ
  • τα μισά από αυτά θα πληρώσει η Κύπρος και τα μισά η Ελλάδα η οποία θα τα πάρει πίσω από την ευρωζώνη μέσω κουρέματος ή βελτίωσης των όρων εξόφλησης του χρέους της
Ας σημειωθεί ότι το eurogroup διαβεβαίωσε την Ελλάδα ότι θα καλύψει τα κεφάλαια που θα χρειαστεί να εισφέρει η ελληνική πλευρά για να στηρίξει τις τράπεζες. «Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση στο δημόσιο χρέος» διαβεβαίωναν την Αθήνα οι δανειστές, σύμφωνα με τα Νέα.
Την ίδια ώρα η Ελλάδα ανησυχεί για τις άμεσες εξελίξεις στην Κύπρο αλλά και για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες στις οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου αφού το γεγονός ότι για πρώτη φορά μπαίνει χέρι στις καταθέσεις είναι αποσταθεροποιητικό, κλονίζει την εμπιστοσύνη των αποταμιευτών και υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει τα κεφάλαια σε ασφαλείς προορισμούς του Βορρά.
 
Πηγή: iefimerida.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India