Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Δημοσίευμα απο τον κ. Μανουσάκη Γιώργο , σε απάντηση επιστολής του επικεφαλή της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Καρατσή Πανίκου

Απάντηση στον Π. Καρατσή

Πριν από μερικές ημέρες, ο  Π. Καρατσής δημοσίευσε ένα κείμενο με το οποίο απαντά υποτίθεται στη δόλια κριτική μου.  Μόνο που αντί να δώσει έστω και την παραμικρή απάντηση σε όσα έχουν τεθεί τον εαυτό του και για την παράταξη του, σε όλο το κείμενο ασχολείται με το πρόσωπο μου με μια σειρά από ανακρίβειες, ψέμματα, συκοφαντίες και ειρωνείες. 
Δεν απαντά για το αν η παράταξη του στηρίχτηκε ή όχι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ. 
Δεν απαντά για το αν ο ίδιος και η παράταξη στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου στηρίζει συνεχώς όλες τις κυβερνητικές επιλογές που έχουν συζητηθεί στις συνεδριάσεις του ΔΣ (σχέδιο Αθηνά, συνενώσεις Νοσοκομείων, ιδιωτικοποίηση Μαρίνας κλπ). 
Δεν απαντά για το αν ο ίδιος είναι ο κατ΄εξοχήν “γυρολόγος” του δημοτικού συμβουλίου Αγ. Νικολάου αφού έχει αλλάξει 4 δημοτικές παρατάξεις και δύο φορές έχει μεταπηδήσει από την παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί σε αντίπαλη παράταξη.

Πρέπει να θυμίσω ότι ο Π. Καρατσής είναι επικεφαλής δημοτικής παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Νικολάου και για τις επόμενες δημοτικές εκλογές (κατά δήλωση του), και παρόλαυτα αντί να κάνει διάλογο δίνοντας απαντήσεις στην κριτική που του ασκείται, κάνει προσωπική επίθεση σε αυτόν που την ασκεί.

Λέει ότι η κριτική είναι δόλια χωρίς να το τεκμηριώνει, χωρίς κανένα επιχείρημα και απόδειξη, στηριζόμενος στην εκτίμηση του ότι τον μισώ και ότι έχω προσωπικό πάθος εναντίον του.
Τα ίδια περίπου έλεγαν μαζί με την πρώην παράταξη του και για το Μιχάλη Βασιλάκη όταν τους ασκούσε κριτική (τότε ασκούσε κριτική και στον Π. Καρατσή που ήταν αντιδήμαρχος), προσπαθώντας να δημιουργήσουν την εικόνα ότι πρόκειται για ψυχικά διαταραγμένο άτομο. Όπως φαίνεται, αυτός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει μόνιμα την κριτική ο Π. Καρατσής, χωρίς απαντήσεις, αλλά με προσωπικές επιθέσεις σε όποιον την ασκεί.
Θέλω ακόμη να προσθέσω ότι αν μισούσα τον Π. Καρατσή ή αν έστω είχα προσωπικό πάθος απέναντι του δεν θα δημοσίευα την ανάρτηση σχετικά με το λόγο που δεν συμμετείχε στη μεγάλη διαδήλωση στο Σελινάρι, δικαιολογώντας τον απόλυτα. Ούτε στη πρόσφατη εκδήλωση για την ημέρα των νοσηλευτών θα μιλούσα για την καλή στάση που κρατά απέναντι στο νοσηλευτικό προσωπικό στο χώρο εργασίας ο Π. Καρατσής. Δεν είχα κανένα λόγο να κάνω τα παραπάνω, αν είχα προσωπικό πάθος απέναντι του.
Ο Π. Καρατσής όμως όπως φαίνεται δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει και να αξιολογήσει ούτε τη θετική κριτική, ούτε την αρνητική.

Για όσα αναφέρει για το πρόσωπο μου θα προσπαθήσω να απαντήσω σύντομα και ελπίζω να μην κουράσω τους αναγνώστες.

Σε όλο κείμενο του ο Π. Καρατσής προσπαθεί να δείξει ότι δεν είμαι ένας πολίτης που υπεραπίζεται τις (εκάστοτε) απόψεις του, αλλά ότι έχω άλλα κίνητρα, τα οποία δεν τα προσδιορίζει. Το χρήμα; Τη δόξα; Το βόλεμα; Αφήνει διάφορα υπονοούμενα να αιωρούνται ως σκιές, χωρίς να είναι σε θέση να με κατηγορήσει για τίποτα συγκεκριμένο. Ο λόγος που δεν τα προσδιορίζει είναι επειδή ξέρει πολύ καλά ότι δεν ισχύουν και δεν μπορεί να τα υποστηρίξει με επιχειρήματα.
Δεν πήρα ποτέ εγώ φακελλάκια, ούτε παρήγγειλα ποτέ υπεράριθμα λαπαροσκοπικά υλικά που έληξαν, ούτε έχω πάει δεκάδες πολυέξοδα ταξίδια στο εξωτερικό με έξοδα καλυμμένα από φαρμακευτικές εταιρίες. Δεν διορίστηκα εγώ διοικητής σε δημόσια θέση, ούτε διεκδίκησα δύο φορές να πάρω χρίσμα από πολιτικό κόμμα για υποψήφιος δήμαρχος.

Σχετικά με το πέρασμα μου από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και το συνέδριο με τις καρεκλιές το 2000, ο Π. Καρατσής μάλλον ξεχνά ορισμένες λεπτομέρειες. Η διαμάχη τότε έγινε από την πλευρά μιας μεγάλης ομάδας στελεχών της ΠΑΣΠ (στην οποία μετείχα εγώ) ενάντια στην  αυταρχική κυριαρχία της ομάδας του Άκη  Τσοζατζόπουλου (με την ανοχή του Κ. Σημίτη) στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.  Στα φοιτητικά μου χρόνια οργανώθηκα όπως χιλιάδες άλλοι νέοι σε φοιτητική παράταξη, στην ΠΑΣΠ έχοντας την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να υπάρξει αυτόνομη από προσωπικές ομάδες αριστερή φωνή εντός του ΠΑΣΟΚ. Η ένταξη μου αυτή με ωφέλησε γιατί είχα τη δυνατότητα να δω από μέσα πως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα, είδα με τα μάτια  μου τη διαπλοκή  και τη μικρότητα πολιτικών στελεχών, που τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι τους παρουσίαζαν τότε ως μεγάλες προσωπικότητες. 
Στο συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το Γενάρη του 2000 έγινε μια τελευταία προσπάθεια να υπάρξει αντίλογος και αντίσταση στην κυριαρχία των ομάδων Τσοχατζόπουλου και Σημίτη στην ΠΑΣΠ και γι΄αυτό υπήρξε σύγκρουση. Μια μεγάλη ομάδα αποχωρήσαμε τότε (και λίγο μετά) από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΠ και δεν ξαναγυρίσαμε. Θα μπορούσαμε να μείνουμε και να πάρουμε και εμείς τότε μέρος στο party με τους συνεχείς διορισμούς  σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΚΕΠ κλπ. Απ΄ότι θυμάμαι ο Π. Καρατσής τότε εσωκομματικά στήριζε το Μ. Καρχιμάκη και κατ΄επέκταση την ομάδα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σήμερα βέβαια και ο Μ. Καρχιμάκης και ο Π. Καρατσής κάνουν ότι δεν ξέρουν και ότι ουδέποτε γνώριζαν τον Άκη.

Από το 2000 και μετά μετακόμισα από την Αθήνα στη Μίλατο και η πραγματικότητα του χωριού και τα γεγονότα που είχαν τραγική επίπτωση στην οικογένεια μου, με οδήγησαν στον να μετέχω στον αγώνα για το Δήμο Βραχασίου. 
Βεβαίως για την περίοδο του αγώνα ενάντια στο σχέδιο Καποδίστριας είναι δεδομένο ότι οι απόψεις μας διαφέρουν. Ο Π. Καρατσής ανήκε από τότε στην μικρή ομάδα των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ (μαζί με το Ν. Καστρινάκη) που απαιτούσαν την με κάθε τρόπο πάταξη του αγώνα των κατοίκων της περιοχής, στάση που έριχνε συνεχώς λάδι στη φωτιά και οδήγησε σε τραγικά αποτελέσματα. Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί ισχυριζόταν τότε ο μετέπειτα καταληψίας του κτηρίoυ της ΔΟΥ Αγ. Νικολάου για το θέμα του ΤΕΙ.
Η χρηματοδότηση που πήρε ο πολιτιστικός συλλόγος Μιλάτου το 2004 (όπως και άλλοι σύλλογοι της περιοχής) όταν είμουν πρόεδρος του, έγινε με απόλυτα νόμιμο και διαφανή τρόπο, ενώ η διαχείριση των χρημάτων εγκρίθηκε από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου όπως γίνεται σε όλους τους συλλόγους. Η δικαιοσύνη ασχολήθηκε δύο φορές με το θέμα (μετά από τις γνωστές ανώνυμες καταγγελίες για τις οποίες αθωώθηκε πρόσφατα το κοινοτικό συμβούλιο Βραχασίου) χωρίς να προκύψει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο και χωρίς να ασκηθεί καμια δίωξη.
Το γεγονός ότι ο Π. Καρατσής αναφέρεται σε αυτό το θέμα, νομίζω ότι δείχνει πολλά για το από ποιους πολιτικούς χώρους προέρχονταν οι ανώνυμες καταγγελίες.

 Πολιτικά ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής μας δικαιώθηκε πλήρως, αφού ήταν μια πρώτη αντίδραση των χωριών και των τοπικών κοινωνιών στην προσπάθεια για συρρίκνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και αστικοποίηση της υπαίθρου. Μετά τον καποδίστρια ακολούθησε και ο Καλλικράτης που έφερε τα ίδια και χειρότερα αποτελέσματα σε περιοχές όπως και η Νεάπολη. Πρόσφατα είχαμε τις αποφάσεις για συρρίκνωση και κλείσιμο υπηρεσιών σε μεγάλα αστικά κέντρα του νομού μας και όλης της Ελλάδας. Πρόκειται για μια συγκεκριμένη πολιτική πλήρους αστικοποίησης της ελληνικής επαρχίας, που είμασταν οι πρώτοι που την πολεμήσαμε. 

Λέει ο Π. Καρατσής ότι οι κάτοικοι της περιοχής (γράφει οι κάτοικοι και όχι κάποιοι κάτοικοι) έλεγαν στην παράταξη του “βλέπουμε ξανά φως, απελευθερωθήκαμε”. Η πλειοψηφία όμως των κατοίκων της περιοχής άλλο έδειξαν στις εκλογές, καταψηφίζοντας τον Π. Καρατσή και την παράταξη του. Όσες προσπάθειες έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Π. Καρατσής στην περιοχή μας για να συσπειρώσει και να συγκεντρώσει πολίτες μαζί του έχουν αποτύχει. Στην τελευταία εκδήλωση που έκανε για να συζητηθούν υποτίθεται τα προβλήματα του τόπου, δεν μετείχαν περισσότερα από 10 άτομα. Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικός όταν ερμηνεύει την άποψη των κατοίκων της περιοχής μας. Είναι επίσης γνωστό ότι κάποιοι από τους συνομιλητές του Π. Καρατσή από την περιοχή μας ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο κύκλο συμφερόντων (ορισμένοι από τους οποίους είναι σήμερα προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση), κύκλος  που προσπαθώντας να προωθήσει τα συμφέροντα του πολέμησε το πρώην κοινοτικό συμβούλιο Βραχασίου και την πρώην επιτροπή αγώνα. 

Σχετικά με το αναπτυξιακό έλλειμμα που προκλήθηκε στην περιοχή – όπως αναφέρει ο Π. Καρατσής – δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μεγάλες ευθύνες των υπουργών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (Αλ. Παπαδόπουλος, Βάσω Παπανδρέου, Κ. Σκανδαλίδης) που για έξι χρόνια έδιναν συνεχώς υποσχέσεις λύσης του προβλήματος κοροϊδεύοντας τους κατοίκους και συντηρώντας το πρόβλημα. Επίσης αντίστοιχο αναπτυξιακό έλλειμα παρουσιάζουν περιοχές του νομού και του Μεραμπέλλου που πριν από τον Καποδίστρια είχαν δυναμική ως ανεξάρτητες κοινότητας και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο σταδιακό μαρασμό, όπως γίνεται τώρα και με τον Καλλικράτη.
Το χωριό μου η Μίλατος όχι μόνο δεν έχει σβηστεί από το χάρτη, αλλά εξακολουθεί να υφίσταται και να είναι μια πολύ ζωντανή μικρή κοινωνία που διεκδικεί την πραγματοποίηση σημαντικών έργων, όπως η ολοκλήρωση του παραλιακού δρόμου Μιλάτου – Σισίου, για το οποίο ο Π. Καρατσής (άγνωστο με ποια κίνητρα) συντάσσεται απόλυτα με τις απόψεις του ξενοδόχου που θέλει το κλείσιμο του δρόμου, και όχι με τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας. Ακόμη, ο Π. Καρατσής θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί ότι πριν από μερικές εβδομάδες πέρασε και ψηφίστηκε από το Συμβούλιο Τοπικής Κοινόττηας Βραχασίου το αίτημα για να αποτελέσει η Μίλατος ξεχωριστή τοπική κοινότητα (όχι ότι θα ξαναγραφτεί η Μίλατος στο ...χάρτη) και αναμένεται το θέμα να περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου ώστε να αποσταλεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών για να υλοποιηθεί.

Σχετικά με το “ρουσφέτι” της ΝΔ προς τους κατοίκους της περιοχής μας που συμμετείχαν στον αγώνα, με την τροπολογία για την ίδρυση της Κοινότητας Βραχασίου το 2006, ο Π. Καρατσής μάλλον έχει μπερδέψει τους όρους. Ρουσφέτι είναι όταν κάποιος διορίζεται διοικητής σε δημόσια θέση με αδιαφανείς διαδικασίες, Ρουσφέτι είναι όταν κάποιος παρεμβαίνει στη δημόσια διοίκηση για να οφεληθεί ένας ψηφοφόρος του ή κάποιος υποψήφιος του συνδυασμού του. Δεν είναι ρουσφέτι όταν στη Βουλή ψηφίζεται ΟΜΟΦΩΝΑ τροπολογία που ικανοποιεί το αίτημα της μεγάλης πλειονότητας των κατοίκων μιας περιοχής για το δικαίωμα στην αυτοδιοίκηση.
Την τροπολογία για την ίδρυση της Κοινότητας Βραχασίου το 2006 δεν την ψήφισε μόνο η ΝΔ, αλλά το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την ψηφοφορία.

Η απόφαση να στηρίξουμε στις εκλογές του 2004 τη ΝΔ ώστε να πέσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και να λάβει τέλος ο εφιάλτης που βιώναμε στην περιοχή (με δικαστικές, επαγγελματικές πειθαρχικές διώξεις, με αστυνομική τρομοκρατία, με απειλές,  από την πλευρά τις τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ) ήταν μια συλλογική απόφαση που προέκυψε από λαϊκές συνελεύσεις, την οποία ακολούθησε το 70% των κατοίκων της περιοχής και αυτό φάνηκε στα εκλογικά αποτελέσματα. Δεν αποτέλεσε  προσωπική μου επιλογή, αλλά συλλογική
Άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία, όπως ο μακαρίτης ο πατέρας μου  και αρκετοί άλλοι που ήταν στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του το 1974, εισηγήθηκαν αυτή τη στάση για εκλογική στήριξη της ΝΔ και την ακολούθησαν πρώτοι για να λάβουν τέλος οι δύσκολες καταστάσεις που βιώναμε από την αυταρχική στάση του ΠΑΣΟΚ. 

Την ίδια περίπου εποχή (το 2002) ο Π. Καρατσής έφυγε από το συνδυασμό που στήριζε το ΠΑΣΟΚ και πήγε με το συνδυασμό που στήριζε η ΝΔ και η αριστερά γιατί διαφωνούσε με την αυταρχική διοίκηση που ασκούσε  ο δήμαρχος Α. Ζερβός, τον οποίο κέρδισε ο Γ. Λουκαράκης και ο Π. Καρατσής έγινε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου... 

Προσωπικά, στη ΝΔ δεν αποτέλεσα ποτέ στέλεχος, αλλά ψηφοφόρος όπως οι συγχωριανοί μου, δε συμμετείχα στα όργανα διοίκησης του κόμματος και η στήριξη μου σταμάτησε όταν σταμάτησε και  από τη μεγάλη πλειονότητα των συγχωριανών μου που απογοητεύτηκαν από τον τρόπο που διαχειρίστηκε η ΝΔ διάφορα θέματα. Δεν υιοθέτησα ποτέ τις ιδεολογικές απόψεις της ΝΔ (όπως ψευδώς και συκοφαντικά με κατηγορεί ο Π. Καρατσής) και  συμμετείχα σε όλες τις απεργίες και στις κινητοποιήσεις που γινόταν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ειδικά από τη στιμή που διορίστηκα (με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ) στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου το 2007. Ιδού και σχετική ανάρτηση μου από το προσωπικό μου ιστολόγιο.

Ο Π. Καρατσής ισχυρίζεται ότι χάνει τα πολιτικά μου ίχνη από το 2006 ως το 2012, ξεχνά όμως ότι στις δημοτικές εκλογές του 2010 μου είχε ζητήσει να συμμετέχω ως υποψήφιος στο συνδυασμό του.
Τότε άραγε δεν τον ενοχλούσαν όσα με κατηγορεί  στο κατάπτυστο στο κείμενο του;
Είναι ένα ακόμα δείγμα της υποκρισίας αυτού του ανθρώπου που έχει τη δυνατότητα να αλλάζει συνεχώς  σα χαμαιλέοντας και άλλα να λέει τη μια στιγμή και άλλα να λέει την αμέσως επόμενη.

Από το 2009 ως το 2012 εκτός από την υποψηφιότητα του Π. Καρατσή με τη στήριξη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, μεσολάβησε βέβαια και κάτι άλλο σημαντικό: Το μνημόνιο. 
Το μνημόνιο που άλλαξε τη ζωή εκατομμυρίων ελλήνων και μαζί και τη δική μου και της οικογένειας μου.
Το μνημόνιο που το στήριξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στέλνοντας τους μισούς έλληνες (το 50% του εκλογικού σώματος) να ψηφίσουν και να στηρίξουν άλλα κόμματα, και κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο έκανα και εγώ και αυτό είναι που με κατηγορεί ο Π. Καρατσής. 
Όμως δεν μεταβλήθηκα σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε σε κομματικό συνδικαλιστή. Δεν μετέχω στα εσωκομματικά   όργανα διοίκησης, αλλά προσπαθώ να στηρίζω με τη δημόσια έκφραση της γνώμης μου. 
Δεν είμαι κομματικός συνδικαλιστής, στο Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου (στον οποίο είναι μέλος ο Π. Καρατσής) έχουμε ενιαίο ψηφοδέλτιο και όχι παραταξιακά και οι θέσεις που παίρνει το ΔΣ για τα θέματα υγείας και κυβερνητικής πολιτικής είναι κατά 99% ταυτισμένες με τις θέσεις της ομοσπονδίας μας (ΠΟΕΔΗΝ) όπου την πλειοψηφία έχουν οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.
 Γί αυτό άλλωστε και οι συνάδελφοι μας (συνάδελφοι είμαστε, όσο και αν δεν αρέσει αυτό σε κάποιους)  στις πρόσφατες εκλογές, στις οποίες ψήφισε και ο Π. Καρατσής, εκτίμησαν τη στάση μας να μην κάνουμε κομματικό συνδικαλισμό, και επανεξέλεξαν τον κύριο κορμό του ΔΣ με μεγάλη πλειοψηφία.

Με χαρακτηρίζει επίσης ο Π. Καρατσής ως “βολεμένο”, αλλά δεν τεκμηριώνει το άσχημο αυτό χαρακτηρισμό του. Επαναλαμβάνω ότι σπούδασα και διορίστηκα στο Νοσοκομείο με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ όπως χιλιάδες άλλοι νοσηλευτές. Δεν παίρνω συνδικαλιστικές άδειες (ούτε μία μέρα δεν έχω πάρει από το 2011 που εκλέχτηκα για πρώτη φορά πρόεδρος του συλλόγου) και κάνω όλες τις βάρδιες μου κανονικά σε κυκλικό ωράριο (πρωϊνα, απογευματινά, νύκτες) σε ένα αρκετά δύσκολο τμήμα του Νοσοκομείου. Για βολεμένους, ας ψάξει ο Π. Καρατσής στο συνδυασμό του, σίγουρα εκεί θα βρει αρκετούς.

Ακόμη, υποκριτικά στο κείμενο του Π. Καρατσή αναφέρεται ότι στηρίζω τη σημερινή δημοτική αρχή, κάτι που ο ίδιος ξέρει ότι δεν ισχύει, αφού κατά τη διάρκεια πολλών συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αγ. Νικολάου, συσκέψεων και εκδηλώσεων έχω έρθει σε οξεία σύγκρουση με το δήμαρχο και την παράταξη του, σε θέματα  για τα οποία ο Π. Καρατσής έχει ταυτιστεί και έχει συμφωνήσει απόλυτα με την παράταξη του δημάρχου (άλλωστε από αυτήν προέρχεται). Η Δημοτική Συνεργασία υποκριτικά συγκρούεται σφοδρά με τη δημοτική αρχή για θέματα ατομικών  ιδιοτελών αιτημάτων , ενώ σε σημαντικά θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο ταυτίζεται πλήρως μαζί της. Ας μην κατηγορεί λοιπόν ψευδώς ο Π. Καρατσής εμένα γι΄αυτό που κάνει ο ίδιος.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι το κείμενο του Π. Καρατσή τελειώνει με την αλαζονική και υπεροπτική φράση “σηκώθηκαν τα πόδια για να κτυπήσουν το κεφάλι”. 
Νομίζω ότι αυτή η φράση από μόνη της δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου που κάνει τα πάντα, όχι για τους άλλους ή το κοινωνικό σύνολο, αλλά για τον εαυτό του και την ικανοποίηση της προσωπικής του  ματαιοδοξίας.

Γιώργος Ε. Μανουσάκης
 
Σχόλιο Ιστολογίου:
Ευτυχώς κ. Μανουσάκη που έπεσε η ευπρεπής μάσκα που με μανία προσπαθούσατε να φορέσετε ή προσπαθούσαν να σας φορέσουν κάποιοι.
Οποιος και αν διαβάσει την απάντηση σας μπορεί εύκολα και απλά να καταλάβει το μίσος σας για τον κ. Πανίκο Καρατσή σε απόλυτα προσωπικό επίπεδο. Ακόμα και στην τελευταία σας παράγραφο αναγράφεται για την αλαζονική και υπεροπτική φράση , όμως δεν έχετε διαβάσει καλά το κείμενο του κ. Καρατσή και κατανοούμε την αδυναμία σας να κατανοήσετε τα αυτονόητα.
Εν πάσει περιπτώσει , οι κόσμοι μας έχουν τεράστια διαφορά και το αποδεικνύουμε καθημερινά. Στον κόσμο τον δικό μας δεν υπάρχει λογοκρισία , ούτε και κρυβόμαστε απο κανένα. Είπαμε ότι τα πάντα θα είναι διάφανα , τα πάντα θα είναι πάνω στο τραπέζι και έτσι θα παραμείνουμε και μόλις αναλάβουμε τα ηνία του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Στο blog το δικό μας έχουμε εντολή να δημοσιεύουμε τα πάντα χωρίς την παραμικρή λογοκρισία. Στο blog το δικό σου αναρτάς ότι σε βολεύει και εις ότι αφορά τα σχόλια ότι ακριβώς θέλει να φανεί. Δεν έχει αναρτήσει όλα όσα κατά καιρούς σου έχουμε πει ..... ααααα !!! ξεχάσαμε ότι βάζεις συνδέσμους.
 Ομως αυτό φωτογραφίζει και την μέχρι σήμερα διαδρομή σου ... σιγά μην άλλαζες τώρα !!!
Αγαπητέ κ. Μανουσάκη, σε αυτήν την μικρή κοινωνία γνωριζόμαστε όλοι. Η κοινωνία είναι αυτή που επιλέγει και όχι εσείς (... ευτυχώς δηλαδή). Η κοινωνία αυτή λοιπόν μπορεί να έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια , πλέον όμως έχει ξυπνήσει και θα δώσει την απάντηση όπως αυτή και μόνο αυτή γνωρίζει.
 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India