Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Άρωμα παραιτήσεων στη Νεάπολη, "'έλεος, δεν πάει άλλο"

Σε αναβρασμό βρίσκονται τα μέλη του Δ.Σ της Δημοτικής κοινότητας Νεάπολης με τον πρόεδρο Γιάννη Τχσιχλή να διαβάζει την παραίτηση του στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στη Νεάπολη, ενώ στο ίδιο κλίμα κινούνται και τα υπόλοιπα μέλη δηλώνοντας την απογοήτευση τους για τον τρόπο που δεν γίνεται τίποτα στην περιοχή .
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου που έχει την ευθύνη για τη Νεάπολη και το Βραχάσι Μιχάλης Μαρής. Τα θέματα που απασχολούν τους αυτοδιοικητικούς της ιστορικής πρωτεύουσας του Δήμου είναι πολλά και οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν στάσιμα 2,5 χρόνια τώρα, με την αγανάκτηση τους αν έχει φτάσει σε σημείο που να μην μπορούν να λένε άλλες δικαιολογίες στους πολίτες. «Δεν πάει άλλο, έλεος πια, τόσους μήνες φωνάζουμε και λέμε για το σχέδιο πόλης να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί για να μπορούν να γίνονται νέες οικοδομές δρόμοι κλπ. Γίνονται συναντήσεις συζητήσεις, ο ένας από εδώ, στο τάδε αντιδήμαρχο, ο άλλος από εκεί και στην δείνα επιτροπή και τέλος να μας λέει ο κ. Δήμαρχος ότι έχουμε εμείς την ευθύνη και να δηλώνει πως έχουμε χρέος απέναντι σε όσους μας ψήφισαν. Μόνο που όσοι μας έχουν ψηφίσει γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον ίδιο το γιατί και δεν περιμένουμε από τον Δήμαρχο να μας κάνει μαθήματα τέτοιου επιπέδου.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ μεταξύ πολλών άλλων αγανακτισμένος ο Γιάννης Τσιχλής. «αυτό που θέλουμε και όλος ο αγώνας που κάνουμε είναι για το συμφέρον των συντοπιτών μας και της ανάπτυξης του τόπου μας, όμως διαρκώς αντιμετωπίζουμε προβλήματα που δεν μας επιτρέπουν να δράσουμε για τους λόγους αυτούς.» είπε ακόμα.


Ο Γιαννης Τσιχλής

 Πιθανό δε, αφήνει το ενδεχόμενο της παραίτησης του και ο Μιχάλης Μαρής, εστιάζοντας και ίδιος σε θέματα τόσο μεγάλα όσο και σε μικρότερα και καθημερινά που εμποδίζουν την καλή λειτουργία ενός τόπου. «Ο Καλλικράτης είναι δύσκολος, όμως υπάρχουν οι τρόποι να παραπέμψουμε διαδικασίες όπως την γραφειοκρατία πάντα κινούμενοι ενός νόμων και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Ο τόπος και οι άνθρωποι χρειάζονται να γίνουν πράγματα επιτέλους και όχι να καθυστερούν όλα.

Η δυσφορία όλων μας είναι πλέον δεδομένη και εκφράστηκε από την στιγμή που έργα που είχαμε θέσει σε προτεραιότητα δεν προχωρούν. Το μόνο που γίνεται είναι αυτό του βιολογικού, μεγάλου έργου που περιμένουμε να ξεκινήσει. Όμως όλα τα υπόλοιπα που είναι πολύ σημαντικά επίσης έχουν κυριολεκτικά βαλτώσει, παλιό και νέο σχέδιο πόλης, πράξεις αναλογισμού κ.α που είναι θέματα που δεν έχουν προχωρήσει δημιουργώντας καθημερινά εντάσεις στην περιοχή από ανθρώπους που θέλουν να χρίσουν και δεν μπορούν.

Το σχέδιο πόλης που κουβαλάει του χθές έχουμε την ευθύνη εμείς σήμερα να το λύσουμε επιτέλους ώστε να μπορούν να γίνονται πράγματα στην περιοχή μας, και όμως αυτό δεν έχει ακόμα γίνει αν και το ζητάμε 2 χρόνια τώρα, ευθύνες όχι μόνο των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και άλλων.

Οι πολίτες εύλογα διαμαρτύρονται και φωνάζουν σε εμάς.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Μιχάλης Μαρής ο οποίος επίσης είναι έτοιμος να υποβάλει την παραίτηση του από την θέση του αρμόδιου αντιδημάρχου Νεάπολης από την στιγμή που ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα, όπως η μετακίνηση μηχανημάτων, μπαίνουν συνεχώς εμπόδια και δημιουργούνται καθυστερήσεις.

Ο Μιχάλης Μαρής


Ο ίδιος ο Δήμαρχος απατώντας για την συγκεκριμένη κατάσταση επικαλείται το πρόβλημα του προσωπικού, το γεγονός ότι αν και οι υπηρεσίες θέλουν δεν μπορούν να κάνουν πράγματα και επισημαίνει ότι την ίδια ώρα μεγάλα έργα γίνονται στην περιοχή που δεν θα πρέπει να αγνοούνται από κανένα.

Θέτει δε και το θέμα των ευθυνών που όλοι έχουν απέναντι στους πολίτες που τους επέλεξαν για να τους εκπροσωπούν και να εργάζονται για τα ζητήματα αυτά. Τόνισε το μεγάλο έργο του βιολογικού τις αναπλάσεις σε χωριά, χαρακτήρισε υπερβολές πράγματα που ακούγονται και ζήτησε από όλους να δείξουν ψυχραιμία και να θυμούνται όλοι ότι ζούμε σε εποχές μνημονίων με πολλά κενά στην δημόσια διοίκηση.

 «Στη Νεάπολη κάνουμε το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ το οποίο αγγίζει τα 10 εκ ευρώ και είναι αυτό της αποχέτευσης και του βιολογικού, για το σχέδιο πόλης κάναμε μια συνάντηση για να βρούμε λύσεις και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο αρά δεν υπάρχει λόγος για γκρίνιες, έχουμε ακόμα προτείνει στην ευρύτερη της Νεάπολης περιοχή την ανάπλαση 6 χωριών. Αυτά δεν μπορεί κανείς να τα αγνοεί και παρακαλώ να έχουν όλοι την αίσθηση και το που βρισκόμαστε.» είπε ο Δήμαρχος. Τόνισε ότι δεν φταίει ο Δήμος για όλα τα δεινά και ότι όλοι έχουν τις προσωπικές του ευθύνες για όσα έχει ψηφιστεί από τον κόσμο.



«Η μεταφορά των ευθυνών είναι η εύκολη λύση την οποία επιλέγουν μερικοί. Στην δύσκολη περίοδο που περνάμε τα καταφέρνουμε μια χαρά και καλό θα είναι όλοι να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.» είπε τέλος. Με δεδομένο ακόμα ότι η γενικότερη πικρία υπάρχει στην περιοχή της Νεάπολης και όχι μόνο, προβάλει σαν απαραίτητο να γίνει μια ανοιχτή συνάντηση της περιοχής όπου εκεί και με μάρτυρες τους ίδιους του πολίτες θα διεξαχθεί διάλογος και θα ξεκαθαριστούν ζητήματα από όλους για όλα.

 ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India