Πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων θα αποκτήσουν από την ερχόμενη Τρίτη δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, προκειμένου να καταγράφουν και να παρατηρούν τις κινήσεις των κεφαλαίων.

Την δυνατότητα να ελέγχουν και να διασταυρώνουν φορολογικά στοιχεία και δηλώσεις σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται σε 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα θα έχουν οι δέκα «Ράμπο» του ΣΔΟΕ από την ερχόμενη Τρίτη σύμφωνα με «Τα ΝΕΑ», προκειμένου να εντοπίζονται πιο εύκολα οι φορολογικές παραβάσεις.

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, θα μπορούν να κάνουν άρση του τραπεζικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων χωρίς να απαιτείται η έκδοση της σχετικής εισαγγελικής διάταξης προκειμένου να ερευνήσουν φορολογικές παραβάσεις. Στο ΣΔΟΕ «τρίβουν τα χέρια τους» για το νέο αυτό μέτρο, με κορυφαίο στέλεχος να επισημαίνει στην εφημερίδα ότι οι πρώτοι 2.062 ελεγκτικοί στόχοι δεν είναι άλλοι από όσους περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Στελέχη της υπηρεσίας, εκτιμούν ότι έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν διασταυρωθεί οι καταθέσεις και οι οι φορολογικές δηλώσεις των συγγενών του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δίνοντας πλέον τις πρώτες σαφείς απαντήσεις για το αν τίθεται ζήτημα φοροδιαφυγής και κρυμμένου χρήματος.

iefimerida.gr