Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση του ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου

xyta.jpg
Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Έργα επέκτασης ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου», μεταξύ του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη και του  εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας  «Λατομική Α.Τ.Ε.» κ. Αντώνη Ορφανάκη.

Παρόντες ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Αφορδακός και ο Δ/ντης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Βασίλης Κοζυράκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται  στο ύψος των 3.200.000€, ενώ το σύνολο της εργολαβικής σύμβασης στα 1.591.522,87€, μετά από  έκπτωση 51,66%. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.), στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και ο χρόνος αποπεράτωσης ορίζεται στους 9 μήνες.

Το έργο περιλαμβάνει της κατασκευή μιας νέας  κυψέλης ταφής (4ης),  η οποία θα καταλαμβάνει έκταση 22 στρέμματα, θα έχει συνολική χωρητικότητα 420.000μ3 και θα υποδέχεται 10.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως. Η συνολική διάρκεια ζωής της κυψέλης εκτιμάται στα 7,5 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα τα έργα περιλαμβάνουν  χωματουργικές εργασίες, έργα στεγανοποίησης, διαχείρισης στραγγισμάτων, βιοαερίου, ομβρίων, έργα εσωτερικής οδοποιίας, έργα επέκτασης πυρόσβεσης και ηλεκτροφωτισμού και έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης.

Ο Δήμαρχος  Αγίου Νικολάου  κ. Δημήτρης Κουνενάκης μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για εμάς,  το οποίο έρχεται κάπως να βελτιώσει την αστοχία του προγραμματισμού του ΕΣΔΑΚ και της Περιφέρειας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την επόμενη Τετάρτη προχωρά η έγκριση ενός σταδίου για το νέο περιφερειακό σχεδιασμό του ΕΣΔΑΚ, οποίος προβλέπει κάτι διαφορετικό. Ουσιαστικά με αυτή την επέκτασης του ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου εμείς καλούμαστε να  καλύψουμε το μεσοδιάστημα. Το θέμα είναι ότι δεν έπρεπε να φτάσουμε εδώ. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να κινηθούμε γρήγορα, η Λατομική  Α.Τ.Ε. έχει την απαραίτητη εμπειρία, η ποιότητα του έργου είναι δεδομένη και ελπίζουμε το έργο να είναι σύντομα έτοιμο ώστε να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα».

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας κ. Αντώνης Ορφανάκης είπε: «Θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το έργο πολύ πιο γρήγορα από το χρονοδιάγραμμα των 9 μηνών που έχουμε στη διάθεση μας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε από την πλευρά μας για να παραδώσουμε το έργο στους 5 μήνες, ίσως και νωρίτερα. Κάποια θέμα τεχνικά που εκκρεμούν  και ίσως μας καθυστερήσουν θα λυθούν τις επόμενες μέρες , ξεκινάμε άμεσα και σε μια εβδομάδα από σήμερα μπορούμε να μπούμε στο έργο».

Άγιος Νικόλαος, 27-06-2013
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India