Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Διαδοχικές συναντήσεις στο Ηράκλειο

Έλαβαν χώρα σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, διαδοχικές επαφές της Επιτροπή Αγώνα Αγώνα Δήμου Αγίου Νικολάου, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, φορέων, φοιτητών και πολιτών της περιοχής μας, στο Ηράκλειο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο ‘’ΑΘΗΝΑ’’, την υποβάθμιση των νοσοκομείων και την αποψίλωση των υπηρεσιών του νομού συνολικά.

Νωρίς το πρωί, λεωφορεία και Ι.Χ. αυτοκίνητα ξεκίνησαν δυναμικά από την πλατεία Αγίου Νικολάου με κατεύθυνση το Ηράκλειο.
1.jpg
Αρχικά, τα μέλη της επιτροπής Αγώνα και ο Δήμαρχος, επισκέφτηκαν το ΤΕΙ Κρήτης και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Καπετανάκη και μέλη του Δ.Σ. Εκεί, εξέθεσαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απομάκρυνση του ΤΕΙ και εξέφρασαν παράπονα για τη μη επαρκή και ουσιαστική στήριξη του νομού Λασιθίου συνολικά.

Ο Νομός Λασιθίου πρέπει να έχει μερίδιο στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, στη βάση μιας ισόρροπης ανάπτυξης και δε μπορεί η χωροταξία, μονίμως να είναι σε βάρος του Λασιθίου. Τόσο ο Άγιος Νικόλαος, όσο και η Ιεράπετρα, μπορούν να στηρίξουν με υποδομές τα τμήματα των ΤΕΙ. Μάλιστα, στον Άγιο Νικόλαο έχει παραχωρηθεί το όμορο οικόπεδο για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων.
2.jpg

Ο κ. Καπετανάκης υποστήριξε ότι τα κριτήρια του σχεδίου ΑΘΗΝΑ είναι εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά και τόνισε στους παρευρισκομένους και το Δ.Σ. του ΤΕΙ Κρήτης ότι έχει ζητήσει την απόσυρση του σχεδίου.

Η αντιπροσωπεία από τον Άγιο Νικόλαο, ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Ελευθέριο Ζούρο, ο οποίος είχε προσκληθεί στην σημερινή συνάντηση αλλά δεν παρευρέθη.

Μετά τη συνάντηση στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, οι εκπρόσωποι του Δήμου κατευθύνθηκαν στη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι υπόλοιποι διαδηλωτές. Εκεί συνάντησαν τον Γενικό Γραμματέα, κ. Γεώργιο Δεικτάκη και έγινε ευρύτατη συζήτηση.
3.jpg

Οι εκπρόσωποι εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους. Το ΤΕΙ ήταν μόνο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, οι Λασιθιώτες έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Κρητικούς και θα πρέπει η Κρήτη να έχει ενιαία και ισόρροπη διαχείριση. Ο Νομός Λασιθίου πλήττεται βαρύτατα και αυτό φαίνεται έντονα στο χάρτη κατανομής των ΤΕΙ και ΑΕΙ.
4.jpg

Ο κ. Δεικτάκης δήλωσε ότι παρά τις παρεμβάσεις που έκανε, αισθάνεται ότι τον έχουν ''κοροϊδέψει'' και θεωρεί δίκαιο το αίτημα του νομού μας.

Αυτές οι μέρες είναι κρίσιμες, ενώ πολλά ζητήματα διακυβεύονται. Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα εκφράσει με κάθε τρόπο την συμπαράσταση του.
5.jpg
6.jpg
7.jpg

Μετά την συνάντηση, όλοι μαζί, κατευθύνθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και ενώθηκαν με το παγκρήτιο συλλαλητήριο των φοιτητών. Πραγματοποιήθηκε, τέλος, πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου με κατεύθυνση την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Άγιος Νικόλαος, 14-03-2013
Γραφείου Τύπου Δ.Α.Ν.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India