Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Στη Δημοτική Συνεργασία θέλουν να είναι υπεράνω κριτικής


Υπεράνω κριτικής θέλει να είναι η παράταξη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και  κάθε φορά που γίνεται ένα σχόλιο γι΄αυτούς κάνουν προσωπικές επιθέσεις, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια και χωρίς να παραθέτουν κανένα επιχείρημα και καμιά απάντηση επί της ουσίας.

Τους ενόχλησε πάλι χθες που τους χαρακτήρισα συνεπείς υποστηρικτές της πολιτικής των μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής λόγω της αναδημοσίευσης από το ιστολόγιο τους της λίστας που διοκινούν οι επικοινωνιακοί δορυφόροι της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει αμοιβές δημοσιογράφων πριν από αρκετά χρόνια (την εποχή που λυριτζής οικονόμου ήταν ακόμα στην ΕΡΤ). 
Λένε ότι δημοσιεύουν τα πάντα, αλλά δημοσίευσαν μόνο τη λίστα που διακινούν οι κυβερνητικοί δορυφόροι και όχι τη λίστα με τους διορισμούς που έχει κάνει η τρικομματική κυβέρνηση στην ΕΡΤ από το παράθυρο από πέρυσι μέχρι σήμερα.

Η Δημοτική Συνεργασία θεωρεί αθλιότητα το χαρακτηρισμό της ως παράταξη που υποστηρίζει με συνέπεια τα μνημόνια και την κυβερνητική πολιτική, όμως η στάση της παράταξης στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου κάθε φορά που τέθηκαν θέματα κυβερνητικής πολιτικής, δικαιολογεί απόλυτα το χαρακτηρισμό αυτό.

Η Δημοτική Συνεργασία εξέφρασε  στο Δημοτικό Συμβούλιο τη συμφωνία της με την κυβερνητική απόφαση να παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η Μαρίνα του Αγ. Νικολάου και συνολικά 23 Μαρίνες και Λιμάνια .

Η Δημοτική Συνεργασία εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη συμφωνία της  με το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ, με τη διαφοροποίηση να μη θιγεί το ΤΕΙ Αγ. Νικολάου και ο νομός Λασιθίου.

Η Δημοτική Συνεργασία εξέφρασε  στο Δημοτικό Συμβούλιο τη συμφωνία της με την κυβερνητική απόφαση για τις συνενώσεις των Νοσοκομείων και έχει εκφράσει πολλές φορές τη συμφωνία της με την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας.

Η Δημοτική Συνεργασία και οι δημοτικοί της σύμβουλοι εδώ και δύο χρόνια απέχουν συνεχώς και συνειδητά από κάθε εκδήλωση, συγκέντρωση και πορεία που έχει γίνει στον Άγ. Νικόλαο ενάντια στην ψήφιση των μνημονίων, ακόμα και από αυτές που είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή πολιτών.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι ο χαρακτηρισμός της Δημοτικής Συνεργασίας ως παράταξης που υποστηρίζει με συνέπεια την κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια όχι μόνο δεν είναι άθλιος, αλλά είναι απόλυτα δικαιολογημένος.

Από εκεί και πέρα, στις προσωπικές επιθέσεις που κάνει εναντίον μου η παράταξη του Π. Καρατσή επειδή έκανα ένα σχόλιο απόλυτα δικαιολογημένο από τα γεγονότα, προσωπικές επιθέσεις  με στόχο να εξασφαλίσει ότι θα μπορεί να κάνει κριτική χωρίς να δέχεται, θα απαντήσω με κάποια επιχειρήματα από όσα έχω γράψει ήδη χωρίς να έχει υπάρξει ανταπάντηση.

Η δημοσίευση της Δημοτικής Συνεργασίας στις προσωπικές της αιχμές εναντίον μου περιλαμβάνει και την αναφορά για "περιφορά" μου απο παράταξη σε παράταξη με "προσωρινή στάση την μεγάλη αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ".
 Αυτό που έχω να απαντήσω είναι ότι ως πολίτης αποδέχομαι τις ευθύνες μου για το γεγονός ότι στο παρελθόν ψήφισα και στήριξα κάποιες στιγμές τα δύο μεγάλα κόμματα που έφεραν τη χώρα μας σε πολύ άσχημη κατάσταση. 
Βεβαίως μαζί με εμένα για πολλά χρόνια το ίδιο λάθος έκανε και το 80% των ελλήνων, ενώ στις εκλογές του 2012 τουλάχιστον οι μισοί έλληνες (το 50% του εκλογικού σώματος) είδαν το λάθος τους και μετακινήθηκαν εκλογικά από τα δύο μεγάλα κόμματα ψηφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα μικρότερα κόμματα.
 Αποδέχομαι λοιπόν ότι και εγώ ανήκω σε αυτό το 50% του εκλογικού σώματος, αυτό όμως δεν νομίζω ότι αποτελεί ένδειξη αναξιοπιστίας ή ασυνέπειας, τη στιγμή μάλιστα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποτελούν τον ορισμό της ασυνέπειας απέναντι στους ψηφοφόρους, αφού άλλα λένε προεκλογικά και άλλα πράττουν στη συνέχεια.
Και βέβαια εγώ δεν χρησιμοποίησα την ψήφο μου στα πρώην μεγάλα κόμματα για να αποκομίσω προσωπικά οφέλη και αξιώματα. 
Στο δημόσιο διορίστηκα το 2007 με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ όπως χιλιάδες άλλοι νοσηλευτές από το 1995 και μετά. Δεν διεκδίκησα ποτέ διορισμό σε θέση σε δημόσιο φορέα (πχ διοικητής σε ΔΥΠΕ ή πρόεδρος σε Λιμενικό Ταμείο ή μέλος ΔΣ ΟΑΚΑ), ούτε διεκδίκησα ποτέ θέσεις ή στήριξη σε ψηφοδέλτια δημοτικών ή βουλευτικών εκλογών και ούτε πρόκειται να το κάνω αυτό στο μέλλον. Γι΄ αυτό ακριβώς και έχω την  άνεση να γράφω και να λέω όσα νομίζω και όχι όσα μου επιβάλλουν κάποιοι άλλοι, ούτε έχω το άγχος να φαίνομαι αρεστός σε κάποιους κολακεύοντας τους.

Αναφέρουν ξανά ότι έχω προσωπική κόντρα με τον επικεφαλής της παράταξης τους Π. Καρατσή, κάτι που δεν ισχύει. Τον Π. Καρατσή τον εκτιμώ ως ιατρό και ως συνεργάτη και η συνεργασία μας είναι άψογη στον ευαίσθητο χώρο του χειρουργείου, όπου συνεργαζόμαστε σχεδόν καθημερινά.
Με τον Π. Καρατσή διαφωνώ σε επίπεδο απόψεων σε πάρα πολλά θέματα και σε επίπεδο πολιτικής πρακτικής και τακτικής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε προσωπική κόντρα ή ότι υπάρχει προσωπική εμμονή.
 Έχουν υπάρξει στιγμές που έχω μιλήσει και έχω γράψει θετικά για τον Π. Καρατσή, και έχουν υπάρξει και άλλες στιγμές που έχω εκφράσει και εκφράζω τη διαφωνία μου με απόψεις και πράξεις του σχετικά με θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος.
Όποιος παίρνει την απόφαση να ασχολείται με τα κοινά γνωρίζει πολύ καλά ότι εκτός από επαίνους θα δεχθεί και κριτική, όπως ακριβώς ο ίδιος ασκεί κριτική στους άλλους. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να ασκούν κριτική και την ίδια στιγμή, όποιον σχολιάζει τις θέσεις και τις πράξεις τους, να τον κατηγορούν για προσωπική κόντρα.
Το θέμα είναι να δίδονται απαντήσεις με επιχειρήματα στο δημόσιο διάλογο και να μην μένουν κάποιοι στους αφορισμούς και στους χαρακτηρισμούς. 
Δώστε λοιπόν απαντήσεις κύριοι της δημοτικής συνεργασίας στα θέματα για τα οποία σας ασκείται κριτική και αφήστε τις υπεκφυγές περί προσωπικών εμμονών.

Πραγματικά, η θέση της Δημοτικής Συνεργασίας για την κυβερνητική απόφαση να κλείσει προσωρινά η ΕΡΤ, ποια είναι;
Και ας μην ισχυριστούν ότι αυτό δεν είναι θέμα που αφορά την αυτοδιοίκηση, γιατί μέχρι και ο φίλος τους ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης εξέδωσε μέσω της Ε.Ε.. της Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωση για το θέμα της ΕΡΤ
Επίσης παρατάξεις όπως η Λαϊκή Συσπείρωση και η "Μία Κρήτη" εξέφρασαν την άποψης τους για το θέμα. Η Δημοτική Συνεργασία τι λέει;

ΥΓ 1: Ενδεχομένως να είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση του δημοτικού συμβούλου Γ. Γουναλάκη  σχετικά με τη λάσπη που θεωρεί ότι δέχτηκε από κάποιους με τη διαστρέβλωση απόψεων που διατύπωσε στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν τον είδα όμως να ενοχλείται καθόλου όταν η δημοτική του παράταξη δημοσίευσε υπονοούμενα και λασπολογίες εναντίον μου σχετικά με την εργασία μου στο Νοσοκομείο και τον Ζαχόπουλο. Η ευαισθησία στη λάσπη δεν πρέπει να είναι επιλεκτική
merambellonews.blogspot.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India