Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Γκρίνια για οφίτσια στη Νέα Δημοκρατία

Η συγκατοίκηση με ΠΑΣΟΚ ενοχλεί το βαθύ κόμμα
Γκρίνια για οφίτσια στη Νέα Δημοκρατία
Νέο κύκλο τριβών και εσωστρέφειας προακαλεί στη Νέα Δημοκρατία ο "μέγας συμβιβασμός" με το ΠΑΣΟΚ και τη νομή της κυβερνητικής πίτας. Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να πέτυχε να συμπεριλάβει στο ίδιο σχήμα όλες τις τάσεις της ΝΔ με την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μ. Βαρδιτσιώτη ακόμα και τον αμφιλεγόμενο Άδωνη Γεωργιάδη, ωστόσο στο εσωτερικό του κόμματος επικρατεί δυσφορία για το αυξημένο μερίδιο που παραχωρήθηκε στο ΠΑΣΟΚ καθώς και για την έξοδο στελεχών όπως ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης.
Με το κλίμα που επικρατεί στα ανώτερα κλιμάκια του κομματικού μηχανισμού, συνδέεται κατά την άποψη πολιτικών σχολιαστών και η άρνηση της Σ. Βούλτεψη να αποδεχθεί τη θέση της υφυπουργού Υγείας, όπου θα είχε προϊστάμενο υπουργό τον Αδωνι Γεωργιάδη.
Μία άλλη επιλογή που βρίσκει αντίθετο τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ είναι η απομάκρυνση από την κυβέρνηση του Ευρ. Στυλιανίδη, για τον οποίοστελέχη επισήμαιναν χθες ότι αποτελεί "γένημα-θρέμμα" της ΝΔ και έχει  θητεύσει επιτυχώς σε τρία υπουργεία.
Μεγάλες παραχωρήσεις στο βωμό ενδοκομματικών και διακομματικών ισορροπιών θεωρούν  την ανάθεση δύο ιδιαίτερα σημαντικών υπουργείων στον Κυριάκο Μητσοτάκη (Διοικητικής Μεταρρύθμισης) και στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (Υποδομών και Μεταφορών).
Ο πρώτος θα χειρισθεί το μείχον θέμα των μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, που πρέπει να γίνουν την επόμενη διετία.
Ο δεύτερος, σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αλλά συχνά διαφοροποιούμενος από την κομματική γραμμή, θα χειρισθεί θέματα σημαντικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν αντίστοιχα πολυπληθείς κοινωνικές ομάδες και και μεγάλων αποκρατικοποιήσεων, οι οποίες συναρτώνται με τεράστια οικονομικά συμφέροντα.
 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India