Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Καθαριότητα στο Δήμο Αγίου Νικολάου

Η τουριστική σαιζόν ξεκινά με αρκετά θετικές προβλέψεις και όλοι περιμένουμε την άφιξη των επισκεπτών μας, οι οποίοι θα ζωντανέψουν τον τόπο και θα ενισχύσουν την οικονομία μας.
Για άλλη μια φορά θα θέλαμε να υπενθυμήσουμε ότι η καθαριότητα είναι μέγιστο αγαθό και προσδίδει σημαντικά πλεονεκτήματα στην περιοχή που την διατηρεί σε υψηλά επίπεδα.
Η «εικόνα» της πόλης, του χωριού και κατ΄επέκταση της γειτονιάς μας είναι αυτή που θα παραμείνει αναλλοίωτη στη μνήμη των επισκεπτών μας. Η εικόνα είναι αυτή που θα μας διαφημίσει και θα ωθήσει τον επισκέπτη να επιλέξει ξανά την περιοχή μας ως τόπο ξεκούρασης & διακοπών.

Όλοι πρέπει να είμαστε συνεπείς σε κάποιους κανόνες και όλοι πρέπει να συνεργαστούμε για την επίτευξη του κοινού μας στόχου:

«Καθαρός Δήμος Αγίου Νικολάου - Καθαρό Μεραμπέλλο »
.

Ακριβώς για τους λόγους αυτούς είναι η κατάλληλη στιγμή να επαναλάβουμε κάποιες οδηγίες που θα βοηθήσουν στην επίτευξη του κοινού μας στόχου...την καθαριότητα του Δήμου μας.
Οδηγίες για την διατήρηση της καθαριότητας στο Δήμο Αγίου Νικολάου σε ικανοποιητικό βαθμό.

sk1.jpg1.Δεν πετάμε ποτέ στους δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες & άλλους κοινόχρηστους χώρους χαρτιά, μικροαντικείμενα, πακέτα, χαρτοπετσέτες κ.α. αλλά τα ρίχνουμε στα ειδικά καλαθάκια ή στους πράσινους κάδους απορριμμάτων.

2.Τα οικιακά απορρίμματα συσκευάζονται σε πλαστικούς ανθεκτικούς σάκους, αφού πρώτα αφαιρεθούν τα υγρά τα οποία μπορεί να περιέχουν και τοποθετούνται μόνο μέσα στους πράσινους κάδους. Στην περίπτωση που ο πλησιέστερος κάδος είναι γεμάτος, μεταφέρουμε τα απορρίμματα στον αμέσως επόμενο. Όταν οι περισσότεροι κάδοι είναι γεμάτοι, διατηρούμε τους σάκους σε χώρο στην οικία μας. Σε κάθε περίπτωση δεν αφήνουμε ποτέ σάκους εκτός των κάδων διότι αποτελούν εστία μόλυνσης & κίνδυνο για την δημόσια υγεία.!

3.Υπάρχουν κάποιες περιοχές στο τουριστικό κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου που δεν διαθέτουν πράσινους κάδους. Αυτές είναι η οδός 25ης Μαρτίου (Σόχο) και η οδός 28ης Οκτωβρίου (πεζόδρομος). Οι πολίτες που κατοικούν στις περιοχές αυτές οφείλουν να μεταφέρουν τα απορρίμματα τους στους πράσινους κάδους που είναι τοποθετημένοι στο λιμάνι, στον περιφερειακό της Μαρίνας, ή σε άλλα περιφερειακά σημεία. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΣΑΚΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ Η ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.

4.Οι επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όλων των περιοχών του Δήμου Αγίου Νικολάου, οφείλουν να διαθέτουν ατομικό τροχήλατο κάδο απορριμμάτων τον οποίο θα μεταφέρουν έξω από το κατάστημα τους αργά το βράδυ κατά το πέρας λειτουργίας του καταστήματος.

5.Δεν αφήνουμε ποτέ ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, καναπέδες, κ.α.) δίπλα σε κάδους. Τα μεταφέρουμε με δικό μας μεταφορικό μέσο στο χώρο του ΧΥΤΑ κατά τις ώρες λειτουργίας του που είναι καθημερινά από 8:00 π.μ. έως 14.30 μ.μ. εκτός Πέμπτης και Κυριακής που ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός.

6.Δεν μεταφέρουμε στους πράσινους κάδους κλαδιά ή υπόλοιπα καθαρισμού κήπων (ούτε εντός των κάδων αλλά και ούτε εκτός των κάδων). Η διαχείριση τους θα γίνεται με ευθύνη του κάθε πολίτη.

7.Δεν πετάμε μπάζα και γενικά υλικά που προέρχονται από κατεδαφίσεις, ανακαινίσεις οικοδομών και ανασκαφές στους πράσινους κάδους (ούτε εντός και ούτε εκτός των κάδων).

8.Δεν παρκάρουμε μπροστά από τους κάδους καθαριότητας ή ανακύκλωσης γιατί παρεμποδίζουμε την αποκομιδή τους.

kauariotita.jpg9.Τα ανακυκλώσιμα υλικά τα τοποθετούμε μέσα στους κάδους ανακύκλωσης αφού πρώτα συμπιεστούν σε ικανοποιητικό βαθμό. Προσπαθούμε να κάνουμε περισσότερη και καλύτερη ανακύκλωση: Διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό) από τα υπόλοιπα απόβλητα και αφού τα συμπιέσουμε τα ρίχνουμε στους μπλε κάδους.

10.Οι παραγωγοί μεγάλου όγκου ανακυκλώσιμων υλικών π.χ. χαρτί – χαρτόνι οφείλουν να διαθέτουν ειδικό χώρο για τη συγκέντρωση τους . Η συλλογή θα γίνεται από το συνεργείο του Δήμου μόνο αν αυτά είναι καλά συμπιεσμένα και δεμένα.

11.Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές πρέπει να μεταφέρονται από τους κατόχους τους στο ΧΥΤΑ, στο ειδικά για το σκοπό αυτό κοντέηνερ (container) με σκοπό την ανακύκλωση τους από την εταιρεία με την οποία ο Δήμος έχει υπογράψει σύμβαση συνεργασίας. Η μεταφορά των συγκεκριμένων συσκευών θα γίνεται καθημερινά από 8:00 π.μ. μέχρι 14:30 μ.μ. εκτός Πέμπτης και Κυριακής.


Εκτός από τις παραπάνω οδηγίες, κάθε πολίτης που επιθυμεί να μας καταθέσει τις απόψεις του, ή να ενημερώσει για τυχών προβλήματα-δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζει με σκοπό πάντα τη βελτίωση της εικόνας του Δήμου μας, μπορεί να έλθει σε επικοινωνία μαζί μας στο τηλ. 2841340110 ή να μας αποστείλει τις προτάσεις του στο fax. 2841089939.
Τμήμα Καθαριότητας & Ανακύκλωσης
Δήμου Αγίου Νικολάου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India