Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί θα συνδέονται ηλεκτρονικά με το ΣΔΟΕ και θα σαρώνονται



Κάποιες... αόρατες δυνάμεις φαίνεται ότι εμποδίζουν τελικά την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του νέου Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, πολύ περισσότερο την αυτονόμηση του, η οποία σύμφωνα με τη Τρόικα είναι βασική προϋπόθεση για να αποκοπεί ο νευραλγικός τομέας των ελεγκτικών υπηρεσιών, από τις όποιες πολιτικές παρεμβάσεις.

Έτσι, ενώ η Τρόικα έχει συστήσει μεταξύ άλλων την υπαγωγή του ΣΔΟΕ στη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων και τη μετεξέλιξη του σε μια αποτελεσματική Ομάδα Κρούσης, που θα αποτελείται από το πολύ 500 ελεγκτές, με τη κατάργηση των Περιφερειακών Διευθύνσεων που υπάρχουν σήμερα, ένα... αόρατο χέρι σταμάτησε τις διαδικασίες και το ΣΔΟΕ θα μείνει ως έχει.

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από τη 4σέλιδη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η Έκθεση- φωτιά ΔΝΤ- Κομισιόν, υπάρχει σχέδιο για τον απευθείας έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων!

Ειδικότερα, στα πλαίσια της αξιοποίησης περισσοτέρων στοιχείων τρίτων προς όφελος των ελεγκτικών υπηρεσιών, δρομολογείται, μέσα στο 2013, η δημιουργία εφαρμογής άμεσης διασύνδεσης με τα τραπεζικά ιδρύματα. Αυτό σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, θα μειώσει στο ελάχιστο τις καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση αιτημάτων του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών, για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.


Πηγή: iefimerida.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India