Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ενημέρωση σχετικά με το πρόβλημα στον κόμβο Κριτσάς και η επι διετία πλήρης αδιαφορία επίλυσης του.


Αγαπητοί συμπολίτες , στις 21.01.2013 αποστείλαμε το παρακάτω κείμενο προς την εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ , το οποίο και δημοσιεύτηκε άμεσα.

Με μεγάλη προσοχή διαβάσαμε το κείμενο με τίτλο «Κόμβος Κριτσάς και περιφερειακός δρόμος» (ΕΦΗΜ. ΑΝΑΤΟΛΗ-18.01.13) , το οποίο έφερε τη υπογραφή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κερούλη Μιχάλη , τον οποίο και  ευχαριστούμε θερμά που έστω και έμμεσα απάντησε στο θέμα που φέραμε ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο με Επερώτηση με ημερομηνία 08.11.2012. Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για συμπολίτες μας που παρέμενε χωρίς διάθεση για λύση παρά τις διαρκείς οχλήσεις όλων όσων θιγόταν από την ανακάλυψη του εν λόγω προβλήματος και μετά. Μόνο η απλή ανάγνωση των ημερομηνιών που αναφέρονται παρακάτω εξασφαλίζουν του λόγου το αληθές. Για το θέμα αυτό, εμείς ακόμα αναμένουμε την γραπτή απάντηση των αρμοδίων δεδομένου ότι τα θέματα που εμείς θέσαμε δεν έχουν τόσο απλές απαντήσεις , όπως η καθησυχαστική απάντηση του κ. Κερούλη.

Εμείς από την πλευρά μας υποχρεούμεθα να θυμίσουμε στους συμπολίτες μας το ακριβές κείμενο της επερωτήσεως μας , το οποίο είναι το ακόλουθο:
«Στην περιοχή του κόμβου Κριτσάς έχει κυρωθεί το νέο σχέδιο πόλης σύμφωνα με την ισχύουσα , για όλη την πόλη , πράξη εφαρμογής , που έχει μεταγραφεί και επομένως τα οικόπεδα που έχουν δημιουργηθεί έχουν καταστεί τελικά οικόπεδα , οριστικά κατά θέση και μορφή και μέγεθος , σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία .
Στην ίδια περιοχή υπάρχει και η απαλλοτρίωση του ΒΟΑΚ , που για να είμαστε ακριβείς δεν γνωρίζουμε αν έχει τελικά συντελεσθεί την δεκαετία του 1970 , και που λογικά το σχέδιο πόλης την έλαβε υπ’ όψιν του . Ακόμα όμως και αν δεν την έχει λάβει υπ’ όψιν του και υπήρχε ζήτημα με την ιδιοκτησία του δημοσίου , το δημόσιο μπορούσε να έχει παρέμβει έγκαιρα , κατά τα ενδιάμεσα στάδια όταν δίνονταν οι σχετικές εγκρίσεις από τους διάφορους φορείς του – μήδε του ΥΠΕΧΩΔΕ εξαιρουμένου , άρα να έχει εντοπισθεί η προβαλλόμενη σήμερα δικαιολογία ότι ‘’καταπατείται’’ δημόσια γη .
Σήμερα πλέον τα οικόπεδα είναι τελικά και σήμερα , με την κείμενη νομοθεσία δεν μπορούν να αλλάξουν. Αν μπαίνει ζήτημα με το δημόσιο , ΛΟΓΙΚΑ θα τακτοποιηθεί με αποζημίωση, με την λογική προσκύρωσης ιδιοκτησίας τρίτου για αρτιοποίηση οικοπέδων .
Μαθαίνουμε ότι το 2003 συντάσσεται η μελέτη Αγ. Νικολάου – Καλού Χωριού και στην περιοχή διαμορφώνεται κόμβος .
Η μελέτη εγκρίνεται αρμοδίως χωρίς να εντοπισθεί ξανά ότι κατά την σύνταξη της μελέτης ο μελετητής δεν είδε ότι παρεμβαίνει στο σχέδιο πόλης ρυμοτομώντας οικόπεδα και κτίσματα . Αυτό εντοπίζεται από τους εργολάβους που υλοποιούν εργολαβίες στην  περιοχή και μπαίνει ο ένας στα χωράφια του άλλου .
Μαθαίνουμε ότι οι θιγόμενοι , στις 23/6/2011 , αποστέλλουν έγγραφο στην ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ εντοπίζοντας το πρόβλημα και ζητώντας λύση , αφού είναι οι μόνοι που δεν έχουν ευθύνη για την όλη διαδικασία και κυρίως για το που βρίσκονται σήμερα .
Μαθαίνουμε ότι η ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ , 25/7/2011 , αποστέλλει την επιστολή στους μελετητές ζητώντας λύσεις.
Μαθαίνουμε ότι στις 15/9/2011 η μελετητική ομάδα στέλνει απάντηση προτείνοντας τροποποίηση του σχεδίου πόλης !!!
Μαθαίνουμε ότι στις 26/1/2012  , (έξη μήνες μετά !!!!!) , η ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ στέλνει έγγραφο στον Δήμο Αγ. Νικολάου για τις δικές του ενέργειες . Άραγε ποιες ;
Μετά την αναφορά των παραπάνω , παρακαλούμε όπως μας δοθούν απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:
1. Είστε γνώστης όλης αυτής της αλληλογραφίας και αν ΝΑΙ , σας παρακαλούμε όπως μας χορηγηθούν ακριβή αντίγραφα του συνόλου της αλληλογραφίας.
2. Έχει κατατεθεί αίτημα των ιδιοκτητών των θιγομένων ακινήτων ώστε το θέμα να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν ΝΑΙ , πότε κατατέθηκε το αίτημα και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει προς συζήτηση αλλά ούτε και προς ενημέρωση το εν λόγω θέμα. Επίσης παρακαλούμε για αντίγραφο αιτήματος.
3.  Αληθεύει ότι από την ιστορία αυτή προκύπτουν ρυμοτομούμενα ακίνητα καθώς και κτίρια ;
4.  Αληθεύει ότι το θέμα αυτό έχει μπλοκάρει την αποπληρωμή του περιφερειακού δρόμου και αληθεύει ότι τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί ο Δήμος σε ένα αγώνα για την αποπληρωμή του εν λόγω εργολάβου. Αν ΝΑΙ , γιατί ;».

Όσο λοιπόν και αν θέλουμε να πιστέψουμε τα γραφόμενα του κ. Κερούλη αδυνατούμε. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να την δεχθούμε σαν απάντηση και ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο. Απλά να επισημάνουμε ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί την απλούστευση των απλών από τους κατέχοντες εξουσία και θέλει πράξεις από όλους μας και όχι λόγια.


Μέχρι σήμερα , όχι μόνο δεν έχουμε πάρει καμία απολύτως απάντηση στην ερώτηση μας αλλά οι συμπολίτες μας εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται σε μια ιστορία που το σύνολο της ευθύνης βαρύνει τον Δήμο Αγίου Νικολάου και τους Διοικούντες του.

Απο την πλευρά μας θα αποστείλουμε σύντομα διαμαρτυρία στην Περιφέρεια για το γεγονός του ότι ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου δεν δίδει απαντήσεις στις επερωτήσεις μας αλλά και όταν δίδει συνηθίζει να "πετάει την μπάλλα στην εξέδρα".

Είναι αλήθεια ότι το λάθος δεν το έκανε η σημερινή Δημοτική Αρχή. Είναι αυτή όμως που εδώ και δύο χρόνια δεν έχει βοηθήσει στο να επιλυθεί. Το λάθος αυτό έγινε αντιληπτό στις 11.05.2011 όταν η ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ απέστειλε έγγραφο στον Δήμο Αγίου Νικολάου ενημερώνοντας τους ότι εκτελούνται εργασίες του Δήμου εντός του Κλάδου 1 της Εθνικής οδού.

Σήμερα έχουμε 24.06.2013 , δηλαδή έχουν κλείσει δύο χρόνια και το ζήτημα αυτό και αν δεν ήταν η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ να ανακινήσει το ζήτημα , ακόμα θα είμασταν στην ανταλλαγή εγγράφων.

Μάλιστα μας προκαλεί εντύπωση ότι ενω στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε συζήτηση , υπήρξαν εντάσεις , η δημοσιογραφική κάλυψη ήταν σχεδόν απούσα. Γιατί άραγε ; Εμείς τουλάχιστον αυτό δεν μπορούμε να το ερμηνεύσουμε. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο εξέθεσε τις απόψεις της και μια συμπολίτης που είναι απο τους θιγόμενους στην περιοχή και παράλληλα είναι υπάλληλος του Δήμου Αγίου Νικολάου. Αν όσα είπε η ίδια τα αναφέραμε εμείς ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θα είχαμε ακούσει τα εξ αμάξης απο τον Δήμαρχο. Ομως αρκεί που τα λέν άλλοι και δικαιώνουν και μας για πολλά πράγματα στον τρόπο διαχείρισης της πόλης αυτής.

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να δώσουμε στην δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που έχουν ανταλλαγεί για αυτό το θέμα και μόνο απο τους τίτλους των εγρράφων θα μπορέσετε να καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε και τι παιχνίδια παίζονατι στις πλάτες των πολιτών αυτής της πόλης.

Εμείς ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεσμευόμαστε ότι θα βοηθήσουμε στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης λέγοντας πάντα την αλήθεια στους συμπολίτες μας και προτείνοντας λύσεις που θα είναι εφικτές να υλοποιηθούν. Μάλιστα την λύση που θα προτείνουμε θα την δώσουμε στην δημοσιότητα αφού για μας οι λύσεις οφείλουν να είναι πάντα ΚΑΘΑΡΕΣ.

Αγαπητοί συμπολίτες να γνωρίζετε ότι μετράτε και μετράμε αντίστροφα. Σύντομα το μόνιμο σκοτάδι θλίψης που επικρατεί στον Δήμο Αγίου Νικολάου θα δώσει την θέση του στο άπλετο και αισιόδοξο φως της αλλαγής στην πορεία και στην νοοοτροπία.

Εμείς ανακοινώσαμε την επομένη της ήττας μας στις προηγούμενες εκλογές την κάθοδο μας στις επόμενες. Ενέργεια πρωτοφανής για τα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας. Με την ενέργεια μας αυτή θέλαμε να σηματοδοτήσουμε τα νέα ήθη και την πλήρη διαφάνεια που σκοπεύουμε να φέρουμε στον Δήμο μας.

Εμείς σηκώσαμε τα μανίκια για δουλειά την επομένη της ήττας μας στις προηγούμενες εκλογές. Συμμετείχαμε και συμμετέχουμε ενεργά στην λειτουργία του Δήμου Αγίου Νικολάου , καταθέτουμε επερωτήσεις , καταθέτουμε προτάσεις , χωρίς ποτέ κανένας απο τον Δήμο να έχει εκτιμήσει την προσπάθεια μας , αντιθέτως φροντίζουν να μας "στολίζουν" με διάφορα κοσμητικά επίθετα απλά γιατί δεν αντέχουν.

Εμείς αντέχουμε και θα συνεχίσουμε. Θα είμαστε πάντα εκεί και δεν θα αφήσουμε τίποτα να περνάει απαρατήρητο. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα , όμως λίγη υπομονή ...

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India