Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Μυρίζει μπαρούτι: Οι εταίροι απορρίπτουν την πρόταση Σαμαρά για την ΕΡΤ

Μυρίζει μπαρούτι: Οι εταίροι απορρίπτουν την πρόταση Σαμαρά για την ΕΡΤ
 
Αρνητική φαίνεται ότι είναι η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στη νέα πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για το άμεσο μεταβατικό άνοιγμα ενημερωτικού καναλιού στη θέση της κλειστής ΕΡΤ.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τη γραπτή πρόταση του κ. Σαμαρά  και την ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ σχολίαζαν ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του με απόλυτη σαφήνεια. Η δήλωση του κ. Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σε αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ».
Στο ίδιο κλίμα και η ΔΗΜΑΡ, με στελέχη της να χαρακτηρίζουν, μιλώντας στο iefimerida.gr,  την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά «κοροϊδία», ενώ προσέθεταν ότι αν ο πρωθυπουργός επιμείνει σε αυτή τη λογική και στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο. «Δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ζήτησε ο κ. Κουβέλης, να ανοίξει δηλαδή κανονικά η ΕΡΤ» πρόσθεσαν τα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος τόσο από την αντίδραση των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη όσο και τα σενάρια που τους θέλουν να θέτουν θέμα ακόμη και αλλαγής πρωθυπουργού.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην κρίσιμη συνεδρίαση των τριών πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα σε μια σύσκεψη που όπως όλα δείχνουν θα μυρίζει «μπαρούτι».

Η νέα πρόταση Σαμαρά για το μεταβατικό άνοιγμα της ΕΡΤ
Ο κ. Σαμαράς νωρίτερα την Παρασκευή με ανακοίνωσή του δεσμεύτηκε να ανοίξει άμεσα μεταβατικό ενημερωτικό κανάλι στη θέση της κλειστής ΕΡΤ και το σχέδιο νόμου να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
«Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή.
Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:
Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.
Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.
Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας».

Ετοιμοι να φθάσουν στα άκρα οι εταίροι και να ζητήσουν αλλαγή πρωθυπουργού
Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης κατά τη διάρκεια των επαφών που είχαν την Παρασκευή με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη εμφανίστηκαν αμετακίνητοι στη θέση που έχουν διατυπώσει από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του λουκέτου στην ΕΡΤ και ζήτησαν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αποσύρει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να επαναλειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση.

Ο υπουργός επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης συναντήθηκε  με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ενώ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε ανένδοτος και ζήτησε από τον υπουργό Επικρατείας να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί την ΕΡΤ.
Ζήτησε επίσης να εκπέμψει η ΕΡΤ κανονικό πρόγραμμα και να συσταθεί μια Επιτροπή Κύρους για όλες τις αλλαγές που θα γίνουν στην κρατική τηλεόραση.

Ας σημειωθεί ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ ζητούν με ένταση από τον Φώτη Κουβέλη να θέσει θέμα αλλαγής πρωθυπουργού αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν δεχθεί τη λύση που προτείνουν για τη λειτουργία της ΕΡΤ.

«Εχει ραγίσει το γυαλί. Τρεις μήνες δεν προχωράει τίποτα. Αλλα ζητάμε, άλλα κάνει ο πρωθυπουργός. Να πάμε από αυτή τη Βουλή σε άλλη κυβέρνηση και σε άλλο πρωθυπουργό», εξηγούν κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Βενιζέλος από το Παρίσι όπου βρίσκεται σε εκδήλωση είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του εξήγησε ότι δεν προχωρά σε καμία συζήτηση όσο το κρατικό κανάλι παραμένει κλειστό και τον παρέπεμψε στις χθεσινές του δηλώσεις.
«Ας σταματήσουν οι γελοιότητες! Ας ανακαλέσουν την ΠΝΠ και την ΚΥΑ που έβγαλαν! Ας γυρίσουμε σε αυτό που λέει ο νόμος του 2011!» σχολίαζαν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη διαφαινόμενη πρόθεση του Πρωθυπουργού να μην κάνει βήμα πίσω από την απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ας σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τελευταία κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας με το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ είχε κάνει λόγο για την ανάγκη εξεύρεσης νέας κυβερνητικής λύσης μέσα από διερευνητικές εντολές, αν ο πρωθυπουργός επιμείνει στο λουκέτο της ΕΡΤ. «Δεν θα το δεχθούν να αλλάξει ο πρωθυπουργός, το σενάριο πιθανόν να μην αποδώσει, όμως μπορεί να οδηγηθούμε εκεί», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Κορυφαία στελέχη της Ιπποκράτους επισημαίνουν ότι δεν μπορούμε να πάμε σε μεταβατική ΕΡΤ και ότι αυτό το σενάριο του Αντώνη Σαμαρά είναι ανέφικτο. «Θα γίνει ολοκαύτωμα αν βάλουν συμβασιούχους. Δημόσια τηλεόραση με κονσέρβα πρόγραμμα δεν γίνεται», δηλώνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο iefimerida.gr.



Πηγή:  iefimerida.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India