Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Βρήκαμε δουλειά να κάνουμε ... απο τον επικεφαλή της Δημοτικής Συνεργασίας κ. Καρατσή Πανίκο


Βρήκαμε δουλειά να κάνουμε.
Από τη θέση μας, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε σε κάθε είδους κριτική. Τη καλόπιστη, τη κακόπιστη, αλλά και τη δόλια.
Σήμερα θα ασχοληθώ με μια δόλια κριτική, προερχόμενη από ένα άνθρωπο που πραγματικά δε καταλαβαίνει, έχει δηλαδή πρόβλημα αντίληψης των πραγμάτων, ή προσποιείται ότι δε καταλαβαίνει, πουλώντας αυτό που πουλάνε και άλλοι στις μέρες που ζούμε.
Μια δόλια κριτική από ένα άνθρωπο τυφλωμένο από μίσος και κυριευμένο από πάθη, που δυστυχώς αν και γιατρός-χειρουργός εγώ, δε μπορώ να το βοηθήσω.
Μια δόλια κριτική από ένα άνθρωπο βολεμένο του κάθε συστήματος εξουσίας. Εξουσίας που ταυτίζεται μαζί της με πάθος μέχρι να ικανοποιηθούν τα θέλω του και τα συμφέροντα που κάθε φορά στηρίζει.
Ένας άνθρωπος που σε κάθε του πολιτική στάση, προσποιείται τη παρθενογένεση του.
Πιστεύει, ή νομίζει, αν είναι δυνατό, ότι όλοι οι άλλοι είναι λωτοφάγοι.
Νομίζει ότι όλοι οι άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα με το δικό του. Ότι δηλαδή, έχουν επιλεκτική αμνησία.
Μέγα λάθος κύριε Μανουσάκη, αν και όλοι κατάλαβαν σε ποιο κύριο αναφέρομαι.
Κύριε Μανουσάκη, δε προέρχεσαι από παρθενογένεση. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει.
Έχετε πολιτικό παρελθόν και μάλιστα βεβαρημένο. Αυτό είναι το μεγάλο σας πρόβλημα, αλλά και το μεγάλο σας λάθος.
Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να το αποκρύψετε, να το ξεχάσετε.
Μην ανησυχείτε όμως, γι’ αυτό υπάρχουν οι φίλοι και εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να το επαναφέρετε στη μνήμη σας.
Ποιος είναι όμως αλήθεια o πολιτικός κύριος Μανουσάκης;
Ο ίδιος αυτοπροσδιορίστηκε σαν ένας απλός ψηφοφόρος όπως όλοι οι άλλοι στο 80% που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. μέχρι τις τελευταίες εκλογές.
Λάθος και ψέμα μαζί κ. Μανουσάκη.
Εσείς δεν έχετε καμιά σχέση με το 80% των συγκεκριμένων ψηφοφόρων.
Το 80% των απλών ψηφοφόρων δεν έχει καμιά σχέση μαζί σας.
Δεν ήταν στελέχη, δε διαθέτουν δικό τους blog, δε προσποιούνται τους δημοσιογράφους, δε προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη κοινή γνώμη, δεν είναι κομματικοί συνδικαλιστές, δε συνδιαλέγονται απευθείας με Υπουργεία και δεν έχουν πάρε-δώσε με την εξουσία.
Όλοι οι άλλοι, το 80%, ήταν αγνοί και απλοί ψηφοφόροι, και πίστευαν ότι στήριζαν τη παράταξη που ταυτιζόταν με τα ιδεολογικά τους πιστεύω.
Όλοι αυτοί εξακολουθούν να έχουν τα ίδια πιστεύω και αν μπορείς να διαβάσεις καλά και να ερμηνεύσεις σωστά και τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα, παρέμειναν σταθεροί στα αριστερά ή στα δεξιά, ανεξάρτητα από το όνομα της παράταξης που ψήφισαν εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την δικαιολογημένη οργή τους, την αγανάκτηση τους, και ότι άλλο θέλεις. Δε πήγαν αριστερά, δεξιά και πάλι αριστερά, όπως έτσι τουλάχιστον φαίνεται ότι κάνετε εσείς.
Ποια είναι η δική σας διαδρομή;
Ξεκινήσατε από το ΠΑΣΟΚ. Στέλεχος στη νεολαία ΠΑΣΟΚ. Από μικρός στα βάσανα που λέμε. Θα θυμάστε φαντάζομαι το χαμό που έγινε στο τελευταίο συνέδριο που συμμετείχατε. Θα θυμάστε τη ‘πολιτισμένη’ στάση, δική σας και των συντρόφων σας, με τις καρέκλες που πετούσατε εσείς και οι σύντροφοι σας,  στους άλλους συντρόφους σας, επειδή είχαν άλλη άποψη, διαφορετική από τη δική σας.
Είμαι σίγουρος, ότι εσείς, ένας δεινός κινηματογραφιστής, θα έχετε κρατήσει το γνωστό video που είδε όλη η Ελλάδα, εκτός και αν στη προσπάθεια σας να σβήσετε κάθε ίχνος της πολιτικής σας διαδρομής, που ούτε ο ίδιος δε το αντέχετε πια, το εξαφανίσατε.
Μεταπηδήσατε μετά στη Ν.Δ.
Όχι επειδή υιοθετήσατε τις αρχές και τις αξίες της Ν.Δ., αλλά για να εκπληρώσετε και πάλι τις δικές σας επιδιώξεις ή τα συμφέροντα στα οποία εσείς πιστεύατε.
Να κάνετε δηλαδή ξεχωριστό Δήμο Βραχασίου, ανεξάρτητο από το Δήμο Νεάπολης.
Σε αυτό βέβαια, έχει ευθύνες και η Ν.Δ. που σας έκλινε το μάτι και σας έδινε ως αντάλλαγμα της ψήφου σας, την ανεξαρτησία σας από τα «δεσμά» της Νεάπολης, όπως τουλάχιστον τα χαρακτηρίζατε.
Εναντιωθήκατε και πρωτοστατήσατε σε κάθε εκδήλωση και δραστηριότητα στην απόσχιση του χωριού σας, της Μιλάτου, και της κοινότητας Βραχασίου, από τον ενιαίο, πρώην πια, Καποδιστριακό Δήμο Νεαπόλεως(1998-1999).
Τα γεγονότα και τα έκτροπα στα οποία πρωτοστατήσετε είναι σε όλους γνωστά και τα γνωρίζετε καλύτερα από το κάθε άλλο.
Δεν είναι όμως αυτό το πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και σήμερα δε καταλάβατε τη ζημιά που με τις πράξεις σας προκαλέσατε πρώτα στο χωριό σας και μετά σε όλη τη κοινότητα Βραχασίου.
Θυμάμαι τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, που ο κόσμος μας έλεγε με έμφαση:
Νιώθουμε ξανά ότι απελευθερωθήκαμε. Ότι μπορούμε να επικοινωνούμε με όλο τον κόσμο και βγαίνουμε από την απομόνωση που μας επέβαλαν για 12 ολόκληρα χρόνια. ‘Βλέπουμε ξανά το φως’.
Το πρώτο πράγμα που πετύχατε και που προσπαθείτε να μη το θυμάστε, είναι η εξαφάνιση του ονόματος του ωραίου χωριού σας από το χάρτη. Το έχετε συνειδητοποιήσει αυτό; ή ακόμη. Όλες οι κοινότητες μικρές και μεγάλες αναφέρονται σήμερα ως κοινότητες στο Δήμο Αγίου Νικολάου με το όνομα τους, εκτός από τη κοινότητα Μιλάτου που δε τη γράφει ο χάρτης. Στο όνομα, αλήθεια ποιού ύψιστου συμφέροντος έγινε αυτό;
Έναντι μιας ματαιότητας και δε ξέρω και τι άλλο.
Αλήθεια, εκείνη η άγαρμπη και από νομικής άποψης απαράδεκτη και ακατανόητη προσπάθεια που έγινε στις πρώτες τριάντα ημέρες του Καλλικρατικού Δήμου για ανεξαρτησία της Μιλάτου και επανάκτησης της διοικητικής ιδιότητας της ως κοινότητας, που βρίσκεται σήμερα;
Έχετε αναλογιστεί γιατί σήμερα υστερεί από κάθε άποψη η περιοχή σας σε έργα ανάπτυξης, σε υποδομές στο τουρισμό, στη γεωργία, την αλιεία και σε όλους του άλλους τομείς, έναντι όλων των άλλων κοινοτήτων;
Είχε όμως και κάτι καλό για εσάς αυτή η περίοδος. Κάνατε καλές γνωριμίες και δημόσιες σχέσεις.
Όλα βέβαια στη προσπάθεια ευόδωσης του σκοπού σας, που δεν ήταν άλλος από την ανακήρυξη της κοινότητας Βραχασίου ως ξεχωριστή διοικητική μονάδα και χωριστά από το Δήμο Νεάπολης.
Διαχειριστήκατε υποθέσεις και οικονομικούς πόρους, για τη κοινότητα πάντα, αλλά όπως και ο ίδιος δηλώσατε, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για το που και πως ξοδεύτηκαν αυτοί οι πόροι, ενώ αντίθετα υπάρχουν για το πώς φτάσανε σε εσάς προσωπικά, όπως και αλλού, και πάντα κατά δική σας δήλωση.
Ήταν η εποχή που λαμβάνατε με διάφορους τρόπους οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο Πολιτισμού με μοναδικό σκοπό να συνεχίσετε τον αγώνα της ανεξαρτησίας, με μοναδικό αντάλλαγμα την καθολική ψήφο υπέρ της Ν.Δ, κάτι που κάνατε δύο φορές, στις εκλογές του 2004 και του 2007. Ο ίδιος, αλλά και τα αποτελέσματα το επιβεβαιώνουν.
Ήταν η εποχή που η γνωριμία σας με το κ. Ζαχόπουλο και η εξ αυτού μέσω του υπουργείου πολιτισμού οικονομική σας ενίσχυση, σας έδωσε τη δυνατότητα να παίξετε το ρόλο που παίξατε. Δηλαδή να συντηρείται μια κατάσταση στην απομονωμένη τότε κοινότητα Βραχασίου. Πορευτήκατε μαζί μέχρι που αναφωνήσατε το «ο σκοπός επετεύχθη» και ας ήταν ημιτελής, δηλαδή μέχρι που έγινε η κοινότητα Βραχασίου, ενσωματωμένης και της Μιλάτου, διοικητικά ανεξάρτητη, ως κοινότητα όμως, και όχι ως Δήμος όπως ήταν το αίτημα σας.
Η περίοδος αυτή έληξε το 2006, όπου η Ν.Δ. πιστή στην υπόσχεση της, προχώρησε στην απόσχιση του Βραχασίου από το Δήμο Νεάπολης και στις τότε κοινοτικές εκλογές η κοινότητα Βραχασίου απέκτησε δικά της αυτοδιοικητικά όργανα.
Εκτοτε και μέχρι τις εκλογές του 2012, χάθηκαν τα πολιτικά σας ίχνη, δηλώνοντας όμως, ότι με τις δύο φορές που ψηφίσατε Ν.Δ. ξοφλήσατε την υποχρέωση σας για την ανεξαρτητοποίηση του Βραχασίου.
Επανεμφανίζεστε μετά με τη σημαία ενός άλλου πολιτικού σχηματισμού, του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτό από μόνο του να είναι κακό ή και μη θεμιτό. Ιδεολογική ταύτιση; κάτι άλλο; θα δείξει που λένε.
Τώρα θα μου πείτε, ‘αυτό μόνο εγώ το έκανα’;
Όχι βέβαια. Αλλά εσείς παρουσιάζεστε ως στέλεχος με ιδεολογική ταύτιση σε κάθε χώρο που βρίσκεστε τη κάθε φορά και αυτό είναι ένα θέμα, το πόσο δηλαδή εύκολα αλλάζει κανείς ιδεολογία, ή είναι αυτό που λέμε καιροσκόπος και πολιτικός ανεμόμυλος.
Γιατί, άλλο πράγμα είναι αγαπητέ μου να συνεργάζεσαι με διαφορετικούς πολιτικούς χώρους για συγκεκριμένο σκοπό(βλέπε σημερινή κυβέρνηση, ή συνεργασία στο Δήμο), διατηρώντας όμως τις ιδεολογικές σου αρχές και αξίες και άλλο να ενστερνίζεσαι τη κάθε φορά διαφορετικές αρχές και αξίες, πράγμα που εύκολα μπορεί να υποθέσει κάποιος, ότι αυτό γίνεται ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν ούτε αρχές ούτε αξίες και απλώς εξυπηρετείς προσωπικούς σκοπούς, είσαι δηλαδή ένας καιροσκόπος και τίποτε άλλο.
Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσαμε να υποθέσουμε για εσάς σήμερα, που από τη μια είσαστε λάβρος ενάντια στη σημερινή κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, και από την άλλη στηρίζετε αναφανδόν και υπερασπίζεστε με πάθος τη σημερινή δημοτική πλειοψηφία  που στηρίχθηκε και αποτελείτε από δημοτικούς συμβούλους προερχόμενους από Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ- και ΔΗΜΑΡ, ή μήπως σας διαφεύγει και αυτό λόγω ασθενούς μνήμης;
Αγαπητέ μου, το πράγμα είναι για γέλια, γιατί το συμπέρασμα που αβίαστα βγαίνει, είναι μάλλον ότι δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Βρίσκεστε σε απόλυτη πολιτική σύγχυση.
Θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα. Βλέπετε έχετε πλούσιο βιογραφικό.
Ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω. Θα το κάνω μόνο για ιδιαίτερα σοβαρό λόγο, γιατί δεν αξίζει και τον κόπο.
Θα σταματήσω όμως εδώ, γιατί φοβάμαι ότι θα βγείτε αύριο πάλι με παραπονιάρικο ύφος και να δηλώσετε ότι εσείς εκτιμάτε το συνάδελφό σας και συνεργάτη σας, έτσι όπως αγαλλιάζεστε να με αποκαλείται. Είναι και αυτό ένα από τα σημεία των καιρών.
Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι, όπως θα έλεγε και ο πατέρας μου αν ζούσε σήμερα.

Καρατσής Πανίκος
Επικεφαλής ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India