Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη οι Έλληνες τραπεζίτες

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη οι Έλληνες τραπεζίτες
 Με το δάκτυλο στη σκανδάλη παραμένουν ελληνική κυβέρνηση, ΤΧΣ, Τράπεζα της Ελλάδος και Έλληνες τραπεζίτες παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Κύπρο. Οι αρχικοί σχεδιασμοί για άμεση δράση και απορρόφηση "εν ριπή οφθαλμού" των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα ακυρώνονται, οι διεργασίες στη Μεγαλλόνησο και τα προβλήματα που προκαλούνται από τις διαρκείς καθυστερήσεις και ανατροπές των ισορροπιών αλλάζουν τα δεδομένα.
Η ελληνική κυβέρνηση, προσπαθώντας να προστατέψει τους εν Ελλάδι καταθέτες, έχει ετοιμάσει σενάριο με πρωταγωνιστή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο θα απορροφήσει τις αποσχισθείσες τράπεζες, ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους κάτω από νέα ομπρέλα και χωρίς το φόβο του κουρέματος για τους καταθέτες.
Ενδιαφέρον εξέφρασαν και οι ιδιωτικές τράπεζες για την απόκτηση των "ορφανών" που θα προκύψουν από την υποχρεωτική απόσχιση από τις μητρικές τους. Αν είχε ακολουθηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα όλα θα είχαν τελειώσει κατά τη διάρκεια του τριημέρου με τον αιφνιδιασμό να λειτουργεί υπέρ των τραπεζιτών και του γενικού κλίματος.
Οι καθυστερήσεις όμως πλήττουν την αξιοπιστία των τραπεζών και αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά. Οι εργαζόμενοι των εν δυνάμει "ορφανών" τραπεζών βρίσκουν χρόνο να οργανωθούν, η κοινωνία ξεπερνά το αρχικό σοκ και αντιδρά και οι δημοσιογράφοι "σκαλίζουν" την ιστορία.
Οσο περνούν οι μέρες χωρίς να υπάρχει έκβαση και λύση, τόσο η θέση των τραπεζών αυτών καθίσταται πιο δυσχερής στην ελληνική αγορά, με το φόβο να υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης παρά μόνο κανιβαλισμού τους από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Οι εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις με πρόσχημα τη σταθερότητα και ασφάλεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε συνδυασμό με την έλλειψη σαφούς πολιτικής βούλησης από την πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα πλήττουν τη φήμη και τη λειτουργικότητα των  τραπεζών και θέτουν ολόκληρο το σύστημα σε περιδίνηση.
 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India