Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Οπου φτωχός και η μοίρα του !!!

Το Ισραήλ προαναγγέλλει συνομιλίες με την Τουρκία για το φυσικό αέριο της Κύπρου

Βόμβα από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχθηκε ότι η ηγεσία της χώρας του αναγνωρίζει την Τουρκία ως βασικό «παίκτη» στα ενεργειακά θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και πρόκειται να αρχίσει συνομιλίες με την Αγκυρα για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της περιοχής.

Οπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κύπρου» οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Κύπρο ωθούν το Ισραήλ στην αποκατάσταση των τραυματισμένων μετά την επίθεση στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά» διπλωματικών του σχέσεων με την Τουρκία.

Το ερώτημα που τίθεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι το ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης Νετανιάχου στο θέμα των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ και τις αντιθέσεις της Αγκυρας.

Το παραπάνω ερώτημα έθεσε στον πρώην υΥπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αλον Λιέλ το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο «CNNTURK». «Θα διακόψετε τη συνεργασία σας με την Κύπρο και θα επιδιώξετε τη συνεργασία της Αγκυρας στο πεδίο των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο», υπήρξε το ερώτημα του τουρκικού δικτύου στον έμπειρο Ισραηλινό πολιτικό.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απέφυγε να τοποθετηθεί για το ποιες θα είναι οι κινήσεις του Τελ Αβίβ στο θέμα, ωστόσο, προανήγγειλε «δραματικές αλλαγές» από την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία και δήλωσε: «Στο ζήτημα του φυσικού αερίου θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία».


Πηγή: iefimerida.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India