Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Νέα παρέμβαση για το Τμήμα Δομικών 'Εργων

 
Σε συνέχεια των παρεμβάσεών του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με θέμα την επανεξέταση της συγχώνευσης του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, στα πλαίσια του σχεδίου «Αθηνά», ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, επανέρχεται με νέα παρέμβασή του, διαβιβάζοντας επιστολή της Δημοκρατικής Ανανεωτικής Πρωτοπορίας – Νέας Δημοκρατικής Φοιτητικής Κίνησης του ΤΕΙ Κρήτης.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει ότι: «το τμήμα έχει τεράστια ζήτηση κάθε χρόνο, ενώ το 70% των σπουδαστών εισάγονται με βάση άνω του 10 και κάθε χρόνο αποφοιτούν κατά μέσο όρο 120 σπουδαστές. Έχει τις περισσότερες αιτήσεις, για κατάταξη αποφοίτων άλλων τμημάτων και το αντικείμενό του ολοκληρώνει το επιστημονικό φάσμα που καλύπτεται από τη σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών με άλλα τμήματα».

Ακόμη, επισημαίνεται ότι «το μεγαλύτερο λειτουργικό πρόβλημα του τμήματος με τον χαμηλό αριθμό μελών Ε.Π., λύνεται με τη μεταφορά στο Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων, μεγάλου μέρους των καθηγητών του Γενικού Τμήματος Θετικών Επιστημών, το οποίο καταργείται βάσει νόμου».

Στην επιστολή των φοιτητών που διαβιβάζει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής αναφέρεται, ότι γεννώνται πολλά ερωτηματικά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο έχει παρθεί αυτή η απόφαση στο τελικό σχέδιο «Αθηνά» ενώ στην πρώτη πρόταση το Τμήμα δεν ήταν εντός των συγχωνυόμενων ή καταργούμενων.

Τέλος, οι φοιτητές εκφράζουν στην επιστολή, την αντίθεσή τους, στην απόφαση κατάργησης του τμήματος, καθώς και την επίσημη αντίθεση της Διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη οικονομικά συγκυρία και η διατήρηση της μόρφωσης και της παιδείας, είναι από τα τελευταία όπλα ελπίδας και επιβίωσης που μας απομένουν.

Πηγή: www.cretalive.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India