Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Θα καθυστερήσει η δόση

Εμπλοκή με τρόικα λόγω τραπεζών, δημοσιονομικού κενού και... κινητικότητας

Θα καθυστερήσει η δόση 
 
Νέα εμπλοκή σημειώνεται -όπως όλα δείχνουν- στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα με αποτέλεσμα την αναβολή της επιστροφής του ηγετικού κλιμακίου στην Ελλάδα. Αν και οι επιτελείς των υπουργείων συνεχίζουν την ανταλλαγή e-mails με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας οι επικεφαλής της αποστολής αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα μετά τις 5 Ιουλίου. Οι διαρκείς καθυστερρήσεις και η πληθώρα των ανοιχτών θεμάτων προκαλούν ντόμινο καθυστερήσεων με αποτέλεσμα την μετάθεση της ημερομηνίας εκταμίευσης της επόμενης δόσης.
Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες του Sofokleousin.gr η τρόικα ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να παρουσιάσει πλάνο μείωσης του Δημοσίου χρέους με εργαλεία και πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και τη δέσμευση κεφαλαίων από τις αποκρατικοποιήσεις τα οποία θα διατεθούν για κινήσεις αναδιάρθρωσης του δανεισμού, πρόωρης εξόφλησης διμερών δανείων προς χώρες της ΕΕ και πλάνο για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.
Η εμπλοκή ακολουθεί τη διατύπωση της επίσημης θέσης του Eurogroup και της Γερμανίας κατά του νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους και της διασταλτικής ανάγνωσης της απόφασης δε΄τυερης διάσωσης της Ελλάδας.
Το ΔΝΤ απαιτεί πλέον νέα σχέδια για τη βιωσιμόττηα του ελληνικού χρέους ώστε να μπορέσει να εγκρίσει την εκταμίευση της δόσης και να συνεχίζει να υποστηρίζει το ελληνικό πρόγραμμα.
Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου οι πρώτες διαρροές αποδίδουν την αναβολή της επιστροφής της τρόικας στη διαδικασία ενημέρωσης των υπουργών Εργασίας, Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου επικεντρώνονται και τα προβλήματα αυτής της αξιολόγησης.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» επισήμως η αναβολή αλλά θεωρείται ότι, αν τελικά αποφασιστεί, θα είναι ολιγοήμερη με την τρόικα να ξεκινά «δουλειά» την ερχόμενη εβδομάδα. Ερώτημα επίσης παραμένει αν τελικά και η αξιολόγηση στο σύνολό της θα παραταθεί, δεδομένης και την ανακοίνωσης από τον κ. Schaeuble ότι κατεβαίνει στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου.
Η αναθεώρηση του μνημονίου σε ένα μεγάλο βαθμό έχει «χτιστεί» προ ανασχηματισμού, αλλά τώρα πρέπει να επικυρωθεί από τις νέες ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων, αναφέρουν κοινοτικές πηγές. Πάντως σε πολλά από τα βασικά ζητήματα όπως οι τράπεζες, οι αποκρατικοποιήσεις  το ασφαλιστικό, αλλά και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός τα πρόσωπα μένουν τα ίδια.

www.sofokleousin.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India