Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ναι στην βοήθεια, με συννενόηση ομως - Αρθρο απο τον κ. Θ. Κορομπύλια

Ναι στην βοήθεια, με συννενόηση ομως.

Σημαντική η πρόσφατη προσφορά υλικής βοήθειας από πολίτη προς το νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου και σαφώς το παράδειγμα αυτό πρέπει να βρει και μιμητές από την στιγμή που η ίδια η πολιτεία δείχνει να είναι αδύναμη ώστε να εξοπλίσει με όλα τα απαραίτητα τις μονάδες υγείας της χώρας.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ευχαριστούν τον πολίτη για την χειρονομία του να μεταφέρει υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ρουχισμό, ένα ολόκληρο φορτηγό όπως έχει ήδη γράψει η ΑΝΑΤΟΛΗ, όμως ζητούν από όσους έχουν παρόμοια σκέψη στο νου τους πρώτα να έρχονται σε επαφή με την διοίκηση και τα ανάλογα τμήματα του νοσοκομείου ώστε να υπάρχει μια κάποια συνεννόηση για τις ανάγκες της μονάδας.

«Πραγματικά ευχαριστούμε για την συγκεκριμένη κίνηση όμως τα περισσότερα από όσα έχουν φτάσει δεν θα χρησιμοποιηθούν. Εκτός του γεγονότος ότι πολλά είναι ληγμένα από το 1987 έως και το 1994 ενώ κάποια άλλα έχουν αποσυρθεί επειδή είναι ζωικής προέλευσης. Ο ρουχισμός μόνο ίσως χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή και ευχαριστούμε ξανά. Για να μη μπαίνει όμως ο κάθε ένας σε διαδικασία μεταφοράς που έχει σαφώς ένα κόστος ας έρχεται πρώτα σε επαφή με το νοσοκομείο μας για να διασταυρωθούν οι ανάγκες μας ώστε να μην πηγαίνει στράφι η όλη πρωτοβουλία.» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Μανουσάκης πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Οι ανάγκες είναι πολλές και η κατάσταση σε ότι αφορά την δημόσια υγεία είναι να καταλάβει επιτέλους η πολιτεία ότι τα νοσοκομεία πρέπει να έχουν τέτοια χρηματοδότηση ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τις λειτουργίας τους και της προσφοράς των υπηρεσιών τους στους πολίτες, είπε ακόμα ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Ακόμα δε και τα ταμεία δεν πληρώνουν τα νοσοκομεία με αποτέλεσμα τα έσοδα τους να έχουν περιοριστεί κατά πολύ και να δυσκολεύονται. «Το διάστημα που περνάμε έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα ορθοπεδικά υλικά όπου χρειάζονται ειδικές προθέσεις που χρησιμοποιούνται στα ορθοπεδικά χειρουργεία με κόστος του παρισινού προϋπολογισμού στα 170.000 ευρώ ενώ φέτος ενημερώθηκαν οι ορθοπεδικοί μας ότι πρέπει να βγάλουν την χρονιά με κόστος 70.000 ευρώ, διαφορά τεράστια.

Ακόμα και προγραμματισμένες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν θα μπορούν να γίνονται εδώ με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος της περίθαλψης των πολιτών που αναγκάζονται να απευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές.» είπε και πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο το θέμα των συναινέσεων που απασχολεί την υγεία και αυτό του προσωπικού που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις αλλά και το ζήτημα των χρηματοδοτήσεων που δημιουργούν οικονομική ασφυξία στις μονάδες υγείας και τις υποβαθμίζουν.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India