Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ποιούς μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ κάλεσε ο ΣΔΟΕ


Από τα "μεγάλα ψάρια" της λίστας Λαγκάρντ αρχίζουν οι έρευνες του ΣΔΟΕ, που θα προσπαθήσει να διαπιστώσει την προέλευση και τη φορολογική "νομιμότητα" των χρημάτων που διεχετεύθηαν μέσω funds σε λογαριασμούς της ελβετικής HSBC. Στο μικροσκόπιο των ελέγχων μπαίνουν πρώτοι αυτοί που εμφανίζονται στη λίστα με τα μεγαλύτερα ποσά καταθέσεων. Σε 49 πρόσωπα με καταθέσεις άνω των 3 εκατ. δολαρίων απεστάλησαν ήδη  προσκλήσεις, με τις οποίες ειδοποιούνται να προσέλθουν  εντός 4ημέρου στο ΣΔΟΕ, προσκομίζοντας έγγραφα και παραστατικά .

Οι μεγαλοκαταθέντες καλούνται να αποδείξουν την προέλευση των χρηματων τους και αν είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι των λογαριασμών. Από εκείνους που εμφανίζονται ως διαχειριστές κεφαλαίων, θα ζητηθούν επιπλέον στοιχεία για τους πραγματικούς  δικαιούχους.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν διαπιστώσει ήδη οτι σε λογαριασμούς που εμφανίζονται επ' ονόματι διαχειριστών, έχουν κατατεθεί σημαντικά ποσά από πρόσωπα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Οι προσκλήσεις απεστάλησαν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου. Η λίστα των προσώπων που κλήθηκαν από τον ΣΔΟΕ, κατατέθηκε από τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ Παν. Μαντούβαλο στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Οπως προκύπτει από το έγγραφο αυτό, για έλεγχο έχουν κληθεί οι:

Εφοπλιστές και μέλη εφοπλιστικών οικογενειών: Δημήτρης  Γκέρτσος, Βασίλειος Μανιός, Νικόλαος  Μαρτίνος, Ιωάννης Μαρτίνος, Κωνσταντίνος Μαρτίνος, Ιωάννα Μαρτίνου, Κορνηλία Μαρτίνου, Νικόλαος Χατζηιωάννου, Πόλυς Χατζηιωάννου, Αθανάσιος Καλλίτσης, Ευστράτιος Καλλίτσης,  Πολυξένη Καλλίτση, Ανδρέας Καλλίτσης, Νικόλαος Φραγκίστας, Ε. Φραγκίστα-Ζαρακοβίτη, Μαρία Φραγκίστα, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Μάριος Οικονόμου, Νικόλαος Οικονόμου,

Επιχειρηματίες άλλων κλάδων: Φώτης Μπόμπολας, Μαρία Μπόμπολα, Αφροδίτη Δεϊμέζη (πρώην επικεφαλής  της εφημερίδας "Ημερησία" και εκδοτικών εταιριών του ομίλου Μπόμπολα), Ζαχαρίας Κρίτσας, Μαρία Κρίτσα, Δημήτριος Κρίτσας, Χρήστος Ρόκας, Γεώργιος Ρόκας, Ευαγγελία Ρόκα (πρώην ιδιοκτήτες της ομώνυμης εισηγμένης εταιρίας αιολικών πάρκων, που εξαγοράσθηκε από την ισπανική Iberdrola)

Διαχειριστές κεφαλαίων: Σάμπυ Μιωνής, Άγγελος Μεταξάς, Μαρία Παντελή (εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι-διαχειριστές εταιριών και funds μέσω των οποίων είχαν γίνει οι καταθέσεις στην HSBC Ελβετίας). Στους λογαρισμούς που διαχειρίζεται ο Αγγ. Μεταξάς έχουν μπει σημαντικά ποσά από μέλη των οικογενειών Μπενρουμπή και Αμπραβανέλ (ιδιοκτητών της εταιρίας Μπενρουμπή, που αποσύρθηκε από το Χρηματιστήριο).

 Επιχειρηματίες-εισοδηματίες: Διονύσιος Μαντζώρος,  Μαρίνα Ηλιάδη - Παπαπαναγιώτου, Νικόλαος Παπαχρονόπουλος, Βενετσιάνος Κακκαβάς, Ναταλία Τζουμάρα,  Ηλίας Μεταξάς, Σολομών Λεβής, Λεωνίδας Καμπάνης, Μαριάννα Φιξ,  Αλεξάνδρα Ντούνη, Αικατερίνη Ντούνη, Γεώργιος Κρίτσας, Ghandour  Muhieddine, Ματρώνα Εγκόν, Πηνελόπη Σαπουντζή, Μαγδαληνή Κυριακού, Σωτήρης Ηλιάδης,   Λουκιανός Αρκάς,

Πηγή: www.sofokleousin.gr
 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India