Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Plan B+: Σπάνε τη Laiki για να γλιτώσουν

Με εκκλησιαστικούς πόρους ή μικρό κούρεμα θα καλυφθεί το funding gap
Plan B+: Σπάνε τη Laiki για να γλιτώσουν
Επί τάπητος τίθεται εκ νέου σήμερα το πρωί το σενάριο για διάσπαση της Laiki Bank σε Good και Bad Bank και τη δημιουργία νέας τράπεζας για τα καλά στοιχεία του ενεργητικού της. Με αυτό τον τρόπο οι Κύπριοι εκτιμούν ότι περιορίζονται οι κεφαλαιακές ανάγκες. Το σχέδιο είχε αναφερθεί χθες αλλά εγκαταλήφθηκε μετά τη συνάντηση με την τρόικα στη Βουλή. Το σενάριο προβλέπει στήριξη και ανακεφαλαιοποίηση της Κύπρου και της Ελληνικής μέσω ELA.
Αν αυτό το σχέδιο γίνει αποδεκτό από την τρόικα τότε το χρηματοδοτικό κενό περιορίζεται στο 1-1,5 δισ., ποσό που είτε θα εξευρεθεί από ιδίους πόρους είτε θα προέλθει από μίνι κούρεμα καταθέσεων πάνω από τις 200,000.
Μια τέτοια λύση φαίνεται να είναι αποδεκτή από τους Ρώσους καθώς οι απώλειες καλύπτονται από τους τόκους και συνεπώς δεν προκαλείται οικονομική ζημιά.
Με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι κεφαλαιακές ανάγκες κατά 2 δισ. ενώ παράλληλα δεσμεύονται επίσης 2,8 δισ από ταμεία προνοίας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών. 
Επιπλέον, διασφαλίζονται οι καταθέσεις μέχρι 100 000 ευρώ αλλά υπάρχει πληροφορία ότι μπορούν να διασφαλιστούν και οι καταθέσεις μέχρι 200,000, από τυχόν αναδιάρθρωση Λαϊκής.
Κάτω από αυτό το σχέδιο άγνωστη παραμένει η τύχη του ελληνικού δικτύου. Το πλέον πιθανό σενάριο είναι η απόσχιση του και η απόκτηση από κάποιον αγοραστή ή από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India